Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 11-17 maart

Een feestelijke, maar pittige week was het! Zo werd Sarah vier jaar, vierden we een feestje, slenterden we door een lege Efteling, was ik bij RTL Boulevard en kreeg ik minder leuk nieuws voor wat betreft de documentaire.

Zondag

Eindelijk lijkt het wat warmer en zonniger te worden! De vogels beginnen al te fluiten om 5.00, het blijft steeds langer licht en ik merk dat ik wat minder last van de kou ga krijgen. Nog wel elke avond blauwe benen voordat ik ga slapen, maar voor we het weten liggen we zonder dekbed te slapen omdat het zo warm en benauwd is!

De zondag is verder voor lekkere ontbijtjes, zoals deze omeletwrap met gerookte zalm. Nog nooit gehad? Echt eens proberen! Ik vind dit de laatste tijd een van de lekkerste ontbijtjes/lunch om te eten.

Saar en ik lopen de hele dag in pyjama, gewoon omdat het kan. En Saar geniet van een cracker met honing. Eerst de honing er af likken uiteraard.

In de avond bekijk ik of er nog iets nodig is voor de verjaardag van Saar. Ook bedenk ik alvast de traktaties voor dinsdag, voor op het kdv.

Zondagavond is: een warm bad en lekker onderuit op de bank een serie kijken. Op naar een drukke week!

Maandag

Ik ben nog steeds gesloopt van vorige week en om de komende week aan te kunnen doe ik het vandaag ook rustig aan. We eten gezond en lekker, zoals dit tussendoortje waar Sarah en ik allebei van snoepen en we gaan in de middag even naar de winkel om vers fruit te halen voor de traktatie van morgen.

Woensdag is mijn mopje alweer 4 jaar….hoe is het mogelijk!

Achter de schermen kijken van de blog vind ik altijd leuk (en interessant). Op zondag en maandag worden er enorm veel recepten opgezocht, waarschijnlijk wanneer mensen de weekboodschappen gaan doen en een weekmenu gaan samenstellen.

Hier nog een throwback van kleine Saar, een maand oud. Wat was ze toch klein en moppig!

Maandagavond sta ik dan fruit de snijden voor de traktatie (en afscheid) op het KDV. Jaren zijn voorbij gevlogen!

Dinsdag

Dinsdagochtend verdeel ik het fruit in alle bakjes. Er zit aardbei, druif, ananas en meloen in. Alle kindjes vinden dat wel lekker en het wordt ook niet bruin, ideaal! De bakjes en vlaggetjes zijn van de Xenos.

Papiertje eromheen en klaar! Gelukkig rijdt mijn vader ons heen en weer met de auto.

Aju!

Mijn kleine dropje gaat naar de basisschool….

En trots dat ze op het KDV was op haar muts! Ze oogt ook zo groot en wijs tussen alle kinderen. Ze is klaar voor school!

Mijn vader en ik mochten er even bij blijven, zo leuk! Er werd gezongen en lekker gegeten. Alle kinderen mochten muziek maken met een instrument.

Het klonk geweldig, een soort Jostiband idee (je snapt wel wat ik bedoel ;))

Ik was zo moe dat ik de hele middag heb geslapen tot ik Saar weer ging ophalen. Voelt zonde, maar soms is het nodig. Wanneer Saar weer thuis is ga ik koken en eten we met RTL Boulevard op de achtergrond. En wat ik daar toch zie…

Mijn foto’s! Tijdens een item over koken met pakjes en zakjes worden verschillende foto’s van mij getoond, zonder bron.

En nog een foto…

Niet erg, vooral een eer…maar had het wel netjes gevonden als ze mij om toestemming hadden gevraagd en een bronvermelding hadden geplaatst. Ik heb ze die avond gemaild en ze hebben nu mijn website/blog genoemd op RTL XL bij de fragmenten. Netjes!

Woensdag

Woensdag 14 maart….Sarah is jarig! Mijn meisje kwam vier jaar geleden ter wereld en wat is mijn wereld anders, maar zoveel mooier en leuker geworden!

Wanneer Saar beneden komt is alles versiert met slingers en balonnen. Giorgio moet gewoon werken, dus we vieren samen alvast een feestje.

Die middag zijn we lekker even buiten en wanneer Giorgio thuis is geven we de cadeautjes. Van ons kreeg ze Tip Toi met de boerderij startersset en van mijn schoonmoeder uit Amerika een hoop My Little Pony spullen. Ze is zo gelukkig!

Daar zit ze dan, vier jaar te wezen!

Opa komt rond etenstijd om cadeautjes te brengen en eet lekker pannenkoeken mee! Dubbel feest dus. En zie je het? Om 18.00 is het nog heerlijk licht buiten!

Mam schiet op ik wil eten!

Donderdag

En zo voelde ik gister een pukkeltje op haar rug en zo zie ik vanochtend ineens meerdere blaasjes. Meteen is duidelijk: dit is waterpokken! Ze voelt zich opzich wel goed, ze eet wat minder en hangt soms wat meer, maar ziek is ze niet.

Er moet na het ontbijt natuurlijk meteen worden gespeeld met de klei die opa gister gaf!

En ook die van Frozen werd opengemaakt. Ze vermaakt zich er prima mee!

Avondeten: ik heb mij laten inspireren op de noodles/rames van Wagamama. Dat is een restaurant met de lekkerste gerechten. Maar waarom wachten tot je er gaat eten? Lekker zelf maken! Noodlesoep met biefstuk, rode peper, limoen, lente ui, koriander, een lekkere bouillon en tauge. Recept komt morgen online!

In de avond is Saar wat hangerig en ze heeft wat verhoging. Hopelijk wordt ze niet heel ziek, zaterdag is haar feestje en morgen wilden we haar meenemen naar de Efteling.

Vrijdag

Goedemorgen! Een goede nacht gehad en dit meisje heeft een stuk meer waterpokken dan gister. Ze beginnen ook te jeuken, maar hebben een goed middeltje in huis om het te verzachten. Sarah wil absoluut naar de Efteling dus we gaan gewoon!

Het is guur en af en toe nat, dus er is niemand! Nou ja, bijna niemand dan. Wat een rust!

Nergens staat er een rij, je kunt meteen doorlopen en we mogen zelfs in attracties blijven zitten omdat het zo rustig is. Gewoon een tweede ronde!

Onder de indruk van deze man…

En van het huisje van de heks, Hans en Grietje. Genieten dit!

Efteling en geen rij: bijna zeldzaam!

Even lunchen tussendoor. Sarah wilde een donut, maar at maar een hapje. Ze heeft gewoon niet veel trek, maar drinkt gelukkig goed. Een warme chocolademelk gaat er wel in!

Mama….die man heeft een heeeeele lange nek!

We komen rond etenstijd weer thuis en hebben een heerlijke dag gehad. Sarah zat steeds in de buggy tijdens lange stukken lopen en ze heeft enorm genoten. Met een sprookjesboek opzak gingen we weer naar huis. Enorm moe, maar zo voldaan!

Thuis krijg ik een belletje van de redacteur van de documentaire waar ik in zou komen. Ze waren alle beelden aan het monteren geweest en kwamen er achter dat mijn verhaal te heftig en te uitgebreid is om in 10 minuten te ‘proppen’. Dat zou mijn verhaal teniet doen en dat wilden ze niet. Wellicht kom ik in een ander format/documentaire. Het is jammer, maar wel te begrijpen. Ze zijn wel heel zorgvuldig en dat vind ik heel fijn! Ach, de ervaring met het filmen nemen ze mij niet meer af en waarschijnlijk krijg ik de beelden alsnog voor prive gebruik.

Zaterdag

Na een lekkere nacht slaap is het tijd voor de verjaardag van Saar! Er komen ongeveer 20 man de verjaardag van Saar vieren en door de kinderen is het een lekkere drukte inclusief piepende oren. Maar zo gezellig!

Spelen met haar achternichtjes!

Dit waren de taartjes, van de Hema! Aardbei en witte/bruine chocolade. Heerlijk!

Na veel spelen, cadeautjes uitpakken, lekkere dingen eten, verstoppertje en tovenares spelen is de batterij leeg. En niet alleen die van haar 😉

Wanneer iedereen weer weg is, is het heerlijk rustig. Lekker languit op de bank met uitzicht op vrolijke bosjes tulpen!

Van een lief vriendinnetje kreeg ik deze ketting met een zwaluw. De zwaluw staat voor geluk, hoop, trouw en vrijheid. Mooi symbool!

Op zaterdagavond tik in dit weekoverzicht uit op de bank. Morgen is een dag om flink bij te komen, want ik ben op. Alles doet me zeer en mijn hartritme is enorm rommelig. Daaraan merk ik dat mijn lijf mij niet echt dankbaar is. Maar wat waren de dagen fijn! Soms heb je dat er absoluut voor over.

Vandaag dus rust en lekker bij mijn vader eten. Nog een heel fijne zondag!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Leuke week! Wat zonde van de waterpokken, dat dat net nu is. Ik vraag me af wanneer ze hier zullen komen. Elke keer als het heerst op het kinderdagverblijf lijkt het ons toch weer over te slaan.

  En ik heb nu zin in pannenkoeken door die foto…

  Tipje, zag 2 typfoutjes (waar ik trouwens wel om moest lachen) Honig ipv honing, wel een leuke ivm het koken zonder pakjes en zakjes haha. En een ketting van een zwalul! Ook hip, denk ik, hahaha.

  Beantwoorden
  • Haha! Ja die typefoutjes had ik vanochtend gezien en gewijzigd. Waarschijnlijk als je je browser refreshed zie je dat de fouten weg zijn 😉

   Beantwoorden
   • Haha ja klopt t is weg!

    Beantwoorden
 • Ik vind je weekoverzichten altijd t leukste om te lezen/zien. Ook al reageer ik bijna niet, ik lees ze trouw.
  Had de zwalul niet gezien, hahaha, moest er zo om lachen toen ik t las in de voorgaande comment.
  De waterpokken, ja ik vreesde er ook voor, maar ben blij dat onze meid ze heeft gehad. Het moet toch een keer gebeuren.
  Fijne week. Uitrusten zo ver t kan.

  Beantwoorden
  • Wat lief en leuk! Ja ik wachtte echt op de waterpokken want inderdaad…dan zijn ze er vanaf!

   Beantwoorden
 • Gefeliciteerd nog met je kleine grote meid.
  Heb je het havermout badje nog geprobeerd?

  En jammer van de documentaire zeg…

  Beantwoorden
 • Alsnog gefeliciteerd met de verjaardag van Sarah!

  Beantwoorden

Write a comment