Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 11-17 december

Een week van kerstlampjes, 4 jaar getrouwd zijn, een goddelijk ontbijt en een bezoek aan het ziekenhuis. Ook bezochten we een gezellige kerstmarkt en maakte ik het wat gezelliger in huis.  Kijk je weer mee naar mijn week in foto’s?

Zondag

Het is weekend en we worden allemaal rond een uur of 9 wakker. Langzaam de dag beginnen in bed met de Ipad en muziek (Sarah vraagt vaak zelf om muziek, soms zelfs klassieke muziek). Daarna naar beneden voor een broodje, koffie en….dit hemelse ontbijtje. Ik had nog een stukje chocolade liggen die ik heb geraspt over mijn proteïne pannenkoek met cacao, banaan, appel en kaneel. En de chocolade gaat smelten, waardoor je een soort nutella pannenkoek krijgt. Wow….

Deze foto is van vorige week, toen we Sinterklaas vierden bij mijn zus. Sarah kijkt alsof ik iets heel raars op mijn hoofd heb haha.

Op zondag doe je dingen op je gemak, dus er worden wasjes gedraaid en ik maak een beetje de badkamer schoon. Twee vuilniszakken vol gaan er naar beneden. Er stonden zo ontzettend veel (bijna) lege flessen of producten die ik nooit heb gebruikt maar die wel al oud zijn. Weg ermee!

Ook struin ik social media af en kom terecht op dit account op Instagram. Hilarisch! Neem echt even een kijkje, Barbie wordt op hilarische wijzen afgebeeld op dit account.

Sarah en ik zijn allebei nog verkouden en voor het hoesten heb ik voor Saar deze druppels gekocht, op aanraden van mijn moeder. Of het heeft gewerkt of niet, ze is heel snel van het hoesten afgekomen! Na twee nachten sliep ze al door zonder nog te moeten hoesten. Op de achtergrond zie je mijn verse pizza van de Albert Heijn: ook een aanrader, hij was zo lekker!

Maar vanavond eten we geen pizza (dat was gister), wel eten we deze hartige taart. Die ik onder andere met broccoli, ham en pecorino kaas maakte. Oehh.

Na het eten ga ik lekker in bad en schrijf ik op mijn gemak een blogje. Wat een fijne dag!

Maandag

Het is vandaag 12-12-2016 en dat betekent dat Giorgio en ik vier jaar getrouwd zijn! We doen niet heel veel bijzonders vandaag, hij moet gewoon werken. Wel komt hij met een mooie bos bloemen thuis. Oh en deze foto blijft één van mijn favoriete foto’s!

En dit is mijn favoriete meisje. Alleen is ze een beetje verdrietig (of boos) omdat ze geen televisie mag kijken. Dat lipje…die teleurgestelde ogen. Om op te eten.

En dit is ook om op te eten: dezelfde pannenkoek als gister. Hij was zo onwijs lekker dat ik hem wel weer moest maken. Aanrader dit hoor, geloof mij! En je zit meteen voor een paar uur vol.

De maandagmiddag slapen wij en daarna knutselen we. Ik kreeg van Sarah een vliegtuigje. Ze heeft mij een keer zien vouwen en ze deed het na. Vervolgens gooide ze de prop de lucht in. Haha.

Vervolgens komt papa thuis en begin ik met koken: heerlijke kip gehaktballetjes met ananas en tomatensaus. Zijn we dol op hier!

In de avond schrijf ik een blog en plan ik wat video’s in voor de ‘Lifesabout telf af’ reeks.

Dinsdag

Redelijk uitgerust worden Sarah en ik rond 8.00 wakker. In de ochtend komt er gezellig iemand spelen: ons buurjongetje! Het was een gezellige boel én bende, maar het was wel heel erg geslaagd. Sarah wilde natuurlijk alles laten zien wat nieuw was. Buurjongen probeert hier trouwens nog te doen alsof hij schoon gaat maken, maar niets is wat het lijkt. Hashtag help.

Daarna eten Saar en ik een broodje en ik breng haar naar bed. Ik ben zelf ook doodmoe door alle prikkels en ik duik er ook lekker in. Twee uur later worden we wakker. Vervolgens besluit Sarah dat we gaan tekenen. Dit zijn kerstmannen met sneeuw. Vooral de sneeuw lijkt levensecht!

En de bel gaat…Er wordt een mooi pakketje van Erica bezorgd (hier schreef ik al eerder een blog over). Dit keer met heerlijke verzorging voor kerst! Inclusief lichtjes, die ik pas ontdekte nadat ik de doos weg wilde gooien. Ze deden het niet, maar na de batterijen op de tafel te hebben ‘geramd’ deden ze het weer. Wat een leuk gezicht! En dank je wel Erica.

Het avondeten: boerenkool, spekjes en rookworst. Niet heel erg bijzonder dus. Daarna sleep ik mijzelf naar de sportschool om weer een poging te wagen. Ik merk dat ik vorige week niet ben geweest door de griep, mijn benen voelden loodzwaar. Maar we hebben het weer gedaan!

Wanneer ik thuis ben ga ik lekker lang douchen en in pyjama op de bank televisie kijken.

Woensdag

Goedemorgen! Aaahh <3

Woensdag en het is weer tijd voor….jawel…de Trombosedienst! Omdat ik nog niet stabiel zit moet ik elke week geprikt worden. Balen, want eerder kon ik elke drie weken langs voor een nieuwe dosering. Hopelijk zit ik snel weer stabiel en mag ik wat langer wegblijven. De aderen in mijn arm worden steeds pijnlijker en harder, geen pretje. Nadat om half 9 de wekker ging zijn we aangekleed en wel beneden bij het ontbijt belandt. Sarah wilde dit keer geen brood maar rijstwafels.

We zijn al snel weer terug van het prikken en kunnen twee uur thuis doorbrengen voordat we naar ergotherapie moeten. Dit is in hetzelfde gebouw, dus je ziet regelmatig mensen achter de balie opkijken omdat ze je eerder die ochtend ook al hebben gezien. Tja, vaste klant…

Na de ergo lopen we door naar de apotheek en zo hebben we onze ochtend alweer gevuld. Het is tijd voor de lunch en een dutje. Daarna maken we de mooiste tekeningen en speelt Sarah met de trein terwijl ik begin met koken. Na het eten gaan we vroeg op pad richting de kerstmarkt hier bij de kinderboerderij. In de weekvlog van volgende week laat ik wat meer zien. Het was heel gezellig!

Het was al heel gezellig binnenkomen met sneeuwpoppen en een rode loper!

Het is 20.00 wanneer we weer thuis zijn en Sarah gaat meteen naar bed, waarna Giorgio gaat sporten en ik ga bloggen. Verschil moet er wezen.

Donderdag

Om half negen gaat mijn wekker en ik ga snel douchen voordat Saar wakker wordt. Ik breng haar straks weer naar het KDV waar ze tot 16.00 zal blijven. Wat ik ga doen? Bijkomen van de afgelopen dagen, een video bewerken en heerlijk lezen. Ook bekijk ik alle leuke reacties die ik krijg op de video’s van de reeks ‘Lifesabout telt af’. Vandaag kwam de vlog online en daarin zie je onder andere dit lieve koppie terwijl ze zelf probeert te vloggen.

Op de bank met de radio aan en een fijn tijdschrift. Even helemaal niks…alleen maar rust. En ik peuzel een appel en een sinaasappel weg. Vooral die sinaasappels zijn hemels op dit moment!

Ik ga niet aan de slag met schoonmaken, maar maak het huis wel nog een beetje gezelliger. Zo pimpte ik dit tafeltje door er wat kerst ‘op te gooien’.

Wanneer ik Sarah weer ophaal van het KDV zie ik Sinterklaas die is veranderd in een Kerstman. Ik moet er wel een beetje om lachen, vooral die schoenen vind ik hilarisch.

Sarah en ik gaan op de terugweg nog even langs de winkel voor geraspte kaas. Want ja, bij een ovenschotel hoort kaas. Veel kaas. Dit gerecht is er ook één zonder pakjes en zakjes en zal snel op de blog verschijnen. Kan iemand raden welk gerecht dit is?

Bij opa en oma in de avond, wanneer we Sarah wegbrengen voor het logeren. Hier kijkt ze de vlog van mij nog een keer. Ze vindt het geweldig om naar te kijken en vooral zichzelf terug te zien.

Vrijdag

Oef…om 7.00 gaat mijn wekker en het is nog hartstikke donker buiten! Ik heb om 9.00 een afspraak staan bij mijn arts in het UMC Utrecht en onderweg blijft het nog lang donker. Ook al heb ik goed geslapen, dit is te kort. In het ziekenhuis eerst maar een bakje koffie.

Ze zijn flink aan het verbouwen trouwens daar in het ziekenhuis. Ook één van de cafeetjes is weg en heeft plaatsgemaakt voor een gezellige koffie-bakfiets. Of hoe zou zoiets heten?

Op de poli bij de klinisch immunoloog. Zo doorgaan met alle medicatie en over drie maanden terug. Ook nu even bloed en urine onderzoeken, iets wat eigenlijk standaard is bij SLE. Het feit dat ik zo vermoeid ben en veel hoofdpijn heb baarde haar niet direct zorgen, het kan allemaal bij SLE passen. Andere dingen (zoals bloedarmoede, schildklier) zijn allemaal uitgesloten. Helaas kan er ook niet zoveel aan gedaan worden en blijft het vooral heel erg lastig.

We rijden rond half 11 terug naar huis en al gapend plof ik op de bank om een beetje bij te komen. Nadat ik even wat gegeten heb en een flinke mok koffie op heb maak ik een begin aan Memory Lane. Later vandaag zal ik de rest afmaken, eerst even wat eten en dan een heerlijk dutje om bij te tanken.

Sarah logeert bij mijn ouders en zij wordt rond 17.00 weer terug gebracht. Dan kan onze vrijdagavond beginnen! Ik maak wederom een gerecht zonder pakjes en zakjes (een verzoekje) en die komt binnenkort op de blog. Na het eten duik ik weer achter de computer om de rest van het weekoverzicht af te maken. Vervolgens in pyjama op de bank met warme chocolademelk.

Oh en dit….dit is toch de waarheid?

Zaterdag

En zo is het alweer weekend. Het wordt nu echt tijd om de kerstboom op te zetten. Vorig jaar hebben we onze kunstboom weggegooid na 4 jaar trouwe dienst, dus we moeten opzoek naar een nieuwe. Mooi klusje voor de zaterdag! Vanavond is Giorgio weg voor een etentje met zijn werk dus het wordt een meidenavond met een filmpje denk ik. Morgen eten we gezellig bij mijn ouders en zal ik mij overdag bezighouden met de video’s die online gaan komen.

OPROEPJE!

Ik ga komende week een video opnemen waarin ik vragen van jullie beantwoord. Dit kan over van alles zijn (moederschap, ziek zijn, lifestyle, voeding, etc). Mocht je een vraag voor mij hebben, laat die vraag dan achter door te reageren onder deze blog. Wie weet komt jouw vraag voorbij!

Allemaal een heel fijn weekend!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Wat een heerlijk weekje weer! Die foto van jou en Sarah is echt leuk! Gefeliciteerd nog met jullie 4-jarig huwelijk! En wat ziet die pannenkoek er goed uit! Wel heel vervelend dat ze niet zoveel aan je klachten kunnen doen!
  Qua vragen ben ik wel benieuwd wat je het leukste en wat je het minst leuke vindt aan bloggen.

  Beantwoorden
 • Nou word ik nieuwsgierig naar welke ingrediënten jij gebruikt voor die pannenkoek!!

  Beantwoorden
 • Vraag voor Q&A; wat mis je het meeste wat je nu niet meer kunt doen?

  Beantwoorden
 • Vraag voor Q&A hoe gaat het nu met je?

  Beantwoorden
 • Oeh, die pannenkoek ziet er wel erg goddelijk uit. Door een veelste late zaterdagavond/nacht lig ik nu nog op bed, die pannenkoek is dan echt geschikt voor een brunch!

  Beantwoorden

Write a comment