Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 10-16 september.

Een week van enorm veel chocolade, een bezoek aan het ziekenhuis en het kantoor van de Hartstichting en veel lekker eten. Kijk je weer mee naar mijn week van dag tot dag?

Zondag

Zondag is hier vaak ‘ doe waar je zin in hebt’- dag. We gaan dus lekker aan de knutsel en Saar kijkt sinds lange tijd weer om naar magisch zand. Helaas voor papa en mama, want die troep zit na afloop werkelijk overal.

En ze wordt heel boos omdat haar zandkastelen niet zo mooi zijn als op het plaatje. Nu al perfectionistisch, van wie zal ze dat nou hebben?

We hebben zin in wraps en ik besluit na de grote boodschappen Enchiladas te maken. Blijft een favoriet hier in huis!

En die eten we met ovenfrietjes. Voor mij niet veel frietjes, want die wraps vullen al behoorlijk.

In de avond houd ik mij bezig met de website, welke nog steeds problemen heeft. Hij knalt er continue uit en de vraag is waarom. Mijn hosting kan mij niet verder helpen. Gelukkig is er een kennisje/vriendin die mij wil helpen om het probleem te vinden.

Maandag

Ik merk in huis dat het kouder wordt en dat ik ook meer behoefte heb aan een warm ontbijt (met havermout) in plaats van koude kwark. Ik bak een lekkere pannenkoek van havermout en met gebakken appel, kaneel, chocolade en wat kokos. Perfectie.

En vandaag is het te nat en te koud om buiten te zijn, dus we slaan weer aan het knutselen. Dit keer met relief. Sarah snapt nog niet helemaal hoe het werkt, maar ze heeft er plezier in. Je legt dus papier op een sjabloon waardoor je tijdens het kleuren figuurtjes op je papier krijgt. Best grappig!

En ik snack deze cashewnoten. Gevaarlijk altijd, want je blijft er van eten. Deze zijn ongezouten en gezond, maar niet de hele zak natuurlijk 😉

Na het tekenen moet er weer gebouwd worden met zand (zucht) en ik moet meehelpen. We bouwen heel veel kastelen, maar geef mij maar echt zand. Buiten…

Want dit is elke keer het resultaat. Het zit werkelijk overal en het is niet makkelijk om af te vegen van kleding, want het gaat rullen. Blehh.

Na een middag knutselen en filmpjes kijken ga ik aan de slag met een nieuw recept: kip cashew, welke afgelopen week op de blog voorbij kwam. Vervelend, nog meer cashewnoten. Sarah vond het ook geslaagd en at haar hele bord leeg.

Dinsdag

Vandaag staat er iets bijzonders op de planning, namelijk een lunch op het kantoor van de Hartstichting! Om meer aandacht te vragen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen zet de Hartstichting zich heel hard in. Je kent misschien wel ‘ Red dress day’ op 29 september? Tijdens de lunch kregen we uitleg van een Cardioloog over het belang van onderzoek bij vrouwen en waarom vrouwen andere klachten en/of signalen hebben dan mannen. Ook was er een lotgenoot aan het woord met een indrukwekkend verhaal.

Ik was samen met mijn vader ( Mijn P.A haha) en hij was de enige man tussen alle vrouwen in het rood. Maar het was gezellig en interessant!

En er werd voor een heerlijke lunch gezorgd. Kleinschalig allemaal en een groepje van ongeveer 12 man, maar dat was juist bijzonder.

Mijn zus paste op Sarah en toen we haar weer op gingen halen op de terugweg dronken we nog een kopje koffie. Mijn koffie had een spookje!

Een erg geslaagde dan, maar ohhh wat was ik moe. Ik redde het nog net om een snelle pasta op tafel te zetten.

Woensdag

De day after is altijd pittig. Alsof ik flink ben wezen stappen gisteravond. Vandaag wordt dus een rustige dag voor ons, met om te beginnen een heerlijke nacht slapen tot 9.30. Goedemorgen! Eerst maar even rustig ontbijten en wakker worden.

En toen ging de deurbel en werd er een geweldig pakket bezorgd van de Albert Heijn, met heel veel chocolade. Oh daar gaat mijn 14 kilo!

Het pakketje uitpakken werd opgevolgd door een stoeipartij op de bank met deze dame. Ze vraagt constant of ik haar wil kietelen. Dat doen we dan ook maar. Dat gezicht vol spanning, geweldig toch?

En we gingen wat moois knutselen voor opa en oma, namelijk een boom met herfstblaadjes. Hierna wilde ze nog meer plakken en nog meer en nog meer…

En ze vroeg of ik nog meer beestjes wilde tekenen en figuurtjes wilde uitknippen zodat zij alles op de goede plek kon plakken. Dus ik tekende een huis en knipte ramen, een schoorsteen en een deur zodat zij alles op de goede plek kon plakken. En ook dit rupsje kreeg vorm door Sarah haar plakkunsten.

En toen was het alweer tijd om te koken. Ik maakte een recept voor Stroganoffsaus en daar hoort een lekker biefstukje bij. Mmm!

Ondertussen vol spanning Rupsje Nooitgenoeg kijken. En ja, we liepen de hele dag in pyjama!

Donderdag

Mijn wekker gaat erg vroeg: om 7.15 druk ik het alarm uit. Straks moet ik naar het UMC in Utrecht voor een controle voor de SLE. Sarah gaat ook mee en ook zij moet vroeg uit bed worden getrommeld. Gelukkig verschijnt er meteen een lach zodra ik haar kamer op kom.

Met kleine oogjes zitten we aan het ontbijt, terwijl het buiten nog een beetje donker is. Dat is lang geleden!

En mijn holy grail mag niet ontbreken…..sterke koffie.

Om 9.00 zijn we al in het UMC en na een bezoek aan de arts en verpleegkundige moet er nog bloed worden geprikt. Je ziet het niet op de foto maar werkelijk de hele wachtkamer zat vol, met 32 wachtenden voor mij….Gelukkig vermaakt opa Sarah en kan ik rustig wachten.

Conclusie van de immunoloog: ze zijn nog steeds bang dat de SLE in mijn buik/darmen zit aangezien ik nog steeds buikklachten heb en er ontstekingen te zien waren in mijn ontlasting. De coloscopie gaf geen duidelijkheid (dikke darmen zagen er goed uit) maar het kan ook in de dunne darm zitten, de maag of de 12-vingerige darm. En dat willen ze gaan bekijken met een gastroscopie. Mocht dat niets opleveren dan krijg ik een camera-capsule. Kan ik mooi selfies maken van mijn darmen. Leuk voor op Facebook! Ik maak er wel een grapje van, maar echt blij ben ik er niet mee. Nog een vervelend onderzoek….bah.

Ook bah: de oerlelijke wachtkamers met dito vloer en stoelen.Echt….waarom??

Eenmaal terug lunchen Sarah en ik eerst nog bij mijn ouders en dan gaan we richting huis, ons bed in. Even bijna twee uurtjes bijtanken en slapen. Heerlijk!

Daarna aan de slag met macaroni. Gewoon de simpele variant, met balletjes. We hebben een enorm pasta-menu deze week!

Vrijdag

The day after een gevulde dag, dus opstaan alsof je bent overreden. Saar staat al om 8.00 te springen naast mijn bed en dat verbaast mij, aangezien ze tot elf uur gisteravond wakker lag (thanks to het dutje in de middag…oeps).

In de ochtend ruim ik wat op, maak ik de keuken schoon en Saar viert een verjaardag van een knuffel.

Tussen de middag, na de lunch, gaan Sarah en ik even op de fiets naar de winkel. Wat spullen halen voor het avondeten (ik heb enorm zin in zuurkoolschotel…) en nog wat andere dingen, zoals een tijdschrift voor vanavond op de bank.

Mijn vader haalt Saar even op om mee naar de kaaswinkel te gaan en even bij mijn moeder langs te gaan, terwijl ik aan dit weekoverzicht werk. Giorgio komt in de middag thuis en ik begin aan het avondeten: zuurkoolschotel! Met gehakt, kerrie, paprika, zuurkool en aardappelpuree. Met natuurlijk flink wat kaas voor een lekker korstje. Love it!

Het verhaal van Saar op de fiets vandaag….heerlijk die gesprekken met mijn peuter!

En toen was het avond en de kaarsjes konden aan. Kleedje op de bank, tijdschrift op schoot en chillen maar! Vind het toch ook wel weer heel erg gezellig hoor…

Zaterdag

We hebben een heerlijk lang weekend voor de boeg, want Giorgio is maandag en dinsdag ook nog vrij. Dit weekend zelf hebben we niet veel plannen, maar maandagavond staat er een bioscoop uitje op de planning en dinsdag gaan we naar Amsterdam voor een persevent. Ik probeer daarom de komende dagen even rustig aan te doen zodat ik zoveel mogelijk energie opspaar voor dinsdag. Wel willen we in het weekend nog een boswandeling maken en kijken of we al mooie bladeren kunnen vinden met Saar.

Wat zijn jullie plannen vandaag en morgen? Ik ben heel benieuwd, let me know! Ik wens je een heerlijk weekend.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Wat vervelend die onderzoeken. Ik weet niet wat je bedoelt met PLS, maar het ergste onderzoek heb je gehad. Tenminste dat vind ik. Gastroscopie ben je veel verder van in een roes. En die videocapsule is gewoon een grote pil inslikken, kastje om en rustig aan doen. Dat ding moet je wel weer uit……., maar dat komt vanzelf. Ik heb het niet gemerkt, waardoor ik alsnog 2 x een foto moest laten maken.
  Heb jij een diagnose? Ergens? Ik ben heel benieuwd naar jou verhaal. Ik zoek al een tijdje lotgenoten….

  Succes in ieder geval met alles!

  Beantwoorden
  • Hi Brenda! Bedoel je SLE ipv PLS? Door de SLE (ook wel Lupus) zit er misschien een ontsteking in mijn darmen. Uit ontlastingonderzoek kwam al een ontsteking naar voren, maar met de coloscopie zagen ze niks. Ze willen ook coeliakie en crohn uitsluiten. Wie weet met de gastroscopie. Hopelijk mag ik dan wel een roesje. Met de coloscopie hadden de artsen liever geen roesje omdat ik ook hartpatient ben. Maar we gaan het zien! En die videocapsule lijkt mij niet heel vervelend inderdaad. Jij sterkte!!

   Beantwoorden
 • Inderdaad oerlelijke wachtkamers zeker als je er regelmatig moet komen zoals in jouw geval.
  Maar ik vind echt dat je het super doet met je dochter!!????
  En dat je ons regelmatig voorziet van heerlijke recepten en meer! ? Dank je wel hiervoor dankzij jouw recepten ben ik weer gaan genieten van koken, en ik dacht dat het extra tijd zou kosten om zonder pakjes en zakjes te koken nou dat valt echt reuze mee!

  Ik vroeg me af welke macaroni en snelle pasta heb je gemaakt? En ik zou heel graag het recept van de zuurkoolschotel willen ?

  Beantwoorden
  • Ah wat een lief en leuk compliment! Dank je!

   Beantwoorden
  • Ze komen vast en zeker een keer voorbij hoor die recepten!!

   Beantwoorden
 • Graag gedaan

  Ik wacht het af je hebt genoeg andere recepten dus kan ik wel eventjes mee vooruit 😉

  Beantwoorden

Write a comment