Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 10-16 december

Wat een fijne en heerlijke week was het! Ondanks een onderzoek in het ziekenhuis genoten we volop. Zo lag er enorm veel sneeuw, hadden we een secret project in Zwolle en vierden we ons vijf jarig huwelijk in Scheveningen. Enjoy!

Zondag

Er lag sneeuw….heel veel sneeuw. Ik geloof dat ik het net zo leuk vond als Saar. Grappig hoe je soms weer even een klein kind wordt! Gehuld in warme kleding bouwen we sneeuwpoppen, gooien we sneeuwballen en rijden we op de slee. Samen met de buurjongen genieten we volop! De mama’s mogen trekken, de kinderen laten zich rijden….haha.

Giorgio blijft binnen en maakt de lampjes in de kerstboom af. We kochten gister nieuwe lampjes (meters lang) omdat de oude lampjes veel te weinig was. Deze zijn trouwens ook led lampjes, dus ideaal. Toen ik deze foto maakte moest er nog worden gezogen en er kwam later nog een doek (nepsneeuw) aan de onderkant te liggen. Hij is huge, maar staat zo gezellig!

En uiteraard kwamen er twee donuts in te hangen. Deze zijn van Vondels Amsterdam en ik mocht ze uitzoeken tijdens het event van House of Rebels. Heerlijk hysterisch, ik houd er wel van!

Na warme chocolademelk en opwarmen, is het tijd om naar opa en oma te gaan om te eten. Uiteraard op de slee, want er ligt genoeg sneeuw!  Wat een prachtig plaatje zo.

Vooral als het een beetje gaat schemeren en de lampjes aan gaan. Love it!

Mijn vader maakte verse makreel uit de oven met limoen en verschillende kruiden. Het was heerlijk!

Maandag

En ook vandaag sneeuwt het behoorlijk. Giorgio moet ook thuis werken aangezien de verwarming/blazer van de auto kapot ging dit weekend. Daardoor is het onmogelijk om veilig te rijden omdat de ramen beslaan en je niets meer kunt zien. Achteraf maar beter ook dat hij thuis bleef, want het was geen doen met rijden.

Dus wanneer hij klaar is met werken gaan we opnieuw naar buiten! Nog meer sneeuwpoppen maken en ballen gooien, heerlijk.

Dit was een selfie voordat ik werd bekogeld door een sneeuwbal.

En wederom een ritje op de slee. Dit keer knusjes met de buurjongen op een slee.

Avondeten was niet heel spannend: krieltjes met een hamburger en spruitjes met wat fetakaas en uitjes. Maar wel lekker!

Dit was tevens mijn laatste avondmaal voor mijn gastroscopie van morgen, dus extra genieten haha!

Dinsdag

Het is gelukkig al beter te rijden op de weg en in de ochtend word ik opgehaald door mijn vader om naar het UMC Utrecht te gaan. Sarah blijft bij mijn moeder. Het hele programma loopt wat uit, maar uiteindelijk ben ik aan de beurt voor het maagonderzoek. Ik word heerlijk onder zeil gebracht met wat Propofol en daarna slaap ik uit in de uitslaapkamer. Eind december krijg ik de uitslag.

Ik ben de rest van de dag nog flink duf, maar kan alweer prima eten. Na nuchter te zijn gebleven gaat een havermout pannenkoek er weer prima in.

Die gastroscopie was overigens wel de meest originele manier om een huwelijksdag te vieren, want vandaag zijn we 5 jaar getrouwd! Mijn vader kwam dit mooie bakje met bloemen nog brengen voor onze trouwdag. Heel mooi!

In de avond doen we nog een poging voor een snowfie. Alleen de sneeuw is meer ijs geworden dus het was best een pijnlijke bedoeling. En de afdruk was niet zo mooi als bij verse sneeuw….helaas!

Woensdag

Vandaag een secret project! Ik mag er nog niets over zeggen, maar volgende week zal duidelijk worden waarom wij in Zwolle waren bij mijn nichtje. We gingen daar brunchen en deden dat alvast in kerstsfeer!

Mijn vader en Sarah waren ook mee!

En het had iets met dit te maken! Volgende week zal er een video van verschijnen die ik dan ook zal delen.

Terug naar huis. Buikje vol, veel gelopen en dan is dit het resultaat.

En dit is het resultaat van de zwaartekracht…

Ik ben ka-pot. Ik kan niet meer en hang dus de rest van de dag op de bank. Wel met een heerlijk inspirerend boek!

Donderdag

Goedemorgen! Nog steeds flink moe en duf, misschien ook van het slaapmiddel van dinsdag. Hoe dan ook, Saar gaat straks naar de opvang en ik ontbijt met cruesli. Deze is zonder suiker en gezoet met Stevia, dus iets gezonder.

Ik doe vandaag even zo weinig mogelijk, de afgelopen dagen waren achteraf teveel. Giorgio werkt vandaag nog steeds thuis aangezien het kapotte onderdeel van de auto nog geleverd moet worden. Wat ik dus doe: op de bank liggen, douchen, lezen, Youtube bekijken….heerlijk.

En om 16.00 haal ik met mijn vader Sarah weer op. En wat hebben ze een mooie verrassing op school gemaakt! Dit is echt de mooiste kerstbal die er bestaat <3

Zo schattig: Sarah liet per ongeluk een bakje omvallen met een plantje. ‘ Mama ik heb een foutje gemaakt, sorry mama’. Kan gebeuren! Ze wilde het zelf opruimen en zoog alles op. Lieverd ook.

Ik maakte vandaag de pikante goulash, alleen voor Saar was deze iets de scherp. Ze smulde wel van de sla die ik had gemaakt. En van de augurkjes en de kaas…Ze gaat steeds meer vreemde dingen eten, zo leuk! Zo is ze ook ineens gek op gerookte zalm.

Een TBT! Toen was Saar 9 maanden oud en er lag ook heel veel sneeuw. Zo’n klein mopje!

Blije en trotse mama.

Vrijdag

Vandaag is de dag dat we naar Scheveningen gaan voor een weekendje weg! Maar eerst gaat Giorgio gewoon naar zijn werk (de auto doet het weer dankzij mijn handige man) en wij lunchen bij mijn ouders.

Het is 17.30 wanneer we vertrekken richting het Kurhaus. Maar onderweg eten we eerst bij de Burgerking. Geen straf en alweer veel te lang geleden. We gaan gemiddeld eens in het half jaar ofzo.

Tadaa! Het Kurhaus! Waar we vijf jaar geleden op ‘huwelijksreis’ gingen voor een paar dagen. Heerlijk was dat. We komen er dan ook regelmatig terug en elke keer is het zo fijn. Het hotel, de omgeving, de zee, Den Haag…

Saar noemt het haar kasteel en is helemaal door het dolle heen. Terwijl Giorgio de auto weg zet ploffen wij op het bed. We zijn er!

Sarah heeft heel even geslapen in de auto en is dus klaarwakker. We gingen daarom even in bad samen, in de hoop dat ze moe ging worden.

Om 21.30 lag ze in bed, naast ons. Grapje zeker mama dat ik ga slapen! Er is tevens een soort gala/feest/bal in de grote zaal van het hotel, vlakbij onze kamer. Tot diep in de nacht dreunende muziek, niet grappig. We kregen achteraf wel excuus van het hotel, maar er was niet zo goed over nagedacht.

Zaterdag

Mama….mama het is dag! De prinses kijkt na een veel te korte nacht uit het raam van haar kasteel.

Na een douche vertrekken we naar het ontbijt beneden. Maar eerst die prachtige grote boom in de grote zaal bewonderen.

En de rest van het hotel, want je kijkt je ogen uit hier.

Het ontbijt is ook altijd fantastisch, ook al serveren ze al jaren hetzelfde. Het is een uitgebreid lopend buffet, dus je kunt kiezen uit heel veel lekkers.

Zelfs hier kan ik niet even rustig naar het toilet, haha!

Na het ontbijt en een lekkere koffie gaan we buiten uitwaaien. Eerst even op de pier kijken.

En daarna uitwaaien op het strand, schelpjes zoeken en de zeelucht opsnuiven. Het is koud, maar droog. Vervolgens gaan we nog opzoek naar zwemkleding, want het zwembad en de spa in het hotel gaan we vanmiddag nog bezoeken.

De pier met daar achter het reuzenrad!

En Sarah was na de korte nacht zo moe dat ze op de rug van papa wilde zitten. Nu opzoek naar poffertjes!

Poffertjes voor Saar, een clubsandwich voor Giorgio en ik had een uitsmijter met tomaat en kaas. Heerlijk eten altijd hier op de boulevard.

Eenmaal weer terug in het hotel gaan we zwemmen en daarna even slapen. Wanneer we wakker worden om 16.30 frissen we onszelf op en vertrekken we naar Den Haag om te gaan eten. Bij ons favoriete restaurant….Rootz! Een heerlijk restaurant met een originele menukaart en met bijbehorende biertjes en wijntjes.

Saar vermaakte zich prima met een kleurboek.

En genoot van een kindermenu met een broodje hamburger, frietjes en appelmoes.

Giorgio en ik hadden een heerlijke biefstuk met spekjus, rode kool en een puree van iets (vergeten wat). Maar het was goddelijk! Daarbij ook patatjes.

En ik ben drie kilo aangekomen door dit toetje. Een homemade brownie met vanille ijs en een saus van witte chocolade. MY GOD

Terug in het hotel nog even een rondje lopen en mooie plekjes bezoeken.

Ja hoi! Je staat op de foto!

Zondag reden we in de ochtend weer terug naar huis na een heerlijk weekend. Saar was na het wakker worden niet lekker (buikpijn, overgeven) dus we zijn niet meer gaan winkelen in Den Haag. Wanneer je ziek bent is thuis zijn toch het best, maar wat was het fijn!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment