Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 10-16 april

Een week van een jarige man, veel quality time met Sarah en een beetje duf van de slaapmedicatie. Sliep ik deze week eindelijk beter? En hoe zagen mijn dagen er uit? Kijk weer mee naar mijn week in foto’s!

Zondag

Vandaag kwam er een wereldgerecht online die heel enthousiast werd ontvangen! Hij was dan ook ontzettend lekker. Vandaag maakte we een variant op dit gerecht en wel met gehakt. Het gehakt hebben we pittig gekruid en ook dat was heerlijk!

zon

Giorgio deed wat wasjes en ik maakte beneden schoon. Sarah verzamelde haar vrienden bij elkaar en ze konden gezellig naar de troetelbeertjes kijken. Ze had het popje rechts wat hardhandig in de stoel gedrukt en deze gaat huilen als je op de borst drukt. Sarah troost haar pop hier nog even. Pop drietig….

zon1

We hebben wat gerookte zalm over en oh wat is dat lekker! Ik ontbijt met een cracker en wat gerookte zalm en dit vult prima. Meteen goede vetten binnen, helaas ook een bult zout.

zon2

Om het goed te maken proef ik ook deze pindakaas zonder toevoegingen, gewoon te verkrijgen bij de Albert Heijn en hij is niet eens zo heel duur. Aanrader als je pindakaas wilt eten van alleen pinda’s en zonder suiker of zout.

zon3

Hoe onze zondag er verder uit zag? Niet heel bijzonder. Er werden weer grote boodschappen gedaan en ik heb gekookt, al weet ik niet meer wat haha. Zondag is voor ons echt een dag om op te laden en we doen dan vaak niet zo veel. Heerlijk! Wel hebben we mijn ouders nog opgehaald van het station nadat ze heerlijk op vakantie zijn geweest naar Valencia. Fijn dat ze weer veilig terug zijn!

Maandag

De week is weer begonnen en het is werkelijk prachtig weer. Het weer maakt mij wat energieker en vrolijker en omarm ik dan ook heel erg! Mijn ouders zijn nog vrij vandaag en vanmiddag gaan Sarah en ik op de fiets naar ze toe, voor een bezoekje aan de kinderboerderij.

Maar eerst een ochtend in huis, lekker spelen en vooral poppenmoeder zijn. Ik vind het zo aandoenlijk hoe ze met poppen speelt en daarbij een heel lief, hoog stemmetje gebruikt. Ik herken mijzelf er ook zo in. Wat vind ik meisjes leuk!

maan

Sarah luncht met broodjes pindakaas, ik met een grote kom sla met feta en zalm.

overrr

Nadat ik met flink wat koffie ook minder suffig ben en Sarah ontwaakt is van haar middagslaapje, hijs ik haar in een voorjaarsoutfit en zijn we klaar om te vertrekken naar mijn ouders. Deze bodywarmer is trouwens van de Zara.

maan2

Hier zitten we op een bankje te wachten tot er een jongetje klaar is met schommelen. Sarah wil zo graag dat ze haar meest serieuze blik op zet. Als blikken konden doden…

maan1

En nog even kipjes zwaaien, varkens bezoeken en kalfjes aaien. Het was een geslaagde en mooie dag.

maan22

Ik kook een makkelijke maaltijd als we terug zijn: rijst met kip-kerrie en sperziebonen. In de avond schrijf ik een blogje en kijken we wat televisie.

Dinsdag

Vandaag is manlief jarig! Hij moet zelf gewoon werken en dus merken we er zelf niet zoveel van. Wel maken we een mooi schilderij voor papa met vingerverf.

IMG_3710

En we spelen op de vloerpuzzel van Woezel en Pip. Sarah ligt in een deuk omdat ze met haar billen op Woezel zit. Dus…

din

Deze foto stuurde ik twee jaar geleden naar Giorgio vanuit het ziekenhuis om hem te feliciteren. Ik mocht toen dezelfde dag naar huis als ultiem verjaardagscadeautje. Deze foto maakte mijn vader toen ze bij mijn ouders logeerde. Blijft een prachtige foto.

din1

En deze lip blijft ook prachtig. Dagelijks krijg ik deze een paar keer te zien. din2

Ik lunch met een salade met tomaat, sla, komkommer, zalm en rode ui, een perfecte combinatie!

din3

En wanneer Sarah slaapt schiet ik foto’s in de tuin voor een artikel.Hier draag ik mijn nieuwe kleding inclusief nieuwe favoriete jas van Zara.

din4

Ik begin in de middag met koken en maak lasagne, op verzoek van Giorgio. Wanneer hij thuis is zingen Sarah en ik nog even. Taart eten doen we morgenmiddag wel, want als ze nu zoveel suiker gaat eten stuitert ze tot laat in de avond.

En dit….ik haat dit!

over

Woensdag

Na een nacht goed te hebben geslapen beginnen we de dag allebei met redelijk wat energie. Ook ontdekken we een nieuwe favoriete snack voor tussendoor: worteltjes! Lekker zoet en knapperig en vult goed.

woen1

Ook Sarah vindt ze heerlijk en knabbelt er heel wat weg. Ze is sowieso dol op rauwkost, zoals tomaat, paprika en komkommer. Hebben we geluk mee!

woen2

En na haar slaapje eten we dan eindelijk een stukje taart van papa. Allebei een stukje kersenvlaai en abrikozenvlaai. Smaakt best! Daarna heb ik een behoorlijk hyperkind.

woen3

Dus dan is het fijn als je naar buiten kunt, maar het begint al te druppen en er komt een behoorlijk donkere lucht aan…

woen4

Ik begin alvast met het maken van gebakken vis en ovenfrietjes, terwijl Sarah aan het kleien gaat. En ineens lag daar een heel lief pakje op de deurmat met een kaartje. Een ‘zomaar’ cadeautje van de buren, lief!

woen5

Sarah en ik duiken na het eten lekker in bad want morgen gaat ze naar het KDV en dan willen we wel een brandschoon kindje afleveren 😉 Daarna schrijf ik een blogje en werk ik wat mailtjes weg.

Donderdag

Sarah vertrekt om 7.00 met Giorgio naar het KDV en ik stap zoals altijd terug mijn warme bedje in. Om vervolgens om 11.30 wakker te schrikken….oeps! Dat was wel even heel erg lekker, maar ik vind het eerlijk gezegd ook altijd zonde van mijn dag.

Rond twee uur moet ik even naar de bedrijfsarts voor een kort gesprek en daarna fiets ik even langs de winkel voor wat boodschappen en ik ga zoals altijd even langs het Kruidvat. Ik neem een mooie highlighter mee, een transparante poeder, een dagcreme en een nieuwe eyeliner. Ik had het dopje er namelijk niet goed opgedaan en de vorige is dus kurkdroog…

vrijtt

Ik vind deze bomen met bloesem trouwens zo ontzettend mooi! Alleen jammer dat de bloesem zo snel weer weg is, maar zowel wit als roze, ik vind het prachtig.

dons5

Terwijl ik mijn kast opruim kom ik dit schattige kleine sokje van Sarah tegen. De eerste weken verzoop ze zelfs in dit sokje, zo onvoorstelbaar.

dons

Ik haal Sarah om 16.00 op van het KDV en eenmaal thuis begin ik aan een heerlijke zuurkoolschotel. Gehakt met paprika bakken in kerrie, onderin een ovenschaal doen met daar bovenop zuurkool en zelfgemaakte verse aardappelpuree. Flink wat kaas en even in de oven…mmm!

dons3

Na het eten maken we Sarah haar tas klaar voor een logeerpartij bij opa en oma. Ik test met ‘opa’ nog even wat apps uit, waaronder Snapchat en MSQRD. Wat een lol!

dons2

Daarna duik ik achter de computer en maak ik het blogje voor vrijdag,een update over mijn gezondheid. En hoewel ik ontzettend heb uitgeslapen vanochtend duik ik al vroeg weer mijn bed in. Slaap is heilig!

Vrijdag

De wekker gaat om negen uur en ik neem meteen een snelle douche, straks word ik opgehaald door mijn vader om naar het UMC in Utrecht te gaan. Ik krijg voor de zoveelste keer een 24 uurs registratie van mijn hartritme (holter) en moet daar om 11.00 zijn. We zijn al snel aan de beurt en we staan snel weer buiten.  Onderweg kunnen we genieten van wisselvallig weer. Heel wisselvallig…

vrijd

vrijd2

Ik word thuis weer afgeleverd en ik maak een lunch voor mijzelf. Dan hoor ik mijn bed roepen en ik probeer wat te slapen wat zowaar lukt. Niet lang daarna komt Giorgio thuis en we maken ons klaar om Sarah op te halen.En daar hoort ook een flinke espresso bij.

vrijd22

Snel even bijkletsen bij mijn ouders, snel even naar de winkel en snel een maaltijd in elkaar flansen…het lukt allemaal! Dit is de laatste tijd één van onze favoriete maaltjes: pasta met gerookte zalm, kookroom light, pesto en groenten. Zo makkelijk en zo lekker.

vrijd5

Sarah vraagt hier of Shiva haar wil voorlezen omdat mama na 20 boekjes het even gehad heeft. Later besloot ze zelf maar voor te lezen aan ‘woefa’.

vrijd44

Zaterdag

Een lang weekend samen, want manlief is maandag ook vrij! We doen rustig aan, gaan ons bezighouden met een voorjaarsschoonmaak en ik hoop weer wat video’s op te kunnen nemen. Ook is het plan om naar een ‘krijspaleis’ te gaan met Sarah maandag. Het is nog even afwachten, want straks moeten we met Shiva naar de dierenarts. Het gaat niet goed met haar en ze begint magerder en incontinent te worden.

zat1

Mocht ze echt incontinent zijn dan is het klaar, over en uit. Dat wil je echt niet en helemaal niet met een klein kind in huis. Maar na twee uur komt Giorgio weer terug van de dierenarts MET hond. Ze heeft een flinke blaasontsteking en we moeten het eten nog aantrekkelijker maken. Nu gaat er vaak al een restje warm eten doorheen of wat jus, maar er zijn nog veel andere trucjes die we maar uit de kast moeten halen. Shiva is niet kapot te krijgen 😉

zat11

Om 11.00 mocht mijn holter er weer af en wederom heb ik niet de klachten gehad die ik regelmatig heb. Zul je net zien…Ik houd er trouwens wel geweldig mooie plekken aan over aangezien ik allergisch ben voor de pleisters. Oeps.

Vanavond maak ik wederom een Wereldgerecht die morgen online zal komen, dus houd de blog in de gaten! En tot en met maandag 12.00 kun je meedoen met een winactie die alles te maken heeft met een geweldig leuk kinderboek. Doe jij al mee?

IMG_3828

Wat zijn jullie plannen voor dit weekend? Ga je nog ergens naartoe of houd je een lazy weekend? Leuk om jullie plannen te lezen!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Die korstjes! Het blijft wel prachtige foto’s opleveren. En of Shiva wil voorlezen…. Wat een heerlijk dametje. Ik heb wel trek gekregen van al dat lekkere eten wat ik voorbij zie komen hier! Fijn weekend.

  Beantwoorden
 • Wat een lekker kind is het toch!!
  En wat sneu voor Shiva, gelukkig is het ‘maar’ een blaasontsteking.
  Ik zou wel haar neusje vettig houden, zie dat deze helemaal uitgedroogd is en is gaan barsten, schijnt heel pijnlijk te zijn. Mijn nieuwe mops heeft dit ook en ik smeer het nu 2x per dag dik in met uierzalf en het is al aan het minderen 😀
  Nou Shiva lekker gaan smullen hoor!! Jus door je eten krijgen niet veel honden dus ik zou zeggen, geniet er extra van boef!!

  Wat stom dat je weer de klachten niet hebt gehad 🙁 Zul je altijd zien he, niet tof!

  Beantwoorden
 • Mooi jasje voor sarah. Wat een plekken van die plakkers lijken zelfs kleine blaren op de zitten au pijn. Balen dat je dan net geen klachten hebt echt irritant lijkt me. Heb je ook bioolie of iets in huis voor die plekken?

  Beantwoorden
 • Ah kijk aan daar lasagne op verzoek van de man, hier ook van de week.
  Sarah die op schommel wacht is geweldig 😉 Beterschap voor Shiva.

  Beantwoorden
 • Onze hond eet ook slecht, bij hem doen we altijd wat bouillon over zn brokken heen… dan heeft hij zn eten snel op?

  Beantwoorden

Write a comment