Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 10-15 juli

We moesten ons zien te vermaken met alle regen van afgelopen week, maar eigenlijk is dat prima gelukt. Naast dat kreeg ik iets voor de jeuk en had ik ook een spannende afspraak op mijn werk. Daaar moest ik overigens flink van bijkomen…

Maandag

Vandaag is warm en benauwd, maar we mogen niet klagen want het is zomer! Na een ochtendje in de tuin te hebben gespeeld gaan Saar en ik op de fiets naar mijn ouders. Daar wordt de tafeltent opgezet voor Saar. Hij is ooit speciaal voor mijn moeder gemaakt en er zitten heel veel uren werk in. Maar hij is dan ook echt heel erg gaaf!

Aan de andere kant staat nog veel meer leuke afbeeldingen, zoals Dikkie Dik. Saar speelde met theekopjes, stoeltjes en tafels. En het enige wat je zag door het raampje waren een paar blote voeten

Net voor etenstijd zijn we weer thuis en ook Giorgio komt van zijn werk. Maar kan helaas meteen de ANWB bellen vanwege een gaatje in de slang van de benzine. Er komt benzine op een hete motor en dat is levensgevaarlijk. Gelukkig lost de ANWB het snel op.

En het fijne van het avondeten: ik hoef bijna niet te koken vandaag! Gister maakte ik een heerlijke kip uit de oven met kruidenboter, knoflook, tijm en citroen. En de helft is nog over waardoor we er nog een keer van kunnen genieten. Hij heette trouwens Henk.

En Henk had na 75 minuten een perfect crispy korstje en was heerlijk mals. Goed gelukt voor een eerste keer!

In de avond ploffen we op de bank voor een paar afleveringen van Modern Family. De leukste serie ever als je het mij vraagt.

Dinsdag

Goedemorgen na een korte nacht, Saar was al vroeg aan het roepen vanochtend. Eerst maar wat ontbijten. En kijk dat haar, het wordt steeds langer en mooier!

Vandaag breng ik Sarah naar mijn ouders aan het eind van de ochtend, want ik moet aan het werk. Eerst een uurtje op de afdeling, daarna een gesprek met o.a de bedrijfsarts. En dit gesprek liep heel anders dan ik had verwacht, maar het voelt eigenlijk heel goed.

Eerst nog even een beetje lui doen na een korte nacht. Saar koos trouwens vandaag zelf haar kleding uit. Roze roze roze.

Dan fietsen we naar mijn ouders waar we een broodje mee eten. Terwijl Saar met opa op stap gaat, ga ik richting het werk en de bedrijfsarts voor het gesprek en de evaluatie van het werken.
Het komt er op neer dat het proberen te werken (2 keer 2 uur per week) mij teveel energie kost dan de bedoeling is. Sinds ik weer probeer wat klusjes op het werk te doen lukt het sporten bij de fysiotherapeut mij bijvoorbeeld niet meer.
Ook moet ik de dag ervoor en de dagen erna nog rustiger aan doen om mijn energie op te sparen en weer bij te vullen. De helft van de tijd lukte het mij niet om aan de slag te gaan vanwege de vermoeidheid. Ze schrokken daar enorm van en eerlijk gezegd toen ik mijzelf hoorde praten kwam ook het besef dat het te bizar voor woorden is. Oftewel: waar zijn we mee bezig?

We zijn tot de conclusie gekomen dat het gewoon niet haalbaar is. En dat dat betekent dat ik zal worden ontslagen. Klinkt erger dan het is, want ik kom met mijn uitkering nu onder het UWV te vallen en niet meer onder mijn huidige werkgever. Er is geen zicht op verbetering, dus waarom zou ik bij mijn werkgever blijven?
Zij hebben hun best gedaan, ik heb mijn best gedaan.
En mijn lijf laat elke keer weer merken dat het niet haalbaar is. Het voelt heel dubbel, want ik ben nog zo jong. Maar het geeft vooral heel veel rust en dat voelt heel erg fijn.

Wat ook fijn voelde vandaag: de 4400 likes die ik heb behaald op Facebook! Wat een bizarre hoeveelheid.

Na het pittige gesprek fiets ik weer naar het huis van mijn ouders waar ik mijn kleine meisje slapend aantref. Ik zou er zo naast willen liggen, mijn hoofd doet enorme pijn en ik ben op.

Koken geeft mij altijd een beetje energie en ik ga aan de slag met de romige tagliatelle. Daarna heerlijk liggend op de bank de foto’s uitkiezen. Dat is altijd weer een klus opzich en een verrassing, want soms zitten er pareltjes tussen maar soms ook hele slechte foto’s. Niet al het eten is ook fotogeniek…

Na het recept inplannen gaan de voetjes omhoog en gaat Modern Family weer aan. Heerlijk!

Woensdag

Of we wakker zijn? Nog niet helemaal. Saar was weer vroeg wakker en we zijn allebei nog best wel moe, maar ze wilde al heel graag naar beneden. Of toch niet?

Een stevig ontbijt zou wonderen moeten verrichten, alleen ik merk er weinig van. Wel is het weer erg lekker met gebakken appeltjes en banaan op een havermout pannenkoek!

En helaas is het weer ook verschrikkelijk, waardoor we niets kunnen buiten. Mijn vader bezorgd een mix om koekjes te kunnen bakken en in de middag na een heerlijk dutje (mama ook) zijn we aan het bakken geslagen. Chocolate chip koekjes professioneel platgestampt door Saar! En lekker dat ze waren….

Onze middag bestond dus uit dutjes, films en koekjes bakken en proeven. Kan slechter! Maar het is helemaal feest als papa thuiskomt en weer gezellig naast je zit aan tafel.

En we aten lekker en makkelijk, namelijk pistoletjes met worst, gebakken uitjes, kaas, cocktailsaus en jalepino pepers. Niet gezond, wel heerlijk.

Donderdag

Vandaag weer donderdag en voor Saar vaak de dag om naar het KDV te gaan.Omdat Saar nog laat wakker was gisteravond en nu om half 8 wakker wordt gemaakt, is ze nog erg moe. Ze wil gewoon niet wakker worden en laat zich omkleden met de ogen dicht. Grapjas.

Voordat ik haar wegbreng neem ik haar nog even mee naar de huisarts, waar ik een afspraak heb vanwege de jeuk die ik elke dag heb. Jeuk is lastig om de oorzaak van te ontdekken, zo blijkt. Symptoombestrijding is belangrijker en daar zal ik al heel erg mee geholpen zijn. De jeuk lijkt te worden veroorzaakt door netelroos, wat weer wordt veroorzaakt door een allergie voor iets. Wat dat is, dat zal waarschijnlijk een raadsel blijven.

Deze gezellige blauwe pilletjes gaan dus met mij mee naar huis. Eens kijken of het helpt en of ik hopelijk weer beter kan slapen! Sarah breng ik rond 10.00 naar de opvang en een uur later lig ik alweer in bed. Ik ben zo vertrokken (lekker duf door de pilletjes) en word twee uur later duf wakker.

Het duurt nog even voordat ik Sarah weer op kan halen en dus chill ik hem even heel hard op de bank met Youtube. Helaas vang ik net geen FM frequenties met deze antennes aan de zijkant van mijn hoofd. Zou wel leuk zijn, een muziekje erbij. Nee maar even serieus: vreselijk dat babyhaar. Het lijkt ook gewoon niet langer te worden en het gaat nog krullen ook. Charmant.

Sarah is aan het eind van de middag weer thuis en terwijl zij achter een bakje aardbeien zit begin ik met het avondeten: Foo yong hai, een nieuw recept die gister op de blog is gekomen. Wat was het lekker!

In de avond plan ik het recept in en daarna is het….jawel…Modern Family tijd. Terwijl ik naar buiten kijk zie ik dit. Altijd een mooi gezicht.

Vrijdag

We worden zonder kriebel en jeuk wakker, hoera! Ook Sarah heeft goed geslapen en zoals elke ochtend mikken we samen alle knuffels naar beneden.

Het regent gigantisch dus we kunnen wederom niet veel doen. Maar we worden al snel opgevrolijkt met lieve kaartjes van Jessica (Fantasticmoms). Eentje voor mij/ons en eentje voor mijn moeder. Zo leuk en lief! Nogmaals dank <3

Na een uitgebreide douche samen maken Sarah en ik ons klaar om even naar opa en oma te gaan. Gelukkig worden we opgehaald en we kletsen gezellig bij. En kijk eens hoe lang en mooi Sarah haar haren zijn! Ik ben jaloers!

Kom ik aan met mijn peper en zout penenhaar.

Ook zet ik vandaag dit weekoverzicht in elkaar achter de laptop, gewoon heerlijk op de bank. En omdat we laat thuis zijn van mijn ouders bestellen we frietjes. En we halen uiteraard een beker Ben en Jerry’s voor bij de film vanavond!

En omdat het best vroeg donker werd door de regen stak ik weer eens de kaarsjes aan. Gezellig!

Zaterdag

Vanmiddag heb ik alleen een afspraak bij de psycholoog. De rest van de dag bestaat uit wasjes draaien, kinderboerderij en Giorgio op de foto zetten met een nieuw overhemd. Een roze overhemd!

Morgen eten we bij mijn ouders en ik ga aan de slag met wat blogjes. Verder….helemaal niks moeten en alles mogen. Heerlijk! Ik wens jullie een fijn weekend en ik sluit af met deze te lieve foto van Saar. Een oudje, maar zo lief.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Fijn dat jullie er qua werk zo uit zijn gekomen. Het is zoals je zegt. Jullie hebben allebei je best gedaan en op is op. En de laatste foto van Sarah??

    Beantwoorden

Write a comment