Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 1-7 oktober

De eerste week van oktober ligt weer achter ons! En met de ‘R’ in de maand waren we natuurlijk meteen weer aan het hoesten en proesten. Maar ik moest ook voor een echo van mijn hart naar het ziekenhuis en moesten we verplicht weer afwassen elke dag. Veel plezier met lezen!

Zondag

Zondag rustdag, boodschappendag en wasjesdag. Maar ook eten bij mijn ouders, gezellig! Maar eerst een middagje doen waar we zin in hebben. Ik heb ondertussen dit uitzicht terwijl Saar naar Paw Patrol kijkt op de Ipad. Kijk die voetjes, zo lief.

Daarna naar opa en oma. Boekjes lezen, koffie drinken en knuffelen. Saar is echt opvallend veel knuffelig. Heerlijk!

Naast knuffelen gek doen met opa. Hoort er ook bij!

Zondag is verder niet heel interessant, dus wat weinig foto’s. In de avond hangen we op de bank met een leuk televisie programma.

Maandag

Deze week bleek achteraf qua lichaam en energie niet zo’ n beste week. Wanneer ik wakker word is alles stijf en ik ben doodmoe. Mijn huid wordt er ook niet mooier op. Mensen vragen weleens ‘ waarom draag je foundation, je huid is zo mooi egaal’. Nou hierom dus. Zonder foundation is er misschien geen pukkel te zien, maar wel deze rode vlekken. Die waarschijnlijk door de SLE worden veroorzaakt.

Een lekker verwarmend ontbijtje, een soort appeltaart in een schaaltje. Ik kan er vaak heel lang op teren en krijg dan pas eind van de dag weer trek in eten. Ideaal!

Saar en ik duiken daarna weer het bed in, ik merk aan haar dat ze ook moe is na een korte nacht. Maar mevrouw had andere plannen en ging heerlijk spelen in ons bed. We zijn daarom maar weer naar beneden gegaan en ik ben op de bank gaan liggen. Kijk dat handje van haar!

En de welbekende bladblazers zijn er weer. Ken je ze nog van vorig jaar? Elke dag kwamen ze om bladeren te blazen, wat weinig zin heeft nu er elke dag veel blaadjes vallen. Houdt ze van de straat zeg maar. Of nou ja….op de straat.

Maandagavond ga ik vroeg naar bed, mijn lijf protesteert al de hele dag. Stom.

Dinsdag

We worden rond 8.30 wakker na een betere nacht. Ik kreeg wel te maken met een verdrietige peuter die haar krachten onderschat. Ja…dat krijg je er van als je je kind groenten laat eten. Daar word je sterk van!

Na te hebben gepuzzeld en taartjes te hebben gemaakt met klei mag Saar even op de Ipad. Ze vindt filmpjes op Youtube over kleuren, Paw Patrol en speelgoed het leukst. Alleen het is tijd om er een app op te gooien wat kinderen beschermd tegen bepaalde filmpjes. Waarom zou iemand zulke filmpjes maken?

Vast heel erg herkenbaar voor ouders: je kind een broodje ei geven. En vervolgens wordt het brood aan de kant geschoven.

Ik merk zelf dat ik verkouden ga worden. Ik heb keelpijn en pijn met ademen. Dus giet er weer een gezond drankje in, in de hoop dat het weer verdwijnt.

Buiten wordt het kouder, dus binnen genieten we weer van winters voedsel! Ik maakte boerenkool met worst en spekjes.

Saar kijkt hier wel heel tevreden bij, maar ze geeft werkelijk niks om Hollands voer. Geef haar maar rijst en pasta….Alleen de rookworst heeft ze dus gegeten haha!

Woensdag

Helaas, ik word toch echt verkouden/grieperig en mijn nacht was niet heel tof. Gelukkig is daar opa die Saar even komt halen om een dagje op te passen. En ze vermaakt zich zeker, ik krijg foto’ s doorgestuurd van een peuter die op de kinderboerderij groenten snijdt voor de beestjes. Het is tenslotte Dierendag! Inclusief limonade en wat lekkers.

Het werd een echte groenten-taart!

En ik duik mijn bed in. Nadat ik wakker ben ga ik ook aan de sla. En een tartaartje. Klinkt gek als lunch, maar het is een heerlijke combinatie en vult goed als je overdag geen brood wil eten.

Saar wordt weer thuis gebracht en ik ga beginnen met koken. Ze is in een dolle bui en haalt een grapje met mij uit. ‘ Kijk mama zo kan jij lekker niet koken’. En ze ligt vervolgens in een deuk. Lekker kind 🙂

Terwijl ik aan het koken ben zie ik dit….Sarah is moe en Giorgio na een werkdag ook. Schattig zo!

Nadat ik een blogje heb geschreven in de avond is het tijd om de was op te vouwen. Tegenwoordig halen we alles naar beneden en vouwen we lekker voor de televisie de was op. Zo kan ik er bij zitten en het is een stuk warmer dan op de slaapkamer.

 

Donderdag

Het is donderdag en Saar gaat vandaag weer naar het KDV. Mijn vader rijdt ons even heen en weer, het is namelijk erg slecht weer buiten. Wanneer Saar op het KDV is werk ik wat mails weg en neem ik een korte video op voor de blog. Ik zit er ook aan te denken om af en toe weer een (week)vlog te maken, mits mijn lijf het toelaat. Op Instagram werd er enthousiast op gereageerd dus we gaan het weer oppakken, leuk!

Ook lees ik op de bank verder in het boek ‘ Babe, you got this’. Ik kom deze mooie uitspraak tegen. Zo waar!

En er verschijnt een blog met het recept om Chicken Tonight sate zelf te maken. Hij is ook zo lekker!

En er komt een heel leuk pakket binnen van House of Rebels. Ik had laatst een persevent in Amsterdam en daar mocht ik een verlanglijstje invullen voor Kerst, naar aanleiding van alle nieuwe producten die je daar kon zien en proberen. En vandaag kreeg ik het binnen! Benieuwd wat allemaal? Ik zal aandacht besteden aan alle toffe producten, zoals de donuts die je ziet. Weet jij wat dit zijn?

Vrijdag

De wekker gaat al om 7.00, want ik moet om 9 uur in het UMC Utrecht zijn voor een echo van mijn hart. Elk jaar wil de Cardioloog mijn hartfunctie bekijken zodat het in de gaten kan worden gehouden. Het onderzoek stelt niets voor, de uitslag is natuurlijk altijd weer een beetje spannend. Ik moet nog wel even op de uitslag wachten. Over twee weken heb ik een afspraak bij de Cardioloog zelf.

Voor Saar is het inmiddels een vertrouwd uitje.

Onderweg naar de ingang zagen we nog een stukje regenboog. Bijzonder gezicht zo boven het ziekenhuis. Hij staat precies daar waar ik op uit keek vanaf mijn kamer op de Intensive Care.

Op de terugweg pikken we Thijs, mijn neefje op bij mijn zus. Mijn zus krijgt een nieuwe vloer en mijn neefje logeert bij mijn ouders. Thijs en Saar zijn twee handen op een buik. En wat gaaf, Saar mag nog even met stift op de oude vloer tekenen!

Daar zitten ze hoor, Jut en Jul!

Ik word thuis afgezet en Saar gaat mee met Thijs om een middagje te spelen bij opa en oma. Ik duik mijn bedje in en daarna plaats ik een bestelling bij Lush. De Kerst artikelen zijn er! Elk jaar mag ik van mijzelf producten bestellen als de Kerstcollectie er is. Ik geniet er altijd zo van! Dat worden weer veel uurtjes lekker in bad.

Vrijdagavond doen we helemaal niks. Ik voel me niet lekker en ben begonnen met hoesten en verhoging. Bleghh.

Zaterdag

Vandaag brachten we een bezoek aan het centrum om nieuwe sloffen te halen voor Saar. Haar oude sloffen worden alweer te klein. En hoe kan het ook anders….ze koos deze uit!

Behalve even naar de winkels stond deze dag ook in het teken van de vaatwasser. Hij lekte sinds afgelopen week en moesten elke dag afwassen (ja wat een luxeprobleem haha) omdat er steeds een plas water ontstond. Giorgio heeft hem helemaal uit elkaar gehad en de boel strakker aangetrokken en schoongemaakt. Hij lekt nu niet meer….hoera! Krijg het toch altijd een beetje benauwd als er een apparaat kapot gaat in huis. Maar goed, dit scheelt weer een nieuwe vaatwasser kopen. En maar beter ook, deze is nog geen vijf jaar oud.

Ik probeerde twee nieuwe make-upjes uit. De foundation links is echt de beste die er is, ook qua dekking. Ideaal met rode wangen en/of rode vlekken. De bronzer is ook heel fijn.

En zaterdag is….visje halen! Inmiddels vaste prik op zaterdag.

Kibbeling en vispatatjes. Mmm!

Daarna met z’ n allen in het grote bed voor een dutje. We zijn allemaal moe. En wie slaapt er niet? Geerpeer! Dankzij de kriebelhoest.

En dus hang ik de rest van de middag en avond als een hoopje snot op de bank. Bizar, de Herfst is maar net begonnen en de virussen slaan meteen toe.

Morgen gaan we de weekboodschappen weer doen en als het weer (en mijn lijf) het toelaat gaan we nog wat foto’ s maken. Het bos slaan we denk ik even over, want ik ben nog echt niet lekker.

Nog een hele fijne zondag! Wat zijn jullie plannen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Die rotgriep ook altijd! Ik hou van de herfst maar niet van al die virussen. Ik kijk er altijd naar uit om je weekoverzicht weer te lezen! Je week ziet er altijd gezellig uit. Hopelijk ben je snel weer opgeknapt!

  Beantwoorden
  • Dank je wel!

   Beantwoorden
 • Wat een fijne weekje heb je nog gehad buiten dat je ziek bent geworden.
  Leuke foto’s trouwens..

  Beantwoorden

Write a comment