Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 1-7 oktober

En zo is de eerste week van oktober alweer een feit! Gek, want de temperaturen zijn zo aangenaam dat ik een soort ‘lente’ gevoel heb. Hoe dan ook, afgelopen week was heel fijn. Zo werd ons huis weer lekker schoongemaakt, deed ik weer pogingen om mijn conditie wat op te krikken en liep er een heks in huis!

Maandag

Maandag moest ik echt even bijkomen van afgelopen week. Ik heb teveel gedaan en ondernomen. En hoewel het de moeite waard was merk ik altijd achteraf dat het teveel was. Iets met eigenwijs zijn enzo. Dus nadat ik Saar naar school bracht ben ik met een warme kruik mijn bed ingedoken. Heerlijk!

Aan het begin van de middag word ik wakker en ik ga buiten een stukje wandelen. Ik probeer mijn conditie een beetje op te krikken. Eenmaal weer thuis geniet ik van een kop thee en wat oude foto’s die als herinnering worden gemeld. Hier was Saar ruim 2 jaar. En wat een bos krullen!

Mijn lunch voordat ik Saar van school haal: rijstewafels met avocado en gekookte eitjes. Prima combi!

Ik kwam een goede tip tegen van de groet Lijfstijl dietisten op Facebook. Spekreepjes van kalkoen! Minder vet en minder zout. Houden we van!

In de avond kijken Giorgio en ik naar ‘The 100’, een serie die we nu volgen op Netflix. Aanrader!

Dinsdag

Niet alleen ik kon dinsdag moeilijk uit bed komen. Ook Saar lag nog erg lekker. Dat krijg je ervan als je tot laat hebt gespeeld in bed (Saar dan he ;)). Gelukkig is ze snel springlevend en vrolijk, klaar om naar school te gaan!

Mijn lunch vandaag: salade met rauwkost en gebakken zalm van de grill. Met een restje avocado van gister.

Tja, hoe kon ik nou raden dat Saar is wezen gymen op school? Vast heel herkenbaar voor andere papa’s en mama’s.

Woensdag

Omdat ik nog niet stabiel zit met mijn bloed moet ik weer bloedprikken bij de Trombosedienst. En niet alleen ik moet prikken….het is zo druk dat er een rij op de gang staat te wachten. Anderhalf uur later sta ik weer buiten.

Dit mooie meisje hoeft alleen in de ochtend naar school en in de middag gaan we naar dansles. Ze is echter niet heel fit (hoesten, snotteren en wat kacheltjes) maar ze wil echt gaan. Dus na een tosti en even een filmpje kijken op de bank gaan we toch maar richting dansles.

Eenmaal daar aangekomen is er niemand en wat blijkt? De auto van de juf had kuren. En ik zag ook een smsje op mijn telefoon. Niet gezien…dus we zijn er voor niets. Nou ja voor niets…we gaan gewoon weer even schilderen binnen!

Geweldig toch?

Ik kocht bij de Action voor Sarah dit Memory spel. Met meerdere niveaus voor eindeloos speelplezier! En het kost werkelijk geen drol.

Donderdag

Wanneer ik Saar naar school heb gebracht haast ik naar huis, want de schoonmaakster komt drie uurtjes poetsen. Heerlijk wanneer alles van de kant wordt gehaald en weer lekker schoon is! Terwijl zij poetst schrijf ik een recept uit en ontbijt ik met rijstwafels, ei en avocado.

Wanneer Saar weer terug is lezen we boekjes. Onder andere deze van Gonnie, waar ze eigenlijk al iets te oud voor is. Wanneer ze wrijft op het plaatje en ruikt komt ze tot de conclusie ‘wat een onzin mama, het ruikt gewoon naar boek’.

Even een #tb naar afgelopen zaterdag met Kelly in Molenschot. Een plaatsje waar ik nooit eerder van had gehoord. Er staat een soort indoor speeltuin/pretpark genaamd Kidswonderland. Kelly geeft je hier een leuke impressie van deze hotspot! Echt een aanrader om met je kids naartoe te gaan.

New in: een curl cream voor Saar. Ik probeer elke keer wat nieuws en deze ruikt naar mierzoete snoepjes. Haar krullen worden er heel mooi van, maar hoop niet dat het haar snel vet wordt. We gaan het zien!

Vrijdag

En toen was het alweer vrijdag. Sarah gaat tot 11.45 naar school en ik wandel een half uurtje buiten. In de middag fietsen Saar en ik naar mijn vader toe, want we gaan gezellig naar de kinderboerderij en de speeltuin! Het is zo heerlijk buiten, ik krijg bijna lentekriebels.

Oh. Hier moest ik heel hard om lachen. Echt, dit ben ik.

We zijn eind van de middag weer thuis en ik ben kapot! Maar het is altijd genieten om met dit weer buiten te zijn met Saar. Ik plof op de bank met een kleedje terwijl Saar speelt en aan het knutselen is. En ik word sinds lange tijd weer eens versierd…haha.

Gisteravond was Sarah ineens zo stil en verdrietig. Ze miste oma ontzettend. Dus wat doen we dan? We zetten een mooie foto van oma op haar kamer zodat ze er altijd naar kan kijken en oma toch een beetje dichtbij is. Zo bijzonder hoe ze ermee bezig kan zijn soms…

Ik duik op vrijdagavond om 22.00 mijn bed in. Waar was de tijd dat ik rond dit tijdstip mijn make-up aan het doen was om te gaan stappen? Helaas duik ik ook met dampo en neusspray mijn bed in. Ik ben verkouden geworden…

Zaterdag

Het is weekend! We slapen een heel klein beetje uit en daarna maken we ons klaar om naar dansles te gaan. Het gaat nu wel door! En terwijl Sarah lekker danst kopen Giorgio en ik wat Halloween spullen voor Saar. Ze is helemaal gek van Halloween en is dan ook zo blij als ze ziet dat we onder andere een heksenmuts en een bezemsteel hebben gekocht.

In de middag kijken we lekker filmpjes en we puzzelen. Daarna richting opa om spaghetti met balletjes te eten! Op aanvraag van deze kleine mevrouw. Maar eerst een boekje lezen met opa. Het boekje wat oma zo vaak heeft voorgelezen! <3

Zaterdagavond is bij ons traditiegetrouw ‘bad-avond’. De meiden gaan dan lekker in bad met een zeepje van Lush. Saar mag altijd ruiken aan de zeepjes (of bathbombs of bubblebars) en kiezen welke we in het water gooien. Vanavond lagen we in een bad vol schuim met knettersnoep-geur!

Versgewassen en ruikend naar snoep nog even voorlezen. Met oma op de achtergrond…(en een stuk behang wat kapot is getrokken door een niet nader te noemen heksje).

Zondag

Heerlijk zo’n weekend met mooi weer! We sliepen vandaag weer een beetje uit en keken naar de musical van Hans en Grietje op televisie. Een aanrader trouwens, want elke zondag komt op RTL 8 om 10.30 musicals over sprookjes. Zoals Assepoester en Roodkapje. Saar vond de eerste al geweldig leuk!

Daarna weer even naar opa waar neefje Thijs ook is. We lunchen daar en daarna fiets ik weer terug naar huis, zonder Saar. Want die gaat met opa en Thijs nog even de speeltuin en kinderboerderij onveilig maken.

Ben je bezig met het maken van een weekmenu? Afgelopen week kwamen er weer heerlijke recepten online, zoals een romige courgettesoep met gerookte zalm. Klik op de foto voor het recept!

Of wat dacht je van deze heerlijke nasi speciaal zonder pakjes en zakjes? Klik op de foto voor het recept!

Nog een hele fijne zondag!

Ik wens jullie een hele fijne, nieuwe week!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment