Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 1-7 mei

Iets later dan normaal, maar daar is hij dan….een nieuwe Memory Lane! De meeste van jullie zullen, geheel terecht, heerlijk buiten in de zon zitten in plaats van blogjes lezen. Maar mocht je je toch vervelen en deze Memory Lane lezen…veel plezier! Het was een fijne week met veel zon en een heerlijke vrijdag.

Zondag

Een dag van vinger verven, wasjes draaien en de grote boodschappen. Sarah denkt een nieuwe manier te hebben gevonden om te verven: gewoon alle kleuren mengen met haar handen en vervolgens het papier bekladden. Prima hoor meisje!

En ik ga braaf door met mijn ‘dieet’.  Ik vind het eten en de recepten nog steeds een feestje, dus absoluut geen straf. Het bevalt mij tot nu toe prima.

zon1

Na dit ontbijt loop ik naar boven en doe ik alvast wat oefeningen: touwtje springen, armen trainen met gewichten en buikspieroefeningen. Zo moe en zuur als mijn spieren eerst aanvoelden, zo makkelijk lijkt het nu al te gaan.

Na de oefeningen, die ongeveer twintig minuten duren, maak ik een lunch. Salade met gegrilde kip en avocado. Hierna leg ik Sarah op bed en Giorgio gaat naar de winkel voor grote boodschappen.

zon2

Ik ruim even op in huis, neem een heerlijke uitgebreide douche en ik maak wat foto’s voor de blog. Wanneer Giorgio thuis is, is het alweer tijd voor het avondeten. Ik maak een vegetarische salade met kikkererwten en walnoten.

zon4

Na het eten nog wat oefeningen en een blogje schrijven voor maandag.

Maandag

Sarah gaat vandaag naar het KDV. Ze is lang niet geweest (ongeveer twee weken) maar dat hindert haar totaal niet, ze vindt het er zo fijn en het ging weer prima. Met het heerlijke weer heeft ze buiten gespeeld en zich goed vermaakt. Mama heeft zich ook vermaakt en ik sliep eerst uit, daarna ik nam een video op over de inhoud van mijn koelkast en alle boodschappen die ik haalde voor het killerbody dieet. Mocht je benieuwd zijn naar de resultaten na twee weken…maandag komt er een uitgebreide update online! En ik kan je alvast verklappen dat het een hele positieve update is.

Ik zoek een foto op de Ipad en stuit op een reeks selfies van Sarah. Niet een paar, nee echt een stuk of 100….

maan3

Om 16.00 is het alweer tijd om Sarah op te halen. Ik breng eerst nog even een pakje weg voor een winnares en daarna fiets ik met een voldaan meisje naar huis.En daar doen we net als altijd heerlijk gek. Spelen met de bril van mama op.

maan1

En Shiva voorlezen die daarna moe in slaap valt. Of zou ze hiermee een hint geven: laat mij met rust?

maan2

Al snel is het tijd om te koken en Giorgio komt ook thuis. We eten deze week hetzelfde als vorige week. Misschien tot nu toe het enige ‘nadeel’ van het Killerbody dieet. De eerste vier weken volg je hetzelfde menu. Nou ja nadeel…het zijn heerlijke gerechten dus absoluut geen straf.

Na het eten ga ik een half uurtje sporten en daarna kijken we televisie. Het bloggen sla ik even over, zoals afgelopen week wel vaker gebeurde. Het is oké als het mij niet lukt en ik voel gelukkig geen druk. De regelmaat komt snel weer, dat weet ik zeker!

Dinsdag

Sarah en ik slapen uit tot 9.00 en brengen dan de ochtend spelend door. Ook leg ik de laatste hand aan de Moederdag-swap met andere mamabloggers. Morgen zien jullie hiervan het resultaat door middel van een video! Tussen de middag lunch ik met een heerlijke wrap met zalm, aangezien de sla op is en ik geen salade kan maken volgens de planning van het boek. Ik besluit twee dagen om te ruilen, dat kan namelijk prima.

dinss

Hierna leg ik Sarah in bed, schrijf ik een blogje en wanneer ze weer wakker is vertrekken we naar de winkel. Ik heb wat spullen nodig bij het Kruidvat en samen komen we op het idee om ijsjes te halen bij de Albert Heijn! Ideale kleine raketjes om de zomer in te luiden. Sarah neemt grote happen en bezorgd met het geknars mij flink kippenvel.

dinssssss

Dan: eten koken, papa thuis en vervolgens na het eten heerlijk samen onder de douche. En na de fles, voor het slapen, nog even een aflevering op Baby tv kijken. Dit is een kind met heerlijke rituelen, ik houd er van! En kijk die bruine benen….#jaloers

dinssss

Woensdag

Vandaag eigenlijk alleen een ritje Trombosedienst op de planning. We fietsen met het zonnetje in onze rug naar de praktijk en Sarah krijgt ook weer een pleister. Vervolgens nog even langs de apotheek en de winkel en dan weer naar huis. In de winkel laat Sarah aan iedereen trots haar pleister zien.

woen

Thuis tekenen we stiekem in mijn notitieboek en zingen we heel veel. Voor de kijkers: rechts is een poppetje, getekend door Sarah. Lijkt op mama, met die heupen 😉

woen3

Na de lunch gaan we allebei even naar bed om te slapen, gewoon omdat het kan en we het nodig hebben. Daarna weer fris en fruitig op want we gaan even naar opa en oma. Ik maak twee vlechtjes bij Sarah en door haar dikke haar blijven ze een beetje rechtop staan, als twee antennes.

woen2

Bij opa en oma is het altijd een feest om te spelen, met ander speelgoed. Staat wel eigenwijs hé….die vlechtjes! Jurkje is trouwens van Lief! evenals de witte legging eronder. Dit setje kregen we recent opgestuurd en het staat haar fantastisch.

woen1

IMG_4029

Eenmaal thuis begin ik met koken en daarna is het sporten en bloggen geblazen! Ik drink na het sporten een proteïneshake voor het herstel van mijn spieren. We hebben een enorme zak smaakloze ‘eiwitten’ besteld voor door een smoothie of pannenkoek, maar er zat ook een proefzakje bij met chocolade. Hij was zo zoet dat ik er misselijk van werd. Geef mij maar gewone!

woen4

Kijk….met 2,5 kilo doen we wel even haha.

woen5

Donderdag

Bevrijdingsdag! Maar ik krijg er niet veel van mee, we hebben eigenlijk weinig bijzonders gedaan. De tijd van festivals is voorbij en we hebben vooral heel erg genoten van een dagje met zijn allen. Ook is het een rare dag vandaag, aangezien het precies een half jaar geleden is dat mijn broer overleed. Het is vandaag niet erger dan gister of morgen, maar toch doet het wat met je. Het lijkt gister te zijn gebeurd en toch is het alweer een half jaar…jeetje een half jaar…

We genieten vooral heel erg van het mooie weer en zijn veel in de tuin te vinden. Zonder make-up, met ontblote armen! Ik wil nog wel even wat make-up met jullie delen. Ik was maandenlang opzoek naar een fijne mascara en kocht tevergeefs steeds een verschrikkelijke variant. Maar nu….nu ben ik verliefd op deze fijne van Catrice!

don22

Geen klonten, een heel fijn en precies borsteltje en gewoon….gewoon fantastisch! En maar een euro of 4.

don233

Ook deze bronzer is een aanrader. Niet alleen omdat ze verschillende varianten hebben voor verschillende tinten huid, maar ook omdat hij mooi mat is en….naar kokos ruikt! Je krijgt een geweldig zomergevoel bij dit spul. het liefst snuffel ik de hele dag aan mijn bronzer, haha.

don345

Ik smul van mijn overnight oats met vers fruit.

don111

En begin maar weer aan het slikken van multivitamine. Ik heb heel veel last van aften de laatste tijd, ondanks dat ik zo gezond eet. Wie weet helpt dit en het kan geen kwaad als je een dieet volgt (al eet ik nu super gezond). Deze komt van de apotheek en is de enige die ik mag hebben omdat hier geen vitamine K in zit. Voor mensen die bloedverdunners van de Trombosedienst slikken: aanrader en niet duur.

In de middag zitten Sarah en ik heerlijk in de zon, achter in de tuin. Niet te lang, vooral Sarah niet. Maar die rent toch de hele tuin door en is in de weer met haar fietsje. Enkel een shirtje en een luier aan….niets meer aan doen!

don456

Ook Shiva geniet altijd enorm van de zon.

dosje

Een betere plek om banaan te eten is er niet!

dosjes

In de avond sport ik heel even en heb ik geen puf meer om te schrijven. Ik duik lekker op de bank en we kijken een serie.

Vrijdag

Vandaag een heerlijke dag op de planning. Giorgio werkt een halve dag en is om 13.00 thuis. Straks vertrekken we richting de Achterhoek en hebben we feest van mijn tante. Ter ere van haar 40 jarige jubileum op haar werk én alvast voor haar verjaardag. Het wordt gezellig met familie en we eten een hapje bij de Chinees. 23 Graden en een strakblauwe lucht….en een vogelpoepje.

vrijtjes6

Het is een uurtje rijden dus we zijn er zo. Maar wederom niet erg hoor, de zomer om je heen en de warmte op je benen!

vrijtjes7]

We lopen vanaf het huis van mijn tante richting het restaurant. Een heerlijke wandeling!

vrijjes

Onderweg komen we dit huis tegen. Leuk toekomstig optrekje!

vrijtjes

Beide haasjes zijn er ook. Links van mijn neefje, rechts van Sarah.

vrijt6

En kijk nou….mmmm! Ik houd mij in en eet een klein beetje rijst. Maar geniet verder wel heel erg van het vlees en de groentes.  Het was heerlijk!

vrijtjes7

En Sarah eet een bord friet met saté op, inclusief appelmoes en nog een toetje.En rode wangen van alle indrukken.

vrijtt

We zijn pas laat thuis en Sarah krijgt na een bord friet met saté en appelmoes én een toetje, ook nog een fles melk weg. Daarna snel naar bed!

vrijjes78

Zaterdag

Tja, wat doe je als het buiten zomers is? Genieten, zonnen, spetteren met water en de geur van barbecues opsnuiven. Straks halen we voor Sarah nog een groter zwembadje (zo’n schelp) want het badje van vorig jaar is veel te klein. De dame met de instant bruine benen loopt inmiddels al in de tuin op haar slippers en in haar korte broek. Zo heerlijk en fijn! Wij begonnen de dag dan ook met een ontbijt in de tuin.

zad

Kijk nou….dit wil je toch elke dag?

zatjes

Ik maak na de koffie deze Memory Lane en daarna duiken we weer de tuin in. Inclusief blote billen (ik niet hoor) en heel veel water mét een ijsje. En ik ga aan de slag met mijn akelig droge nagelriemen. Mijn moeder en ik willen heel graag acryl- of gelnagels voor Moederdag. Het enige probleem voor mij is, is dat ik mijn nagels in de gaten moet houden en waakzaam moet zijn voor splinterbloedingen. Dit kan namelijk een teken zijn dat er iets niet goed is met de bloedstolling. In de zwangerschap had ik ze heel veel, nu komen ze af en toe. En deze week zijn ze meer aanwezig dan ooit…nog even afwachten dus.

zatjes4]

Dit weekend natuurlijk ook Moederdag. Daar doen we zelf niet heel veel mee, het wordt vooral weer heel veel genieten. Naast een nieuw Wereldgerecht (bami) kunnen jullie morgen ook veel meer leuke dingen verwachten. Met een paar andere mamabloggers hebben we een Moederdag-swap gedaan met make-up en een look die we naar elkaar hebben gestuurd. Hier neem ik een video van op en die komt morgen online. Verder verschijnt er morgen ook een leuke video van een andere samenwerking voor Moederdag (echt hilarisch!) en deze zal ik ook op mijn blog delen. Dus…alvast veel kijk- lees- en zonplezier! Smeer je goed in maar geniet vooral heel erg! Fijn weekend allemaal. Morgen mag ik trouwens dit mooie cadeautje uitpakken die Sarah op het KDV maakte….

zatjess

Wat zijn jullie plannen met dit heerlijke weer?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Oh wat een geweldig om overzichtje hier…
  Ik doe mijn peuter ook de verf schort van Ikea aan om te eten 🙂

  Niet veel gepland eigenlijk. Bbq straks en morgen zwemles voor de oudste.

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijk weer hè! Ik lees je blog nu op het heerlijk zonnige terras van ons huisje op een bungalowpark, waar we dit weekend met familie vertoeven. Onze kleine dame ligt nu te slapen en als ze wakker wordt gaan we nog even naar het strandje. Geniet ze!

  Beantwoorden
 • Heerlijk die zon! Hier zijn de plannen, genieten, sporten, cabrio rijden en genieten oh ja en de bbq mag ook nog aan dit weekend

  Beantwoorden

Write a comment