Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 1-7 januari.

De eerste week van januari zit er alweer op! En wat was het een fijne week, want Giorgio was vrij en we deden leuke dingen met het gezin. Ook werd het kouder en kouder en maakte ik helaas een flinke val op de eerste verdieping…

Zondag

Gelukkig nieuwjaar! Er is een nieuw jaar aangebroken en daar zijn we blij mee, maar we hebben het niet heel uitbundig gevierd. Gewoon gezellig bij elkaar met heerlijke hapjes erbij. We hebben allemaal iets gekookt zodat mijn ouders niet voor het eten hoefden te zorgen. Wat ik maakte? Een heerlijke romige champignonsoep. Giorgio maakte gevuld stokbrood. Hier zie je de soep in wording, met heel veel stoom.

De zondag zelf zijn we een beetje brak en brengen we vooral in deze houding door. Sarah was ook een beetje van haar leg ook al heeft ze niets van oud&nieuw meegekregen. Ze merkt toch dat er iets is en ze vond het vuurwerk maar niets.

Deze vond ik wel heel mooi en toepasselijk voor de wereld waarin wij nu leven…

Ik ruim wel een beetje op beneden en werk aan een blogje. Giorgio kookt aan het eind van de middag. Rijst met kipfilet uit de wok en paksoi. We eten er wat leftovers bij van gister: die heerlijke soep en een stukje gevuld stokbrood.

Zondagavond is heerlijk warm douchen en een fijn filmpje kijken. Giorgio heeft komende week vakantie dus dat is extra fijn! En dit is een kasteel, aldus Sarah.

Maandag

Maandag, onze eerste ‘vakantiedag’. Alles gaat gewoon weer door na de drukke feestdagen van december, ook wel weer fijn. We doen in de middag even boodschappen omdat gister alles dicht was en aan het eind van de middag vertrekken we richting Arnhem om te gaan eten bij het pannenkoekenhuis! Sarah verheugt zich er enorm op en bijna moesten we haar teleurstellen, aangezien bijna alle restaurants dicht zijn op maandag (why?) Maar die in Arnhem gelukkig niet!

Ze keek haar ogen uit naar alle mensen….

En ze kreeg een heerlijke pannenkoek voor haar neus met lekker veel stroop. Dat snoetje! ‘Ik stroop heel erg lekker vinde’….

Giorgio koos voor een goed belegde pannenkoek met gekruid gehakt, groenten en salami met spek. Ik koos voor een pannenkoek met rosbief, rucola en Parmezaanse kaas. Je leest het goed, we zijn van de hartige pannenkoeken! Al vind ik eentje met stroop ook heerlijk hoor…

En omdat mijn pannenkoek zo ‘skinny’ was besloot ik een heerlijk toetje te nemen. Ik geef nooit zoveel om ijs en toetjes, maar dit was waanzinnig lekker. Stroopwafel ijs met stroopwafel, slagroom en spekkoek. Mmm.

Even een after diner selfie… One happy family.

Dinsdag

Jeetje, we hebben het geluk dat we tot 10.00 uit kunnen slapen. Pas dan wordt ook die kleine mevrouw wakker. Eerst even goed ontbijten…Kwark met vers fruit en kaneel.

En dan vertrekken we richting het krijspaleis in de buurt, Monkeytown. Beetje dom aangezien het nog kerstvakantie is. Daar had ik dus even niet aan gedacht. Er stonden verkeersregelaars op de parkeerplek, zo druk…Toch gaan we naar binnen, want zo’n klein meisje dat zich ergens op verheugt wil je niet teleurstellen. Het was binnen een oorverdovende herrie, maar alles voor je kind 😉

En Sarah genoot enorm: ze heeft geklommen, gegleden, geklauterd en met papa door allerlei hindernissen gegaan.

Daarna is het tijd voor patatjes en wat drinken.

Doodmoe vertrekken we weer richting huis. Ze vond het ontzettend leuk en dat is het belangrijkste. Wanneer Sarah even gaat slapen ga ik ook naar bed. Dat geluid, die drukte…way to much. Maar het was het waard.

Mijn vader heeft afgelopen weekend prachtige foto’s gemaakt, onder andere deze. Ze is zo mooi!

Om er zeker van te zijn dat je na het verschonen van je luier meteen weer verder kunt spelen, ging Sarah direct voor haar poppenhuis liggen met een luier in haar handen. Haha.

Nadat we weer een beetje wakker zijn gaat Sarah fietsen in de woonkamer en ik ruim de keuken op. En deze foto werd ook op dinsdag genomen, ik wilde even weten hoe lang mijn staart was. Dus bij deze….*proest* Vrijdag ga ik écht naar de kapper voor de puntjes en voor laagjes.

In de avond fiets ik richting sportschool om met de fysiotherapeut te trainen. Ik gaf aan dat het opbouwen vorige keer mij niet heel veel goeds heeft gedaan, ik was de hele week kapot. Dus we nemen weer even een stapje terug. Het ging wel aardig en eenmaal thuis schrijf ik een blogje en lees ik heerlijk een boek op de bank. Deze week neem ik geen video’s op, dat komt volgende week weer. Even genieten van quality time!

Woensdag

Mijn wekker gaat voor het eerst deze week want ik moet bloedprikken. Tenminste, ik hoop dat ik nog bloed over heb *sarcastisch lachje* Het scheelt in tijd dat ik Sarah nu niet mee hoef te nemen, dus ik fiets even snel op en neer. Om een uur later weer hetzelfde ritje te fietsen voor de ergotherapie.

Eenmaal thuis is het opwarmen geblazen en allemaal lieve reacties te lezen op mijn blog die woensdag online kwam. Gelukkig kan iedereen zich er in vinden en is het voor veel moeders herkenbaar.

Terwijl ik een broek van de zolder pak die net van de waslijn is, loop ik de trap weer af naar beneden en ik wil over het traphekje stappen (die zat dicht). Maar op de één of andere manier bleef mijn voet haken en ik maakte een smak over het hekje. Ik kwam op mijn knie en kin terecht en heb mij flink bezeerd, maar gelukkig niets gebroken.  Wel bijzonder: mijn kin is nu scheef door een dikke bult 😉

Na de lunch gaan we met z’n drietjes even naar het centrum om wat te ruilen. In de paskamer van de H&M sta ik met Sarah en ze ziet mij een BH passen. Ze dacht eerst dat het een muts was, maar ze had al snel door dat het ergens anders voor is. En toen wilde ze het natuurlijk ook passen…

Na het winkelen een lekker broodje eten thuis en even naar bed. En als we haar weer uit bed halen zien we dit…

Een paar dagen geleden was ze al begonnen met peuteren en schrok toen ze zag dat we dat niet leuk vonden. Maar blijkbaar schrok ze niet genoeg, want ze ging er heerlijk mee verder. Stiekem lach ik er om want dit deed ik vroeger ook. Maar echt mooi staat het niet…

Sarah weet niet wat ze ervan moet denken…

Ik ben moe van een (voor mij) drukke dag en plof na een blogje schrijven op de bank met de televisie aan.

Donderdag

We brengen Sarah om 10.00 naar de opvang ook al zijn we allebei thuis. We hadden het plan om vandaag heerlijk naar de sauna te gaan met de bonnen die we nog hebben. Die zijn van maandag t/m donderdag geldig en dat is met Giorgio zijn fulltime baan nooit makkelijk plannen. Dus we zouden heerlijk vandaag gaan alleen….zijn de bonnen ook niet in vakanties geldig. Stom! Dan maken we er maar een nuttig dagje van door alle papiere rompslomp van de afgelopen twee jaar uit te zoeken en te ordenen.

En tijdens dat opruimen kom je leuke en mooie dingen tegen, zoals dit diploma van mijn oma uit 1950. Ik wil hem misschien wel gaan inlijsten!

En de tafel zag er ongeveer zo uit. De helft aan papier en oude agenda’s kon weg, ik doe er toch niets meer mee. Ik maakte een stapeltje van de papieren die wel belangrijk zijn en die doen we per jaar in een ordner. Goed bezig toch?

Giorgio ruimt ondertussen de computerkamer op terwijl ik dit allemaal uitzoek. Sarah halen we weer om 17.00 en daarna begin ik meteen aan het avondeten: Chicken Tonight kerrie! Het recept konden jullie vanaf gister op de blog lezen.

Na het eten brengen we een heel druk meisje naar opa en oma. Ze zwaait ons altijd zo lief uit, helaas werd deze foto door het glas niet heel erg scherp.

Ik heb geen puf meer om te bloggen en plof dus heerlijk met een boek op de bank. Morgen weer sporten!

Vrijdag

De wekker gaat weer om 8.30, maar ik wil er eigenlijk niet uit want het is zo koud en in bed zo lekker warm. Hebben jullie dat ook? Dat je er dan gewoon NIET uit wil? Toch zal ik wel moeten, want ik moet (alweer) bloedprikken en daarna naar de fysiotherapie om te sporten.

Gelukkig wil Giorgio mij met de auto brengen en halen, dat scheelt een hoop gebibber op de fiets en het is ook nog eens glad. Om 10.30 ben ik weer klaar en sta ik buiten in de zon te wachten op mijn chauffeur.

Afgetrapte tokkie laarsjes die heerlijk lopen <3

Even rust op de bank tot het iets minder koud is in de middag en daarna op de fiets, stevig ingepakt, naar de kapper. Heb geen spectaculaire foto’s van mijn nieuwe coupe, want alleen de puntjes zijn er af en er zitten wat nieuwe laagjes in. Binnenkort wel een foto nadat ik het heb geverfd!

Om 14.00 ben ik weer thuis met bevroren vingers en tenen en nestel ik mij op de bank onder een fijn kleedje met….kaaspepsels!

Ik lees lekker een tijdschrift en kijk filmpjes op Youtube. Aan het eind van de middag halen we Sarah weer bij mijn ouders op. Daarna kan ik meteen beginnen met koken: gebakken vis met krieltjes. Aanschouw het verschil tussen twee pannen.

Horror….

Liefde…

Hier een bordje vol liefde!

Na het eten schuif ik achter de computer om dit weekoverzicht te maken en daarna stap ik onder een warme douche om de rest van de avond te relaxen op de bank. Mijn batterij knippert…

Zaterdag

Een rustig weekend voor de boeg, de laatste dagen van Giorgio zijn vakantie. Vandaag wordt er een bult sneeuw verwacht en als het echt zo is…dan gaan we daar natuurlijk van genieten met Sarah. Ik ben heel benieuwd wat ze daarvan gaat vinden. Zou zo mooi zijn als ze het een keer echt kan voelen en meemaken. Mijn vader heeft in elk geval de ijzers van de slee weer schoon en ze zijn roestvrij, dus klaar om te gebruiken!

Oh deze wilde ik jullie niet onthouden. Dit ben ik gewoon, best wel eng. Of niet Giorgio? 😉

Wat zijn jullie plannen dit weekend?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Op die val na klinkt het als een fijne en nuttige week. Wij zijner meteen ingeknald en mogen dit weekend dus huishoudelijke taken uitvoeren als boodschappen doen en wassen. Verder keuzes maken voor de baby. Met 30 weken komt nu toch alles wel heel dichtbij. Verder toch ook wat aan het werk. Deadline voor groot project en door de zwangerschap werk ik maar op halve kracht. Toch maar wat extra uurtjes maken dus. Gelukkig vind ik mijn werk heerlijk.

  Beantwoorden
 • Jeetje je hebt wel een smak gemaakt zeg pfff. Gelukkig is het redelijk goed afgelopen. En je kin ziet er inderdaad heel scheef uit door die bult. Wat een heerlijke pannenkoeken en ijs hebben jullie gegeten. Stom hè dat veel restaurants op maandag dicht zijn. Wij vergeten dat ook vaak waardoor we vaak voor een dichte deur staan..Ook hier nog een hele bups administratie opruimen dus wish me luck?

  Beantwoorden
 • Wij willen naar de dierentuin. Hopen dat de weg dat toelaat. Fijn weekend! Fijn zon weekje samen

  Beantwoorden
 • Haha, die foto van Sarah met beha! Een paar maatjes kleiner en hij past perfect 😉 De val klinkt wel heel pijnlijk, maar verder klinkt het als een fijn weekje. Heerlijk, die pannenkoeken! En dat van het behang herken ik ook van toen ik jonger was 😉

  Beantwoorden
 • Ik besef dat het een heel kleine kans is en bovendien ook mega raar en toevallig dat ik op deze blog ben uitgekomen, maar ik heb door een val met de fiets hetzelfde met mijn kin. Daar zit nu een bultje waardoor het lijkt alsof hij scheef is. Ik vroeg mij even af of dit bij jou nog ooit goed weggetrokken is? En zo ja, na hoelang?

  Liefs,
  Jitske.

  Beantwoorden

Write a comment