Kijk je mee?

Memory Lane. Photodiary 30 oktober – 5 november

 

Een dag later dan normaal, omdat het gister een gekke dag was. Vorig jaar verongelukte mijn broer op 5 november en daarom vond ik het niet oké om een weekoverzicht te plaatsen. Maar vandaag staat hij alsnog online. Een rare week dus, maar ook een hele fijne week. Met een bezoek aan de fysiotherapeut, Sinterklaaskriebels en alweer veel lekker eten.

Zondag

Een heerlijke herfstdag. Koud, maar wel met zon. Dat wordt straks een fijne wandeling maken! Ook ga ik vandaag aan de slag met een recept voor een samenwerking. Ik mag een paar hele mooie producten testen en laten zien, blijer kun je mij niet maken. Maar eerst hijsen we onszelf in wat kleding en smeren we wat concealer op. Oh trouwens, dit is mijn broek die ik 10 jaar geleden voor het laatst aan kon. Gaaf toch? Ik pas hem weer!

zon2

Tip van Flip: deze beautybalm van Essence. Ik ben niet zo van de gloss, wel van de verzorging en een subtiel kleurtje. Dit is alles in één, maar hij plakt niet, glimt niet enorm en voelt heel zacht aan. Het kleurtje is ook prachtig en ik combineer hem met een matte lippotlood van Essence.

zon22

Sarah en ik gaan in de middag naar buiten. Ik loop, zij beweegt zich voort met haar scooter. Heerlijk even een frisse neus halen. We wisselen af met de scooter en met de buggy met daarin een pop. Wanneer we weer thuis zijn heeft Giorgio de grote boodschappen gehaald en kan ik aan de slag met mijn project. Varkenshaas met zelfgemaakte champignonsaus…mmm!

zon

Na het eten gaat Sarah douchen en daarna nog even Paw Patrol kijken. En omdat het morgen Halloween is…mama kon het niet laten.

zen65

En ik kan eindelijk weer bloggen in de avond, want de computer is terug! Wel met een nieuwe harde schijf, want de oude was gecrasht. Het is nog even afwachten of we alle foto’s en documenten van vroeger boven water krijgen, maar de belangrijkste dingen lijken te zijn gered. Na het bloggen zetten Giorgio en ik een Horror film op.

Maandag

We slapen tot 9.00 en gaan dan samen naar beneden. Er liggen folders op de deurmat en wanneer ik door die van de Lidl blader word ik enthousiast van al het speelgoed. Wat veel en wat leuk! Er zit vast ook wat bij voor Sarah om met Sinterklaas te geven.

maan2

We moeten in de ochtend even naar de winkel. Ik moet een cadeautje kopen en even wat kleine boodschapjes. Ik trakteer Sarah op een chocoladecroissantje. Zij geniet, dus ik ook. Ook al zit de vloer en de stoel onder de viezigheid.

maand

En ik maak een uitgebreide salade voor mijzelf. Hier kun je mij echt heel gelukkig mee maken….Who’s in?

maan

In de middag, na het slaapje van Sarah (en die van mij…oeps) gaan we even naar buiten. Saar neemt haar buggy mee met blote pop en we lopen via de speeltuin weer naar huis. De pop moest ook van de glijbaan en op de wipkip….jaja.

Eenmaal thuis begin ik aan het avondeten: zuurkoolschotel met gehakt, paprika, aardappelpuree en kerrie. En een dikke laag kaas.

maan1

Na het eten even heerlijk blogjes typen en mailtjes wegwerken. Er wordt niet gesport, dat is mij deze week niet gelukt.

Dinsdag

Hoe onze dinsdag was? Nou eh….deze foto vat het wel een beetje samen.

din

We stonden om 7.30 al op vanwege een afspraak bij de Fysiotherapeut. Voordat we vertrokken vroeg Sarah aan mij of ik een balletje wilde maken van de klei. Zo gezegd, zo gedaan. Maar mevrouw vond hem niet rond genoeg en barste in huilen uit. Dus.

Bij de fysio had ik een intake en een looptest. Ik liep 300 meter (wandeltempo) in 6 minuten, een score van 49% . Hopelijk kunnen we dit een beetje verhogen. Aanstaande dinsdag en vrijdag ga ik voor het eerst onder begeleiding sporten. Ik ben heel benieuwd wat mijn lijf doet en hoe het reageert op de inspanning, aangezien ik van koken, zorgen voor Sarah en een stukje lopen soms als doodmoe ben. Maar goed, we gaan het zien!

Eenmaal terug maak ik voor Sarah een lekkere lunch. Ze is net als ik dol op feta.

din1

En ook de gerookte zalm moet op, zo vervelend. Dus ik besmeer twee boterhammen met pesto, beleg die met zalm, sla, champignons, feta en een gekookt eitje en ik geniet intens. Mijn gewicht blijft trouwens mooi stabiel, mocht je je het afvragen na het zien van deze foto, haha.

din2

Na onze heerlijke lunch gaan we allebei naar boven voor een heerlijk dutje. Sarah is ook zo moe, ze valt bijna meteen in slaap wanneer ik haar lekker instop. Slaap lekker!

in4

Wanneer we weer wakker zijn kijken we samen naar Sinterklaas op televisie. En er komt post van de postcodeloterij. Naast een leuk tegoed op een pasje ook een pakje van Knorr. Are you kidding me? Hahaha. Wie hem wil hebben moet maar roepen.

dinje

Rond 16.00 begin ik met koken. Ik maak een nieuw recept zonder pakjes en zakjes en dit keer een ovenpasta met zalm. Hij was heerlijk! Alleen de fotokwaliteit vind ik bagger, het is elke keer al zo donker als ik klaar ben met koken. Hopelijk snel goede lampen.

ven1

Na het eten ga ik eerst heerlijk douchen (ik heb het non-stop koud nu ik zo ben afgevallen) en daarna schrijf ik een blogje. Om vervolgens op de bank onder een kleedje te kruipen en televisie te kijken.

Woensdag

Vandaag tijd om naar de Trombosedienst te gaan en naar de ergotherapie, met een uur tussen beide afspraken in. We fietsen in de ochtend dus een paar keer op en neer. Om onszelf een beetje op te warmen thuis en te belonen halen we wat lekkers. Sarah koos ‘kwakworstjes’ en ik ossenworst op een hard broodje. Ja ik verwen Sarah soms enorm, maar ik heb dan ook maar één perfect kind om te verwennen 😉 En zolang ze verder goed gezond eet is er niets mis mee.

woen

Ossenworst is perfectie. Vooral met mosterd. Een tosti ervan maken met kaas is trouwens ook een aanrader!

woen5

Sarah ligt op bed en ik probeer dit keer uit bed te blijven. Nadeel van slapen overdag is dat je dag zo snel voorbij is. Dus ik ga op de bank genieten van een tijdschrift en warme chocolademelk. Ik kom daar altijd redelijk van bij qua energie, maar het levert veel minder op dan slapen.

woen87

En dat merk ik vooral aan het einde van de dag. Geen puf om te koken, dus deze twee lieverds gaan aan de slag. Sarah vindt het hartstikke interessant en kijkt mee. Ze maken lekkere kip met rijst en broccoli.

woe

En na het eten doen we gezellig alle kaarsjes aan, ook omdat het Allerheiligen is. Elke avond gaat het kaarsje van mijn broer aan, maar vandaag ook voor al die anderen die gemist moeten worden.

woenje

En de rest van de avond doe ik niks behalve televisie kijken. Helaas pindakaas geen blogje gemaakt, misschien had ik toch maar moeten slapen. Maar jeetje, elke dag slapen…dan voel ik mij pas echt nutteloos. Soms is het stom om een oud lijf te hebben 😉

Donderdag

Goedemorgen! Sarah roept mij rond 9.00 ‘mama de zon is wakker’ en ze komt nog even bij mij liggen. Net als 11 andere knuffels en een bal.

Vandaag is mijn moeder jarig! Tijd om iets moois te gaan knutselen straks. Maar eerst dit meisje klaarmaken voor de dag. Hier word je toch vrolijk van?

don1

Ze draagt vandaag haar nieuwe thermomaillot van de Lidl en een jurkje van de H&M. Staat perfect bij elkaar.

don32

We knutselen en we tekenen de hele ochtend. En daarna zingen we Sinterklaasliedjes (ze kent ze al bijna) en drinken we warme chocolademelk.

don87

Dit is trouwens het resultaat: naast een tekening ook een bosje bloemen voor oma, op een vaas. Sarah vond ze zo mooi dat ze de bloemen weer mee wilde nemen.

donje

Na het warme eten brengen we Sarah weg en geven we gelijk oma een cadeautje. Daarna rijden we weer naar huis en ik neem plaats achter de computer voor een blog.

Vrijdag

Ik kan uitslapen maar open mijn ogen al om 8.30. Planning van vandaag: een video opnemen, want dat is alweer zo lang geleden. De video gaat over deze geurtjes….

vrij

En tussendoor snack ik met appeltjes en kaneel, ook een groot favoriet van Sarah. Mijn liefde voor appels is trouwens echt aangewakkerd door het Killerbody dieet.

vrij1

Naast filmen maak ik even een spontane selfie. Ook te lang geleden, maar selfies vind ik verschrikkelijk. Ik snap ook niet hoe mensen hun hele IG account vol kunnen gooien met selfies. Duckface hier, photoshop daar…haha. Maar goed, deze vond ik wel blij en spontaan. Mét lachrimpels!

Na een middag filmen en een beetje opruimen is mijn batterij leeg. Giorgio is pas laat thuis en Sarah kan gelukkig mee eten bij opa en oma. Wanneer we haar ophalen kletsen we nog even bij. En ze leest met oma in haar nieuwe boek van de bibliotheek.

vrijt

Mijn avondeten: een broodje filet americain en een maaltijdsalade. Omdat het lekker is en omdat ik later nog sushi ga eten. Beetje balansen is dan wel handig.

vrij65

In de avond geniet ik van mijn sushi en van leuke televisieprogramma’s. Ik ga geen weekoverzicht maken aangezien het morgen 5 november is, de dag dat mijn broer stierf. Dus ik ontspan op de bank en eet mijn buikje rond.

Zaterdag

En de gekke dag is aangebroken. Al is het ‘gewoon’ een zaterdag, het is en blijft een gekke dag. Je beleeft alles in een soort déja-vu. Je denkt terug en hoort jezelf constant zeggen ‘vorig jaar om deze tijd…’. De kou buiten is hetzelfde, de lucht is net zo grijs, er is net als die dag regen en wind en je beseft dat het alweer een jaar geleden is. Aan de andere kant…het voelt als gister.  Het weer is donker en grijs.

zat11

In de ochtend doen we niet zo heel veel. Sarah tekent in haar nieuwe kleurboek van Sinterklaas, ik kijk televisie.

zat32

Ik was vroeg wakker waardoor ik niet helemaal uitgerust ben. Wanneer Sarah en Giorgio samen naar de markt gaan om vis te kopen, lunch ik snel met een pannenkoek en gebakken appeltjes. Mmm!

zat65

En daarna duik ik mijn warme bed in. Ik word wakker van Sarah die om 16.00 ook wakker is. Dat was even lekker! Snel even douchen en aankleden. Mijn haar zit nog half in de krul maar ik maak er een staart van. Mijn haar wordt echt steeds langer, maar moet nog steeds naar de kapper voor de puntjes en nieuwe laagjes.

zatje

Daarna op naar mijn ouders, we blijven daar eten. Mijn zus en mijn neefje zijn er ook. Fijn om op zo’n dag even met elkaar te zijn. We eten heerlijke soep met broodjes en kaas en rond 20.00 gaan we weer naar huis. Op naar de bank, een kleedje en een leuk televisieprogramma.

Tot zover mijn bewogen week! Hoe was jullie week? En waar kijk je naar uit? Nog een hele fijne zondag!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Het klinkt misschien cliché, maar als je een keer een jaar verder bent en alle eerste dingen zonder hebt gehad (eerste kerst, eerste verjaardag…) dan wordt het toch een beetje lichter. Of zo was dat toch bij mij na het overlijden van mijn moeder. Veel sterkte in deze dagen in ieder geval.

    Beantwoorden
  • Sterkte nog Geertje, gelukkig heb je een mooi gezinnetje en zo te lezen een lieve familie om mee samen te zijn en de pijn iets te verlichten! Je haar is trouwens jaloersmakend mooi, de kapper ziet er niet als een noodzaak uit op de foto’s ?

    Beantwoorden

Write a comment