Kijk je mee?

Photo diary. Memory Lane 5-11 juli.

Na bijna 3 weken in Frankrijk met de neus in de zon, zijn we weer veilig thuis. Afgelopen week vloog voorbij en voor we het wisten was het einde van de vakantie een feit. Kijk je mee naar mijn week inclusief een overload aan vakantiefoto’s?

Zondag

De laatste paar dagen van de vakantie gaan in.We beginnen de dag met een kopje oploskoffie (proest), een bordje pap voor Sarah en een vers stokbroodje met kaasjes. Goedemorgen!

lunch

 

ontbijt

Vandaag deden we overdag weinig (lees: zwemmen, slapen en luieren in de schaduw) en in de avond gingen we heerlijk uit eten bij een geweldig leuk restaurantje in St. Georges de Didonne. Onze vakantie vond plaats aan de westkust van Frankrijk, vlakbij Bordeaux. Het plaatsje Royan is heel gezellig (en toeristisch). Een absolute aanrader voor als je nog een heerlijke vakantiebestemming zoekt. Over het algemeen weinig Nederlanders en in het voorseizoen nog heel rustig.

IMG_9399

Ik nam een visje met aardappels en een salade. Heerlijk was het! We hebben heel veel vis gegeten deze vakantie, het is ook goedkoop hier.

Voor Sarah bestelden we een kindermenu met frietjes en vis. Ze had overdag weinig geslapen dus ze was vooral bezig met de clown uithangen en mensen om haar vingertjes winden. Dit laatste lukte haar trouwens erg goed. Deze meid kreeg zo ontzettend veel aanspraak door de plaatselijke bevolking. Menigeen begon tegen haar te praten in het Frans, zwaaide of moest even over haar wang wrijven. Heel leuk!

IMG_9397

Altijd een uitdaging: graatloos een vis ontleden.

IMG_9401

Giorgio nam een huisgemaakte hamburger en frietjes. En ik pikte mooi zijn frietsaus in.

IMG_9400

Toen we in de avond terugreden zagen we de zon achter ons in de zee zakken. Wat is het hier mooi en fijn!

IMG_9405

Maandag

De mannen (mijn vader, vriend van mijn ouders en Giorgio) gingen op pad voor een rondleiding in Cognac, waar de originele cognac ook gemaakt wordt. Zij kregen een privé rondleiding en het was heel erg interessant. Er komt ongelooflijk veel kijken bij het maken en ontwerpen van een nieuwe smaak. Toch had ik niet mee gewild, dit is iets waar mannen naartoe moeten. Haha.

IMG_9424

IMG_9423

De dames bleven op de camping. Shiva hielt haar siësta en Sarah en ik aten een broodje.

IMG_8936

…met smeerkaas en jam.

IMG_9254

Wanneer Sarah even op bed ligt pak ik een ligstoel en geniet ik even heel hard van de zon.

benen

In de vakantie hebben we onze nieuwe fototoestel kunnen testen en van alles kunnen uitproberen. Verschillende belichtingswaarden en instellingen proberen is heel lastig, maar ook heel leuk!

Ons huisje trouwens vanaf de zijkant! Dit was een Chalet geschikt voor 5 personen. We hadden ruimte genoeg dus met zijn drietjes. Geen buren, want in het voorseizoen staan er heel weinig mensen op de camping. We hadden ook een prachtig uitzicht over de velden. Gewoon een te gek plekje!

IMG_8872

Hoi Saar!

IMG_8870

IMG_8701

Dinsdag

Vandaag ruimen we al wat op, omdat we morgen in de ochtend terugrijden naar Nederland. Deze tekening, die Giorgio hier kreeg voor vaderdag, is één van het belangrijkste wat mee terug moet.

dind

Aan het einde van de ochtend gaan we met zijn allen naar een kasteel hier in de buurt. Met een museum en een prachtige tuin.

IMG_9452

Het zal je landgoed maar wezen…

IMG_9476

 

IMG_9498

Daarna deden we de laatste boodschappen en doken we nog even het zwembad in. Sarah vond het zwemmen heerlijk. De eerste dagen moest ze huilen omdat het water redelijk koud was, maar ze had al snel door dat het daarna heerlijk is. Ze heeft bijna elke dag in haar zwemtrainer rondgedobberd.

zwemmen

Liefie!

zwemmen1

Vanavond zullen we voor de laatste keer hier barbecueën en dat doen we met een heerlijk stuk(je) zalm. Zo lekker!

dind1

Ik kan maar één nadeel opnoemen van deze vakantie: muggen. Ik heb de bulten niet geteld, maar we zijn allemaal compleet lek gestoken. Het jeukte ook verschrikkelijk. Hier een impressie van onze anti-muggen stash. En het vreemde is, dat het allemaal niets hielp.

dind2

Het zijn ook geen bultjes….maar het werden hele grote vlekken. Ik reageerde er best raar op en er ontstond bij sommige een witte kring (wel stoer, een halo om je muggenbult).

mug

Woensdag

Vandaag rijden we terug! Een vakantie gaat altijd zo snel voorbij. De eerste week leek eindeloos te duren, maar de tweede week vliegt. Wat hebben we het heerlijk gehad! Goed uitgerust pakken we de auto en de aanhangwagen in en vertrekken rond 11.00 in de ochtend richting Nederland.

Het kleine meisje achterin deed regelmatig een slaapje. Maar ze vond het ook heel lastig om zichzelf te vermaken. Dit liet ze merken door vaak te huilen of te jammeren. Stilzitten is niks voor haar, ze wil uit het stoeltje en rondlopen. Soms hing ik half uit mijn gordel om haar even te vermaken of te troosten, maar makkelijk was het niet. Gelukkig werd ze rustiger naarmate het donkerder werd.

IMG_9504

Tijdens een pauze heel even achter het stuur…

IMG_9509

Een Car-selfie van de dames achterin.

woes

Toen we net vertrokken hadden we ruim 1000 km te gaan, nu schoot het op. Nog ongeveer twee uurtjes rijden. Als we bijna thuis waren zouden we nog even langs de Mac drive. Met dat in het vooruitzicht konden we die laatste kilometers nog wel aan.

woes1

Meen je dit nou? 14 graden? Net over de grens bij Nederland zagen we dat de temperatuur hier de helft is van wat we gewend waren. En het begon ook nog eens te regenen. Toen wilde ik al terug, haha.

woes2

Om 00.15 zetten we weer een voet over de drempel van ons huis. Altijd zo bizar, hoe groot je huis altijd lijkt als je terug bent. Er liggen stapels post en we brengen een vermoeid meisje naar haar bed. En daarna…eten!

woes3

Donderdag

We hebben allebei veel te kort geslapen, vanaf 2.00 tot 7.00. Om zeven uur werd Sarah wakker en konden we niet meer verder slapen. Als twee van -vermoeidheid -transpirerende zombies deden we de boodschappen en thuis kropen we gelijk weer in bed. Sarah sliep weer heel kort (ruim een uur) zodat we de slaap niet konden inhalen. Dan maar vroeg naar bed vanavond.

Kijk eens naar mijn mooie aanwinst! In een soort van chique drogist in Frankrijk kocht ik deze mooie pillendoos. Ik heb nu een jaar die van de Action gehad, maar daar vielen de bakjes steeds uit en als het doosje op de kop werd gehouden lagen mijn pillen door elkaar. Ik zag deze en moest hem meenemen. In een mooi etui, met stevige doosjes en een lekker kleurtje. De dagen staan in het Frans, maar dat is geen probleem. Ik ben blij!

IMG_9514

IMG_9515

Sarah leerde vandaag hoe ze zelf op een stoel kan zitten en weer op kan staan. Het staat zo lief! De hele dag loopt ze hier in een rompertje door het huis. Het liefst zou ik dat ook willen, zo warm heb ik het steeds. Bijna drie weken leefden we buiten en nu ineens binnen. Voelt vreemd!

IMG_9530

Mehhh ik ben zo moe…een jetlag terwijl ik met de auto naar Frankrijk ben geweest, haha. Kan dat?

dos

We gooien ’s avonds wat biefstuk en kip in een wokpan en smullen dit lekker op. Elke dag barbecueën is heerlijk, maar gewoon koken smaakt ook wel weer lekker!

dos1

Giorgio waagt zich aan een glaasje Pinaeu, een streekproduct van de Charentes. Het is een soort hele sterke, zoete wijn.

dos2

Vrijdag

Vannacht kwam ik weer niet in slaap. Doodmoe lag ik om 23.00 in bed, maar om 1.30 lag ik nog te draaien. Wat is dit? Na weer een korte nacht slepen we ons uit bed en gaan aan de slag met wasjes. Veel wasjes. En een chagrijnige dreumes, die wel goed heeft geslapen, maar nog steeds moe is van de reis. Geeft niet. We doen rustig aan vandaag en dan komt het wel weer goed.

Genieten van Woezel en Pip werkt altijd.

vrijs

Of pen en papier en lekker krassen.

vrijs1

Mama gaat ook aan de slag met pen en papier. De hele vakantie heb ik niets geschreven. Ik had wel veel ideeën, dus het was tijd om deze uit te werken. Vanmiddag zet ik ook Memory Lane in elkaar en dit zal de eerste keer na drie weken zijn dat ik weer aan het bloggen ben. Nou…ik vind het heerlijk! En ook fijn is de sushi die ik straks weer in mijn armen mag sluiten. Die dingen heb ik toch wel gemist.

vrijs2

We maken simpele spaghetti als avondeten. Een tip voor als je zoutarm eet: in plaats van geraspte kaas kun je ook een bolletje mozzarella raspen om eroverheen te strooien.

vrijs3

Zaterdag

Onze laatste vakantiedagen gaan in. Dit weekend zullen nog vele wasjes de wasmachine van binnen zien en ruimen we de laatste spullen op. Vandaag wordt heerlijk weer, dus ook daar gaan we van genieten.

IMG_9511

Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie vakantieplannen! En zijn jullie wel eens naar Frankrijk geweest? Of kampeer je in een ander land?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Wat leuk om te zien! Ook heel mooi hoe je dat beschreef hoe de zon achter jullie in de zee wegzakte. Wel echt joekels van muggenbulten zeggen, met die kringen er om heen! Klinkt heel goed trouwens, drie weken Frankrijk. Ik blijf dit jaar thuis.

  Beantwoorden
 • Leuk om je voor verhalen van je laatste weekje Frankrijk te lezen. Mijn ouders zijn gisteren ook even geweest. Ze hebben ook een mooie tijd gehad. Wij gaan dit jaar ook niet op vakantie. We zijn van plan om samen het strand te bezoeken en de dierentuin. Verder rustig aan doen. Volgend jaar gaan we wel weer. Knap dat jullie het aan durven om zo’n lange reis!

  Marie-Micheline

  Beantwoorden
 • Wat een leuk verslag van jullie vakantie! Heel duidelijk dat jullie erg genoten hebben 🙂

  Beantwoorden
 • Hartstikke leuk om zo mee te kijken naar jullie laatste vakantieweek. Hopelijk kunnen jullie weer snel goed slapen!

  Beantwoorden

Write a comment