Lifestyle Looking good...

Persoonlijke musthaves voor een cozy winter…

De winter staat voor de deur en dat betekent veranderingen in voeding, verzorging en lifestyle. Zo eet ik heel anders wanneer het koud is dan tijdens de zomermaanden. Ook mijn huidverzorging pas ik bijvoorbeeld aan. Benieuwd naar mijn persoonlijke musthaves? Kijk dan snel verder!

Voeding en drank

Naast het eten van stamppotten, verwarmende maaltijdsoepen en vooral meer kwantiteit dan kwaliteit van mijn voeding houd ik in de winter heel erg van bepaalde thee en warme chocolademelk. Ik pak in plaats van water vaker thee tussendoor en dan naast de vertrouwde groene thee de typische smaakjes voor de herfst en de winter: met verwarmende kruiden zoals kaneel, gember en steranijs. De warme chocolademelk giet ik trouwens uit een zakje (uit een zakje…ohh!) in plaats van dat ik zelf met cacao aan de slag ga. Nooit ben ik trouwens zo dol geweest op warme chocolademelk als dit jaar, ik geniet elke dag wel van een kopje

img_2569

Mijn favoriete maaltijden in de winter? Alle stamppotjes kan ik waarderen, evenals ovenschotels, stoofvlees, soepen zoals erwtensoep en pompoensoep….genoeg lekkers de komende maanden! Ik zal minder vaak naar een salade of een broodje als avondeten grijpen, simpelweg omdat mijn lichaam nu het kouder wordt om meer lijkt te vragen. Ik ben zelf ook een enorme koukleum en door te eten warm ik altijd weer heerlijk op.

IMG_0385

Mocht je nog opzoek zijn naar een verwarmende herfstsoep: deze soep met gegrilde paprika, bloemkool, kaneel en bruine bonen is een hele dikke aanrader. Hij vult als een gek, verwarmt en is zo lekker dat je hem gegarandeerd vaker wil eten. Hier vind je het recept.

(Huid)verzorging

Lekker lang douchen of in een warm bad liggen…hoe warmer hoe beter. Maar dit is voor je huid niet echt goed natuurlijk. Ook zorgt de kou, de gure wind en de drogere lucht door de verwarming ook nog eens voor een droog velletje. Ik merk altijd direct aan mijn gezicht wanneer het seizoen verandert, dan krijg ik rode en schrale plekken en dit jaar zelfs een soort eczeem op mijn voorhoofd, bij mijn ogen en op mijn wangen. Het werd tijd om mijn huidverzorging te veranderen en aan te passen aan het weer.

img_2591-2

Ik ben altijd dol geweest op gezichtsolie, maar ik ben er nu even vanaf. Het lijkt lekker vet te zijn maar het trekt niet goed genoeg in mijn huid. Ik werd in de ochtend echt wakker met de witte droogtevelletjes op mijn gezicht. Toen ik bij de DA aan het rondkijken was, stuitte ik op een hele leuke aanbieding waardoor ik deze crèmes van Biodermal meenam om te proberen. Een dagcrème en een nachtcrème voor mijn zeer droge huid. Dit is niet gesponsord trouwens, ik heb het gewoon zelf gekocht.

Na een week gaat het al een stuk beter met mijn huid en lieve mensen…dit is goddelijk spul. Een lekker rijk en verzorgend luchtje en een hele fijne substantie. Mijn huid is mij waarschijnlijk heel erg dankbaar, want hij wordt steeds gladder en ziet er goed gehydrateerd uit. Ik ben zo blij, want wat voelde ik mij onzeker met die rare rode vlekken op mijn gezicht.

Ook wisselde ik mijn zomerse doucheschuim met een kokosgeurtje in voor een rijkere variant, namelijk een verzorgende mousse van Nivea. Nivea is voor mij echt back on track, ik ben weer fan geworden na ze een aantal jaar ontrouw te zijn geweest. Die geur blijft zo lekker en zo vertrouwd…Deze is trouwens heerlijk en wederom niet gesponsord. Gewoon hemels, echt….hemels.

img_2578

Als laatste nog een make-up dingetje: foundation. Ik ben onwijs fan van Infallible 24H Matt van L’oréal vanwege de dekking, maar met mijn droge huid is dat nu geen goed idee. Ik merkte dat mijn gezicht enorm ging trekken na het aanbrengen. Dus mijn missie was: een foundation met dezelfde dekking, maar met meer verzorging. En die foundation heb ik gevonden! Mag ik jullie voorstellen: mijn nieuwe liefde. Deze is van Rimmel, heeft een ijzersterke dekking (dank je wel SLE huid…grr), ruikt fijn en verzorgt goed. Het laat mijn huid met een fijn glansje achter en blijft ook nog eens heel lang zitten. Maar dan ook echt…hij schuift niet, vlekt niet en gaat geen gekke dingen doen.

img_2573

Lifestyle

Ook in en om het huis deed ik wat aanpassingen. Op de één of andere manier maak je je huis in de winter altijd een stuk gezelliger (of nóg gezelliger). je vertoeft tenslotte langer en vaker in huis en niets is zo cozy als een heerlijk kleed op de bank, veel kaarsjes, fijne sloffen en een lekker geurtje. Naast badstof sokken (De Action, aanradertje!) loop ik ook de hele dag op deze fijne sloffen.

img_2588

En zoals ik al hierboven schreef: fijne kaarsjes, veel kaarsjes en lekkere kaarsjes. Overal!

woenje

Tot zover mijn cozy musthaves voor deze winter, om zo fijn mogelijk de komende maanden door te komen. Ik vergeet vast nog heel veel fijne winterse musthaves, zoals dikke vesten, truien met een enorme col, heerlijke oversized sjaals….

Wat is jouw musthave in de winter?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ik hou ook echt van winterkost en onder een dik dekentje kruipen. Met verzorgingsproducten ben ik niet zo bezig dus geen specifieke toppers voor de winter.

  Beantwoorden
 • Oh die sloffen! Volgens mij heb ik dezelfde in het blauw en daar zou ik ook echt niet zonder kunnen. Verder zweer ik bij een dikke winterjas of warm vest.

  Beantwoorden
 • Ik ben dol op dekentjes! De verwarming gaat alleen overdag aan en ’s avonds gaat deze uit. Dan kruipen we heerlijk onder dekentjes op de bank/stoel. Ik word er helemaal happy van! Daarnaast is het uiteraard ook goed voor de kosten 😉 Een thee drinker ben ik ook! Hele doosjes gaan op in de herfst/winter periode.

  Beantwoorden
 • Leuke gevarieerde post! Dat soepje klinkt echt als een stevige hollandse maaltijd!

  Fijne feestdagen,

  Fleur

  Beantwoorden

Write a comment