Een vrij eenvoudig, maar heerlijk recept vandaag met zalm, avocado en spinazie. Bomvol goede vetten én licht verteerbaar. Ideaal dus als gezonde, zomerse maaltijd.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 stukken zalm, dieprvies of vers
- 300 gram spaghetti
- 1 citroen, schoongeboend
- 1 avocado, eetrijp
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 200 gram brocolli in kleine roosjes
- 400 gram wilde spinazie
- 1 el baharat kruiden (Jonnie Boer, zonder toegevoegd zout)
Wat moet je doen?
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Snijd de knoflook fijn, snijd de avocado doormidden en snijd het vruchtvlees in repen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de citroen uit.
Meng de baharat kruiden met de olijfolie en smeer het mengsel over de zalm.
Verhit een grilpan en gril de zalm in 8 minuten gaar. Gebruik geen boter en keer de zalm halverwege. Gril de laatste 4 minuten de avocado mee.
Verhit wat olie in een wok en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de brocolli en de spinazie toe en roerbak 5 minuten. Breng op smaak met peper en citroensap.
Verdeel de zalm in stukjes en meng met de pasta en het citroenrasp door de groenten. Serveer met de avocado.
Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?