Lifestyle

Een partner met een ander kleurtje. Hoe is dat?

Het is niet zo dat ik altijd op donkere/getinte mannen viel. Ik heb blonde, rossige, donkerblonde en donkere vriendjes gehad. Uiteindelijk ben ik ‘geëindigd’ met een Antiliaanse vent. Gezellig, tropisch, bijzonder, gek…? Ik heb van alles gehoord en voorbij zien komen. Maar hoe is het nu echt om met een Antiliaan te zijn getrouwd? Ik vertelde er al eerder wat over in een interview op www.dejlig.nl. Vandaag vertel ik er wat uitgebreider over!

Veel of weinig bekijks?

Wanneer we in Amsterdam lopen kijkt werkelijk niemand op of om. Het is normaal om een ‘mixed couple’ te zijn. Bijna is het gek om een ouderwets Nederlands stel te zijn. Maar wanneer we in het centrum lopen van onze woonplaats, dan zijn we al meer een bezienswaardigheid. Mensen kijken je aan, of kijken eerst Giorgio aan en daarna mij. Of ze kijken eerst naar Sarah, kijken dan bedenkelijk en vervolgens verdwijnt het vraagteken op hun hoofd wanneer ze Giorgio of mij zien.

Blond, rossig, donkerblond…

Echt afkeurende blikken heb ik niet gezien. Gelukkig. Wel opmerkingen als ‘ben je nog steeds met die zwarte?’ ‘Wat moet je ermee?’ ‘Dat geeft alleen maar problemen’.  Of men denkt dat ik een zogenaamde ‘n*gerlover’ ben (uitspraak van Giorgio zelf). Maar nee, ik val normaal gesproken op donkerblond. Blauwe ogen zijn ook mooi trouwens. Dus nee, dit is waarschijnlijk gewoon puur toeval. Giorgio is trouwens ook mijn enige Antilliaanse partner. Voor hem maakte ik nooit zo’n exotisch uitstapje.

En toen…toen kwam ik hem tegen bij de bioscoop hier in de buurt. Niet op Curaçao dus, niet op een onbewoond eiland. Nee, gewoon in een dorp. Tijdens een avondje film met een vriendin. Het was een soort sprong in het diepe, aangezien ik nooit een date had gehad met een donkere jongen. Hoe zouden de verschillen zijn? Zou er een verschil zijn? Echt verwachtingen had ik eerlijk gezegd niet, ik heb het op mij af laten komen. En achteraf bleek dat water helemaal niet zo diep te zijn. Het was perfect en er was geen stroom waar ik tegenin moest zwemmen.

img_3651

Hoe leuk is het?

Hoe het is? Gezellig, leuk en eigenlijk eh…heel gewoon. Wanneer ik het vergelijk met voorgaande ‘Hollandse’ relaties, dan merk ik wat betreft de relatie zelf weinig verschil. Er zit meer verschil in het stukje cultuur en familie. Zo is hij met andere regels opgevoed dan ik. Ook at hij vroeger andere gerechten en zijn heupen zitten losser dan menig Hollandse knul. Die dansmoves heeft Sarah dus absoluut van hem, niet van mij. Ik merk verder dat Giorgio bijvoorbeeld vroeger al veel heeft geleerd in het huishouden. Zo kon hij toen wij gingen samenwonen al wasjes draaien, strijken, koken, schoonmaken, etc. Zoals het hoort of gewoon ideaal? Nou eigenlijk allebei…

Gelukkig zijn de meeste reacties gewoon heel leuk en modern en is er helemaal niets geks aan de hand. Behalve sommige opmerkingen waarvan je niet altijd weet wat je ermee moet. ‘Ben je zelf weleens in Suriname geweest?’ (Hij is Antilliaans) ‘Hij zal wel lui zijn’ (nee dat valt echt mee). ‘Oh daar krijg je mooie kindjes van!’ (klopt). ‘ Is het waar? Dat eh…donkere mannen eh ja je weet wel…?'(ja meestal wel, soms heb je pech. Ik zou zeggen…probeer het uit).

En Giorgio, waar valt hij op?

Ik ben donkerblond en ooit is Giorgio op mij gevallen (hopelijk nog steeds…wink wink). Is hij dan een zogenaamde ‘white chick lover?’ Ik heb het hem gevraagd en hij kon er eigenlijk moeilijk antwoord op geven. Hij heeft nooit een relatie gehad met een donker meisje, ook niet toen hij op Curaçao woonde. Waarom eigenlijk niet? Daar moest hij lang over nadenken en hij kwam uiteindelijk tot de conclusie dat hij gewoon op blond/blank valt. Tja, dat kan natuurlijk! En wat maakt het dan qua karakter voor verschil tussen een donkere en een blanke vrouw? Het schijnt dat donkere vrouwen heel erg zorgzaam zijn. Voor hem té zorgzaam. Het klinkt misschien fijn als je broodje in de ochtend gesmeerd op het aanrecht staat, maar je moet er wel tegenkunnen. Verder ziet hij bij zijn neven en nichten eigenlijk hetzelfde plaatje; zij zijn allemaal met een blanke partner samen (geweest).

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (34)

 • Wat fijn dat jullie het zo goed hebben samen. Dat is wat belangrijk is. Ik geloof niet zo in dat mensen vallen op een bepaald uiterlijk, maar dat er een andere chemie is tussen mensen waardoor je iemand aantrekkelijk vind.

  Beantwoorden
 • Wat leuk dat je hier een blogje aan wijdt! Eigenlijk is het best apart dat mensen zo benieuwd zijn hoe het is om een partner met ‘een kleurtje’ te hebben. Dat zou toch heel normaal moeten zijn? Ik vind jullie in ieder geval een heel mooi stel met Sarah samen!

  Beantwoorden
 • Mijn oma is in de jaren 70 getrouwd geweest met een Antilliaan. In die tijd was het in ieder geval een stuk minder gebruikelijk en het werd zelf verafschuwd. Maar bijzonder dat je het in jullie eigen centrum nog steeds zo meemaken. Zou eigenlijk niet meer mogen lijkt mij? Ik heb het altijd meer dan normaal gevonden in ieder geval. Maar dat ligt natuurlijk ook gewoon aan je opvoeding want niemand is racistisch geboren! Jullie zijn een prachtig stel

  Beantwoorden
 • Mooi om te lezen. Ik zal het proberen enigszins kort te houden. Hier thuis hebben we precies dezelfde situatie. B is gedeeltelijk Surinaams, gedeeltelijk Antilliaans (van Curaçao) en nog wat andere invloeden. Naast ons “verschil” in kleurtje, hebben wij ook nog een groot verschil in lengte (ik ben 35 cm langer). We vallen dus nogal op tussen de menigte. In de stad merk je daar inderdaad vrij weinig van, maar in het dorp waar ik lang gewoond heb, wordt je wel raar aangekeken. Het dingen roepen en onbehoorlijke vragen is gelukkig wel bijna verdwenen. En alle dingen die je aangeeft, herken ik ook. Vooral het verschil tussen Surinamers en Antillianen schijnt heel erg moeilijk te zijn ?. Je hebt me wel geïnspireerd om hier ook maar eens wat aandacht aan te schenken ?

  Beantwoorden
  • Zeker doen!! En voor wat meer info kan je ons altijd contacteren ?

   Beantwoorden
 • Wat kunnen mensen toch soms gekke dingen over hun lippen laten rollen! Ik vind jullie een prachtstel ❤

  Beantwoorden
 • Anno 2016 moet t toch gewoon zijn zou je denken he

  Beantwoorden
 • Niks geks aan hoor!
  Mijn kindjes zijn ook van een Antilliaanse man hier kijken mensen er niet van op gelukkig 🙂

  Beantwoorden
 • Leuk stuk! Mijn vriend is Surinaams en sommige opmerkingen en vragen hoor ik ook geregeld. En onze kindjes worden vaak ook extra bekeken. Helemaal omdat de ene wat gekleurder is en de ander blond haar en blauwe ogen heeft.

  Beantwoorden
 • Gelukkig is het lang niet zo erg meer als vroeger, mijn moeder heeft de meest vreselijke verwensingen gehad. Mij word nog wel eens gevraagd waarom ik niet met een Surinamer ga (door de Surinamers) en maar goed dat ik voor een gewone (?) witte man heb gekozen (door de blanken) bizar bizar en bizar. Maar je hebt gelijk, jullie hadden best wel wat bekijks op het plein! Maar nou zijn jullie ook een heel mooi gezin, dus tja..

  Beantwoorden
 • Wat een leuk artikel! Ik denk dat vaak mensen zich geen houding weten te vormen en daardoor maar onzin uit kramen.

  Beantwoorden
 • Wat raar dat mensen daar iets van vinden. Ik vind er niks raars aan, we zijn allemaal mensen toch?

  Beantwoorden
 • Haha ik vond dit zo een rare titel toen ik er op klikte, omdat ik dacht, huh daar zit toch geen verschil in! Maar ik woon natuurlijk in Amsterdam, hier worden mijn vriend (Surinaams) en ik helemaal niet gek aangekeken, dus sta er eigenlijk niet eens bij stil dat hij donker is. We zijn nu 5 jaar samen en gelukkig nog geen vervelende opmerkingen gehad.

  Beantwoorden
 • Oh nee! Wat moet je ermee? Serieus? Hahaha, ernstig. Oeh ja, een deel van het Christelijke Ede zal daar wel van opkijken. Als is ook dat lang niet meer zo erg als vroeger volgens mij. De beste vriend van Peter is getrouwd met een Nigeriaanse. Ja, ook prachtige kindjes, net als die lieverd van jou. Ik geniet zo enorm van jouw Instagram! Wat een heerlijke meid! Leuk om te lezen dit artikel. X

  Beantwoorden
 • Groen oranje geel rood wat maakt het uit. Met elkaar communiceren en blijven praten. Elkaar respecteren en elkaar leren kennen dat is tegenwoordig pas bijzonder. Ik snap niet dat mensen er nog zo vanop kijken. In mijn ogen kan en mag bijna alles. Maar mooie kindjes krijg je er wel van hihi.

  Beantwoorden
 • Oh zo herkenbaar maar dan andersom hier. Voor mijn vriend was ik ook niet met een blanke jongen geweest. En nee ik zag mezelf niet met hem eindigen. Maar goed mooie kindjes hé haha.. Cultuur is anders maar toch ook weer niet. Wij krijgen ook blikken, vragen en de opmerkingen ook wat brutaal. Het blijft een dingetje. Vanuit de donkere gemeenschap word ik als nepperd gezien. Of dat ik kinds met glad haar wil. I so don’t care. Love my hubby and Kids en dat haar met die mooie krullen vraagt behoorlijk wat onderhoud hoor. Oh en voor je man, ik maak geen broodjes in de ochtend. Ben zorgzaam maaar ben zijn moeder niet.

  Beantwoorden
 • Leuk geschreven 🙂
  Blank, donker, geel, blond, rood, bruin wat maakt het uit ? Als je maar gelukkig bent toch ?

  Beantwoorden
 • Toen mijn grote meid nog een minimeisje was, kreeg ik ooit de opmerking van een vrouw die in de kinderwagen keek: ‘Oh, de vader is zeker een buitenlander.’ Vond dat best bijzonder, want zo zie ik mijn man totaal niet.
  Maar ik vind ze ook prachtig, die ‘gemixte’ kinderen. Ik heb neefjes met blond kroeshaar en blauwe ogen en nichtjes die half Antilliaans en een kwart Indisch zijn. En mijn eigen man mag er ook best wezen. 😉

  Beantwoorden
 • Leuk om te lezen! Eigenlijk best bijzonder dat een ‘gemengd’ koppel zo bijzonder is.. Die vragen ook echt ???

  Ik val ook niet op een bepaald type. Mijn man is 1.92 terwijl ik echt niet speciaal voor lang ging. Liefst wel langer, maar ik ben 1.67 m dus dat was niet zo moeilijk 😉

  Beantwoorden
 • Apart he? Dat er echt nog zoveel domme mensen zijn. Ik ben zelf een mixje en kreeg als kind veel vragen en rare opmerkingen dodelijk vermoeiend vond. ( En woonde toch in een grote stad) Mijn moeder heeft ook heel wat te stellen gehad als blanke vrouw met een donkere man. Als stel heb ik er geen ervaring mee want heb nooit een donkere vriend gehad maar, heb wel ervaring met kinderen. Mijn vriendin heeft twee gemixte kindjes en als ik met haar kindjes op stap ben moeten mensen daar ook regelmatig vreemde opmerkingen over maken. Mijn vriendin hoorde zelfs een keer: Mag ik je baby even vasthouden en een foto maken? Want dit geloven ze thuis nooit. Alsof haar baby een kermisattractie was.
  Vroeger had ik een vriendin die alleen maar op donkere jongens viel want daar kreeg ze dan van die mooie kindjes mee. Zij maakte er een soort ‘lifegoal’ van ofzo En zij begreep niet dat ik nooit donkere jongens als vriendje had want die waren zo lekker.
  De vraag klopt het dat? die kreeg ik ook ooit eens.
  Dat moest ik toch wel weten want mijn vader is toch donker? (….)
  Ik blijf het gewoon gek vinden dat mensen je als gemengd stel als een soort bezienswaardigheid zien. Aan de andere kant denk ik dat mensen ( of is de Nederlandse cultuur zo?) vooral zo zijn. Ze zullen altijd blijven vragen en de meest rare vragen blijven stellen. ( Denk aan zwangerschappen, trouwen enz) Sorry ik dwaal af…
  Je hebt er in elk geval een leuke blogpost over geschreven!

  Beantwoorden
 • Wat een leuk artikel om te lezen, mijn vriend is ook antiliaans. Gelukkig nog nooit gekke opmerkingen gehad, alleen maar de opmerking dat we vast hele mooie kindjes zullen krijgen ?

  Beantwoorden
 • Love rules! Dit soort onzin kun je alleen maar ‘bestrijden’ door vooral veel liefde uit te stralen en dat doen jullie gelukkig ❤?

  Beantwoorden
 • Leuk om dit te lezen! Heel eerlijk? Zo had ik nog niet naar jullie gekeken. Wat mij betreft is het helemaal niet gek/vreemd. Heerlijk toch een koppel dat voor elkaar is gevallen, wit/getint/donker het maakt niet uit! Als het je maatje maar is dat het is allerbelangrijkste.

  Beantwoorden
 • Heel leuk geschreven! Ik snap niet dat mensen er een probleem van maken, ik hoor dat het vooral in dorpjes bijzonder is! Voor mij is het hartstikke normaal haha 🙂 En jullie zijn een leuk stel samen.

  Beantwoorden
  • Thanks!

   Beantwoorden
   • Wat een leuk artikel!
    Zelf loop ik tegen een vraag aan, wat zijn de verschillen tussen een blanke en een getinte vrouw?
    Mijn vriend vind het namelijk lastig dat ik typisch Nederlands blond haar, blauwe ogen en blank ben, terwijl hij normaal op getinte dames valt. Ik zie zelf namelijk geen verschil

    Beantwoorden
 • Herkenbaar, hier ook een Antilliaanse vriend. Hij heeft me geleerd het vlees beter te kruiden haha! En inderdaad, we verdelen het huishouden echt samen.

  Hoewel we allebei anders opgroeiden, zitten we gelukkig meestal op dezelfde golflengte wat de opvoeding betreft. Waar hij ’tegenaan loopt’ is dat veel vriendinnetjes van mijn oudste dochter denken dat hij haar broer is (luxeprobleem dus!)
  En wanneer hij met onze jongste twee over straat gaat, kijken mensen wel vaak twee keer: die zijn allebei vrij blank en onze middelste heeft blond haar. Verder gelukkig weinig gekke opmerkingen gehoord, alleen inderdaad weleens die bovengemiddelde interesse in ‘of het waar is’ haha.

  Beantwoorden
 • […] belangrijk! Ik vind het ook leuk om op de blog hele herkenbare dingen te lezen, zoals de blog over ‘Een partner met een ander kleurtje’. Aangezien B haar roots in de Antillen en Suriname liggen, herkenden wij zeker een aantal dingen […]

  Beantwoorden
 • […] artikel ‘Een partner met een ander kleurtje, hoe is dat?‘ bracht veel commentaar op. Allemaal positief gelukkig, maar veel mensen waren verbaast dat […]

  Beantwoorden
 • Ik, NL man, ben al vier jaar samen met een Sranang Uma. Ik verdiep me nog meer in haar cultuur en achtergrond dan zij. Het is goed zo. De mensen, waaronder mijn kinderen en partners, accepteren haar om hoe ze is. Niet om haar huidskleur. Ze is mijn tropische verrassing in Hollandse melkchocola😁

  Beantwoorden
  • Sorry hoor Hans maar jullie witte mannen doen altijd racistisch zodra een donkere man met een witte vrouw gata, maar andersom houden jullie van buitenlandse bloed en daar hoor ik jullie white supremacist mannen nooit over hypocriet die je bent.

   Beantwoorden
 • @Fenky: alsof alle blanke mannen racistisch zijn.
  Een gevalletje “waar het hoofd vol van is, stroomt de mond van over”.
  Om maar te zwijgen over hypocrisie.

  Gegroet, een “white supremist” die met een Surinaamse vrouw gaat en daarmee kinderen heeft.

  Beantwoorden

Write a comment