koken Lifestyle

Partime vegetariërs. Wij gaan het proberen!

Ik zou niet kunnen leven zonder het eten van vlees, vis, kaas en eieren. Een volledig vegetarische of veganistische leefstijl zal ik dan ook nooit vol kunnen en willen houden. Toch hebben we onlangs besloten partime vegetariër te worden. Waarom en hoe lees je verderop in dit artikel!

Niet alleen de documentraire op Netflix ‘what the health’ deed mij besluiten om wat minder vlees en vis te eten. Op een gegeven moment kreeg ik steeds meer interesse in het vervangen van vlees of vis in gerechten.
Niet simpel met een ei of wat kaas, maar op een lekkere manier. Want waarom zou je persé dagelijks vlees of vis bij je avondeten moeten hebben? Zowel ik als Giorgio vonden dat eigenlijk niet nodig.
En we gingen helemaal overstag toen bleek dat je met een paar dagen per week geen vlees of vis al een heel verschil kan maken voor de natuur.
Dus ook al worden we niet helemaal vegetariërs, we kunnen toch ons steentje bijdragen aan een gezonder milieu en betere leefomstandigheden van dieren.

En met name die laatste twee motiveren mij om minder vlees en vis te eten. Sinds ik moeder ben trek ik mij sneller dingen aan. De stress in de ogen van een varken die wordt afgevoerd laten mij niet meer volledig koud. En voor Saar vind ik het belangrijk dat zij over 50 jaar nog kan genieten van al het moois in de natuur.
Ook vinden we het belangrijk haar wat bij te brengen voor wat betreft gezond eten. Dat je niet elke dag dierlijke producten hoeft te eten om lekker en gevarieerd te eten, maar dat er zoveel meer is dan dat.

Maar nogmaals: ik zou het niet kunnen om nooit meer vlees of vis te eten, laat staan eieren en kaas. Eten maakt mij gelukkig en daar horen (helaas) deze producten bij.
Ik ben dol op biefstuk, kipfilet, vis en kaas. Ik kan daar enorm van genieten al besef ik mij dat het voor het milieu en voor mijn gezondheid niet altijd oké is. Maar hey….je leeft niet alleen om voor jezelf en een ander te zorgen maar ook om te genieten. Net zo belangrijk!

In ons weekmenu plannen we voortaan twee dagen vegetarisch eten in. Dat kan een vleesvervanger zijn (Valess, Vegetarische slager, peulvruchten) of gewoon een maaltijd die bestaat uit eieren, kaas en/of noten. Er is tegenwoordig voldoende keuze en dat maakt het een stuk makkelijker.
De vriezer ligt nu overigens vol met vleesvervangers van de Lidl die deze week in de aanbieding zijn (niet gesponsord). Zo ligt er vegetarisch rul gehakt, worstjes, hamburgers, kaasburgers en groentenburgers klaar om getest te worden.

Ik ben heel benieuwd hoe ons dit gaat bevallen! Het kan nooit kwaad om uit te proberen en wie weet bevalt het zo goed dat we drie keer per week vegetarisch eten. Wetende dat we zo ons steentje bij kunnen dragen aan een beter milieu en leefomstandigheden van dieren maakt het de moeite waard.

De keuze om deels vegetarisch te gaan eten hebben wij bewust gemaakt en dit is een persoonlijke keuze. Ik vraag dan ook vriendelijk om deze keuze te respecteren, respectvol te reageren en mij niet proberen over te halen tot een veganistische leefstijl.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Hoi,

  Jouw recepten worden hier wekelijks gemaakt dus kan niet wachten op nog meer vegetarische recepten. Wij eten zelf ook 1 a 2 keer in de week vegetarisch en probeer ook steeds meer inspiratie op te doen. Gisteren de vega filetlapjes van de Lidl gegeten. Waren heerlijk.

  Succes met jullie poging.

  Gr Angela

  Beantwoorden
 • Gaat je vast goed bevallen, wij doen het al jaren. Gewoon omdat ik niet elke dag zin in vlees of vis heb. Lekker eitje erbij notenrijst je kunt er zoveel mee. Succes!

  Beantwoorden
 • Ik ben helemaal voor de kleine stapjes! Supergoed dat jullie dit gaan proberen. Wij eten nu zo’n twee tot vier keer per week veggie of vegan en dat lukt prima.

  Beantwoorden
 • Hier gaat het ook in kleine stapjes. Niet van plan om Vegan te worden maar minderen met vlees doe ik wel.

  Beantwoorden
 • Kom maar door met je vega recepten haha nee hoor! Wij zijn ook de laatste 2 jaar bewuster, zeker 3x per week geen vlees.
  Naarmate ik bezig ben met bewuster eten wordt het wel steeds makkelijker gelukkig. En ik denk maar zo elk klein stapje is er 1 toch.
  Zelfs mijn man dat een zoon van de slager is is helemaal om! Doordat ik meer noten en vervangers etc ben gaan eten mis ik ook totaal niets!

  Beantwoorden

Write a comment