Looking good...

Paraderen in bikini. Ben jij er klaar voor?

Nog maar net bekomen van de schrik staar ik naar mijn bikini in de kast. Hij is prachtig en door het vriendelijke badkamerlicht staat hij beter dan in de winkel. Maar jeetje, echt fijn voel ik mij er niet in. Hoe krijg je meer zelfvertrouwen in bikini? Ik ging op onderzoek uit.

 

1. Laat je goed informeren over de vorm en het soort bikini/ badpak.

Niets is zo oncharmant als een bikini die te klein is of die je figuur om zeep helpt. Elk figuur is anders, elk figuur is mooi. Laat je informeren over bikini’s die voor jouw figuur het beste zijn. Kies met een volle borstpartij niet voor kleine triangelbikini’s maar voor een stevige beugel. Kies een broekje dat niet te strak zit of snijdt in je heuppartij. Als je onzeker bent over je buik(je) is een tankini misschien een goed idee.

2. Bereid je voor door goed voor je lijf te zorgen.

result

Scrubben, smeren en scheren. Door er verzorgd uit te zien voel je je ook een stukje mooier. Weg met haartjes, huidschilfertjes en kleine pukkeltjes. Elke week twee keer scrubben zorgt voor een zachte en gladde huid en maakt je mooier bruin.

3. Gebruik een zelfbruiner voor de eerste dagen.

Door een bruiner velletje sla je meerdere vliegen in één klap. Je lijkt slanker, je huid oogt egaler (ook die poffertjespan op de benen) en het staat heel mooi. Lekker smeren dus! Let er wel op dat dit een nep kleurtje is, dus als je in de zon gaat: goed insmeren!

4. Besef dat je geen modellen tegenkomt in het zwembad.

Die meiden met het ‘perfecte’ lichaam die jouw zelfvertrouwen doen verdwijnen liggen echt niet bij hetzelfde zwembad. Op jouw vakantieadres is geen photoshop en je zult mensen tegenkomen die allemaal iets hebben om zich onzeker over te voelen. Oftewel: wees niet onzeker, want niemand is perfect. Of je kunt ook denken: iedereen is perfect, want we zijn allemaal anders. Koester je lijf, het is van jou en het is mooi.

5. Gebruik jumpsuits, jurkjes en leuke broekjes met een top.

En omdat er geen photoshop in de buurt is, is het misschien iets teveel gevraagd om in je bikini over de camping of het strand te paraderen. Mocht je het fijn vinden, dan zijn er genoeg leuke kimono’s, jumpsuits en jurkjes te vinden voor over jouw bikini.

6. Doe van tevoren wat buikspieroefeningen en zorg voor een half lege maag.

Verwacht niet in een paar dagen een blokjesbuik, maar daar gaat het ook niet om. Met wat buikspieroefeningen en een half lege maag voel je je slanker dan zonder oefeningen en een volle maag. Het werkt vooral psychisch, dus verwacht geen acute lichamelijke veranderingen. Je voelt je op de één of andere manier iets strakker in je vel, probeer het maar. En hoe jij je voelt straal je uit.

7. Borstjes vooruit, lipjes getuit

Onzekerheid kunnen mensen aan je zien, want dat straal je uit. Ook al voel je je misschien niet zo happy met je lijf, probeer toch je kin omhoog te houden en je schouders naar achteren. ‘Hier kom ik aan en dit ben ik’. Ook al voel jij je knats onzeker op dat moment, als jij zelfvertrouwen uitstraalt voelt dat voor jezelf heel goed en ga je je vanzelf beter voelen. Roekoeee!

 

Hoe voel jij je in bikini? En heb je nog aanvullende tips? Ik hoor het graag van je!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Leuk artikel! Ik ben zelf twee maanden geleden bevallen van mijn eerste kindje en dan is je lijf wel ineens totaal veranderd. Toch voel ik me niet onzeker. Ik heb een mooie nieuwe bikini gekocht passend bij mijn nieuwe maten 😉 en stiekem ben ik heel trots op mijn buikje en mijn strepen.. wat ik zelf merk is vooral je laatste tip. Omdat ik wat rugklachten heb moet ik mijn bekken kantelen, buik aanspannen (niet inhouden haha) en goed rechtop lopen, ‘alsof je een touwtje aan je kruin hebt’. Die goede houding doet ook wonderen voor je figuur!

  Beantwoorden
 • Goede tips! Hier net bevallen dus geen bikini dit jaar denk ik! Haha! Maar wellicht is er hoop voor volgend jaar!

  Beantwoorden
 • Wat een goede tips, vooral van die jumpsuit 😀 Nee, geintje, vooral je tip wat betreft het zelfvertrouwen is belangrijk. Want waar kijk je naar als je iemand ziet lopen? Naar de bikini, het haar, en de uitstraling/het gezicht.. Ik tenminste vind dijen en buikjes niet zo interessant haha

  Beantwoorden
  • Het is inderdaad de uitstraling die belangrijk is! En daarom schijt hebben aan anderen en jezelf lekker proberen te voelen. Met of zonder jumpsuit 😉

   Beantwoorden

Write a comment