Lifestyle Looking good...

Pakketje van Erica. Gezond, lekker en natuurlijk.

Op station Eindhoven opende Erica 1 oktober haar deuren. Maar wie of wat is Erica?
Erica verkoopt sinds 1973 natuurlijke producten die gezond, lekker en natuurlijk zijn. Alle ingrediënten zijn van duurzame en biologische afkomst. Zij stimuleren bewustwording van gezond leven en natuurlijke ingrediënten met daarbij een prima prijs/kwaliteit verhouding. Ik mocht een paar heerlijke producten ontvangen om uit te proberen en er zitten zeker een aantal favorieten tussen!

* Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen van een bedrijf.

img_6915

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit van Erica had gehoord voordat ik door hen werd benaderd. Wel heb ik regelmatig met natuurlijke producten in handen gestaan (zoals bij een reform winkel) met soms goede en soms slechte ervaringen. Van Erica ontving ik een leuk pakketje met daarin onder anderen een gezichtsreiniger, een dagcrème, een kleimasker, intieme wasschuim en een deodorant.
Ik vertel je graag wat ik er van vond en wat mijn favorieten zijn!

img_6944

Calendula reinigingsschuim

Een frisse reinigingsschuim voor de gevoelige of onrustige huid. Dat moet op mijn lijf (of in dit geval gezicht) geschreven zijn. Deze milde reiniging betreft een huidneutrale foam met Aloë Vera en Calendula. Het verfrist, reinigt en verzorgt de huid.
Je kunt het elke dag gebruiken (het liefst in de ochtend en de avond) en spoelt het gewoon af met water. Dit flesje staat al een tijdje bij mij in de douche en ik reinig mijn gezicht er mee tijdens het douchen. Het ruikt inderdaad zacht en fris en voelt fijn aan. Na het reinigen heb ik geen last van een trekkerig gezicht of een droge huid. Goedgekeurd dus door en voor mijn gevoelige velletje.

img_6938

Ik vind het vooral een pluspunt dat de verpakking zo hygiënisch is. Geen irritante klik dop, maar een pompje die heel makkelijk in gebruik is. Er komt voldoende uit als je twee pompjes op je hand doet. Wat mij wel opviel is dat er alcohol in zit, wat ik toch zoveel mogelijk probeer te voorkomen voor mijn huid.
Maar toch: ik merk het niet nadien, het zorgt niet voor een droog gevoel.
Mijn gevoelige huid is echt heel erg kwetsbaar en laat al snel weten of een product mild is of niet. Dit product is dat (ondanks de alcohol) in elk geval wel. Ik heb geen rode plekjes of bultjes na het reinigen, goed teken!

Intiem wasschuim

Tja, ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel enthousiast word van intieme wasgel of schuim. Vroeger gebruikte ik het nog weleens, maar het is onnodig om je intieme zone te reinigen met een speciale was emulsie. Toch heb ik dit product geprobeerd (je moet alles proberen toch?) en ik vind het op zich een heel fijn product.
Wederom een hygiënische verpakking met pompje, zonder parfum en met natuurlijk melkserum. Met 2 tot 3 keer drukken heb je genoeg schuim om te reinigen en een flesje moet genoeg zijn voor 100 keer gebruiken.

img_6930

Ondanks dat het een fijn product is, zie ik hier de meerwaarde niet van voor mijzelf. Ik ben nog steeds geen fan van dit soort producten aangezien je vagina genoeg heeft aan water en zichzelf. Er hoeft geen extra verzorging aan te pas te komen.
Dit flesje zal ik af en toe gebruiken (eens per maand is extra reiniging ook wel fijn) maar daarna niet snel meer halen. Dat ligt echt niet aan het product, want die is fijn. Maar het heeft meer te maken met mijn mening over intieme reinigers.

Groene klei masker

img_6935

Hier was ik heel erg benieuwd naar! Ik ben dol op maskers en dol op groene klei, maar heb een enorme lastige huid. Dit masker is bedoeld voor de onrustige huid. Voor mij is het even onduidelijk wat er mee bedoeld wordt (in de zin van vet/pukkeltjes of gevoelig?) maar ik heb hem toch goed kunnen testen.
Het goedje smeert heel fijn, de geur is mild en fris en het prikt niet bij intrekken. Ik had goede hoop! Maar…na het verwijderen van dit masker was mijn huid toch best rood en kreeg wat bultjes. Ook dit ligt waarschijnlijk niet aan het masker zelf, maar aan het feit dat dit geen goede match is voor mijn huid.
Jammer, want het product zelf is heerlijk. Ik geef hem door aan mijn man die geen gevoelige huid heeft maar juist een wat vettere huid. Kan hij hem mooi gaan gebruiken!

Zilver Deodorant

Dit is mijn minst favoriete product uit het pakketje. Niet omdat het niet werkt, maar omdat er geen geur aan zit. Er zou een fruitige aangename geur aan zitten maar ik ruik hem niet echt.
Het is een roller wat ik zelf minder fijn vind, ik vind een spray altijd lekkerder. Bij een deodorant heb ik altijd graag een lekkere geur, gewoon voor het idee (ook al gaat het bij de werking niet zozeer om de geur). Ik ben trouw aan mijn deo’s met een lekker geurtje, dus dit was erg wennen.
Nou ben ik tevens niet een persoon met veel zweet en zweetlucht, want zweten doe ik niet zoveel. De deodorant doet in elk geval wel zijn werk met zuiver zilver (werkt natuurlijk tegen bacteriën) en sluit geen poriën af.

Al met al: een goed en effectief product, maar niet voor mij. Ik kon niet wennen aan een deodorant zonder parfum.

Calendula dagcrème

Mijn favoriet! Deze dagcrème met Calendula is geschikt voor de gevoelige huid. De kleur is even wennen (geel) maar na het smeren zie je daar niets meer van. De geur is verzorgend en kruidig. Juist met de naderende kou kan mijn huid wel wat extra verzorging gebruiken.
Deze dagcrème ondersteunt het natuurlijke herstel en verzorgt de droge en gevoelige huid. Ook hier zit wederom alcohol in, maar ik gok dat het toch nodig is om het product goed te houden. Het smeert fijn, trekt goed in en mijn velletje wordt zijdezacht. Ook gedurende de dag blijft het zacht en ervaar ik geen droge huid.

img_6926

Nadeel: het potje, wat een stuk minder hygiënisch is dan een pompje. Een pompje zou dus helemaal fantastisch zijn!

Tot zover mijn oordeel over deze producten van Erica, waar ik over het algemeen heel enthousiast over ben! Zoals ik in het begin al aangaf opende Erica een winkel op station Eindhoven en dit is alweer de 12e winkel in Nederland.
Naast verzorgingsproducten kun je er ook terecht voor vitamines en smaakvolle superfoods. Mocht je het interessant vinden, je vindt Erica ook online!

Je leest het: de producten voor mijn gevoelige gezichtshuid zijn echt favorieten geworden hier. Erica, bedankt dat ik jullie fijne en (h)eerlijke producten mocht testen! Mijn vraag aan jou: gebruik jij vaak natuurlijke producten? En welk product van Erica lijkt jou fijn?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment