BikkelharT Julia Challenge

Pakjes en zakjes verboden! Ga jij de uitdaging aan?

Ik krijg nog vaak de kriebels als ik in de supermarkt langs het schap loopt met de wereldmaaltijden, zakjes van kruidenmixen en sauzen. Ik noem het altijd het zoute gangpad. Ik wil je graag laten zien dat het zelf maken van pastasaus of lasagnesaus heel eenvoudig is. Ga jij de uitdaging aan en laat je deze maand ook de zakjes en pakjes staan?

Het lijkt vaak heel gemakkelijk om een pakje of zakje te kopen. Je doet er water bij, even roeren en voila, een sausje. Maar hoe lekker is dat sausje eigenlijk? En weet je wat er allemaal (teveel) in zit? En besef je dat pakjes en zakjes altijd veel duurder zijn dan zelf maken?

Ik maak al ruim een jaar de spaghettisaus en de saus voor de lasagne zelf. Maar ook de nasi, burrito’s en andere wereldgerechten. Het artikel zou echter te lang worden als ik al deze recepten zou delen, dus ik deel vandaag alleen een makkelijke basis voor tomatensaus die je kunt gebruiken voor de spaghetti, macaroni of lasagne. Deze saus heb je binnen 5 minuten klaar en is goedkoper dan een zakje. Je slaat namelijk kruiden in die je wel 20 keer kunt gebruiken. En (gezeefde) tomaten kosten bijna niets. Maar het belangrijkste is, is dat deze saus enorm gezond is.

woensddd

Wat heb je nodig voor een basissaus voor 4 personen?

 • 1 pak gezeefde tomaten
 • 2 trostomaten, in blokjes
 • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
 • 1 eetlepel basilicum
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • peper naar smaak
 • chilipeper naar smaak

Wat moet je doen?

Doe in een kom de gezeefde tomaten, de trostomaten in stukjes en de gesnipperde knoflook. Maak met een blender een gladde saus. Voeg de Italiaanse keukenkruiden toe en de basilicum. Maal er wat verse peper en chilipeper over naar smaak. Roer goed door. Gebruik de saus om bij het vlees met groente te voegen voor de spaghetti, als lasagnesaus of zelfs als basis voor een lekkere tomatensoep. Geen pakjes nodig, dit is easy peasy!

donert

Maken jullie de saus voor de spaghetti of de lasagne wel eens zelf? Of maak je gebruik van een pakje? Ga jij de uitdaging aan? En graag wil ik van jullie weten of je vaker dit soort basisrecepten wil zien op lifesabout.nl, zoals nasi, bami, burrito’s of andere wereldgerechten. Laat het mij weten! Suggesties zijn ook welkom!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (18)

 • Hmm lekker! Wij eten pastasaus nog steeds uit zak… Maar dit lijkt me veel lekkerder! Thanks for sharing!

  Beantwoorden
 • Toevallig eet ik vanavond lasanga… Uit een zakje.. Maar dit ziet er makkelijk en vooral heel lekker uit. Ga ik volgende keer proberen 🙂

  Beantwoorden
 • Ja hoor, graag je recepten! Ik ben net begonnen met paleo en ben dus ook zoekende naar recepten zonder pakjes en zakjes.
  Man en dochter lusten graag de wereldgerechten, zou die graag zonder de pakken kan.

  Beantwoorden
  • Top! Dat is ook mijn plan, om de wereldgerechten na te gaan maken zonder kant en klare pakjes!

   Beantwoorden
 • Jaa sinds een tijdje nu bezig zonder pakjes en zakjes! Onze basis bestaat uit gepelde tomaten en tomatenpuree, maar daar zit toch ook zout in…
  Ik ga deze ook eens proberen!
  Tnx voor het delen! 🙂

  Beantwoorden
 • Ga graag de uitdaging aan maar kan nog wel wat tips en recepten gebruiken! Vanaf januari wil ik gaan beginnen!

  Beantwoorden
  • Wat goed van je. Het gaat je vast en zeker lukken, op internet vind je nog veel meer inspiratie en tips! Bij kellycaresse op de gastblog vind je begin volgend jaar heel veel goede tips die ik ga delen.

   Beantwoorden
 • Ik ben geen fan van pakjes en zakjes maar weet ook niet of in helemaal zonder kan.

  Jouw recept klinkt trouwens erg goed!

  Beantwoorden
  • Minder zout eten is ook een kwestie van ‘afkicken’ en wennen. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt en er handigheid in krijgt wil je niet meer terug 😉

   Beantwoorden
 • Ik kook vanwege een natrium arm dieet ook zonder pakjes en zakjes. Van mij mag je meer recepten plaatsen, inspiratie is altijd leuk.

  Beantwoorden
 • Ik heb regelmatig zelf de saus gemaakt maar vond hem dan vaak erg dun. Ik gebruikte altijd blikken met tomatenblokjes. Misschien zijn de gepelde tomaten het geheim?! 😉 Wel erg lekker zelfgemaakte saus, veel smaakvoller!

  Beantwoorden
  • Nee tomatenblokjes en gepelde tomaten moet je niet gebruiken, dat wordt te dun. Maar een pakje gezeefde tomaten gaat prima, is wat geconcentreerder en dikker!

   Beantwoorden
 • Alle sausen en soepen maak ik zonder pakjes! Veel lekkerder! Sinds kort ook nasi, bami e.d. Heb hierdoor veel kruiden aangeschaft en zet alles klaar en snij en meet alles vooraf voordat ik ga koken. Zelfs de Chinees laat ik voor wat het is!
  Tomaten maak ik trouwens zelf fijn in de miniblender, werkt prima!

  Beantwoorden
 • Ahh, ik ben al een tijdje aan het dieten, en daarbij worden pakjes en zakjes ook afgeraden. Maar ik vind het ontzettend moeilijk om wel lekkere burritos of spaghetti te maken zonder pakje of zakje.. Super fijn dat je jouw kookkunsten met ons deelt. Van de week gaan we heerlijk smullen van dit recept. Super handig!

  Beantwoorden
 • Van via op deze site gekomen. Heb besloten om ook veeeeel meer zonder pakjes en zakjes te gaan koken. Ik ben nu al verslaafd aan deze pagina. Wij houden nl heel erg van de wereld gerechten en ben blij dat ik deze hier kan vinden.

  Beantwoorden
 • ik kook al meer dan 1 jaar mijn eigen sauzen veel gezonder

  Beantwoorden

Write a comment