health

Overstappen van zorgverzekering: 4 voordelen op een rijtje

Je kunt niet om een zorgverzekering heen als je in Nederland woont en 18 jaar of ouder bent. Iedereen die volgens de wet volwassen is, is namelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten.
Als je een zorgverzekering afsluit, zit je hier niet voor de rest van je leven aan vast. Aan het eind van elk jaar heb je namelijk de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Ben je benieuwd wat hier de voordelen van zijn? Wij hebben er hier 4 op een rijtje gezet.

1) Je bespaart geld

De minimale manier om je te verzekeren tegen ziektekosten is met de basisverzekering. De inhoud van deze verzekering wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld, waardoor de dekking bij iedere verzekeraar hetzelfde is.
Heb je alleen de basisverzekering afgesloten? Dan denk je misschien dat het niet uitmaakt waar je deze afsluit, want er zit geen verschil in de dekking. Dat klopt, maar toch kan er verschil zitten in de premie.
Dit brengt ons bij het eerste voordeel van overstappen, want hierdoor kun je geld besparen op je premie. Studeer je nog? Dan kan het zeker interessant zijn om over te stappen.
Sommige verzekeraars bieden namelijk een speciale studenten zorgverzekering aan. Het voordeel van zo’n verzekering is dat je geen moeilijke keuzes hoeft te maken.
Bovendien ben je alleen verzekerd voor dat wat echt nodig is. Hierdoor houd je geld over voor andere dingen en dat is een leuke bijkomstigheid. Je kunt er als student ook voor kiezen, om je eigen risico te verhogen. Vaak heb je als jong persoon niet echt vaak klachten en gebruik je jouw zorgverzekering meer voor de zekerheid die het jou biedt.Je betaalt minder premie met een
hoger eigen risico.

2) Je bent beter verzekerd

Je kunt de basisdekking uitbreiden met één of meer aanvullende dekkingen. Zo bieden verzekeraars bijvoorbeeld een aanvullende verzekering aan voor fysiotherapie en de tandarts. Waar de overheid de inhoud van de basisdekking bepaalt, geldt dit niet voor aanvullende verzekeringen. Verzekeraars bepalen zelf wat er wel en niet binnen de dekking valt. Stap je over van zorgverzekering? Dan ben je mogelijk beter verzekerd.

3) Betere voorwaarden

Naast de dekking kunnen de voorwaarden ook een reden zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Ontdek je dat je bij een andere verzekeraar meer keuzevrijheid hebt voor hetzelfde bedrag? Dan is overstappen interessant. Lees de voorwaarden wel goed door voordat je overstapt, want zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

4) Het is niet lastig

Tot slot is het niet lastig om over te stappen van zorgverzekering. Sluit je voor 1 januari van het nieuwe jaar een zorgverzekering af op www.just.nl? Dan zegt deze zorgverzekeraar je
huidige zorgverzekering op, waardoor je hier zelf geen omkijken naar hebt. Andere zorgverzekeraars werken vaak met een soortgelijke overstapservice.

Vergelijk om de beste zorgverzekering te vinden

Wil je overstappen van zorgverzekering? Het is verstandig om verzekeraars met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Je kunt de site van verschillende verzekeraars bezoeken en hier zelf de premie berekenen, maar via een vergelijkingssite ben je vaak veel minder tijd kwijt.
Ook is het altijd handig eerst te kijken naar jouw persoonlijke situatie en het huidige zorgverbruik. Door het totale plaatje in kaart te brengen, kun je gemakkelijker de juiste keuze maken tijdens het overstappen van zorgverzekering.
Als laatste is het erg handig dat je met eventuele wijzigingen in je situatie, zoals een geplande operatie of zwangerschap rekening houdt.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment