Over Lifesabout.nl

Lifesabout blog

Lifesabout is een blog voor moeders, lifestyle-addicts, positievelingen (in wording), mensen die een gezondere leefstijl willen nastreven en patiënten die te maken hebben met hart-en vaatziekten. Maar natuurlijk is iedereen heel erg welkom. Ik spreek met deze blog een brede doelgroep aan en zal (indien mogelijk) dagelijks één van deze onderwerpen bespreken.

Ik ben een perfectionist en probeer mijn blog zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij mijn doelgroep. Ik streef naar perfectie in onderwerpen en artikelen, evenals te schrijven op een fijne manier zonder spelfouten. Mocht je spelfouten tegenkomen, schroom dan niet om mij dit te laten weten. Ik zal het heel erg waarderen! Om mijn onderwerpen en artikelen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij mijn lezers kan het zijn dat ik bestaande onderwerpen minder aan bod laat komen en nieuwe onderwerpen verwelkom.

Lifesabout is een persoonlijke blog en daardoor stel ik mij vaak kwetsbaar op. Op een open en eerlijke manier probeer ik te schrijven over alle mooie maar ook moeilijke dingen in het leven. Lifesabout, daar waar het leven om gaat. Ik hoop dat er respectvol wordt gereageerd op mijn persoonlijke en kwetsbare verhalen. Mocht er een kwetsende reactie worden geplaatst dan heb ik het recht om die te verwijderen en eventueel bij herhaling de desbetreffende persoon te blokkeren.

Lifesabout content creator

Naast persoonlijke verhalen en de lekkerste recepten schrijf ik ook al sinds 2014 content voor en met bedrijven. Ik ben hierbij objectief, eerlijk, recht door zee en perfectionistisch. Content door mij geschreven worden op mijn blog geplaatst maar kunnen ook op andere websites worden geplaatst voor een bedrijf. Neem contact op via info@lifesabout.nl als je een samenwerking met mij wel ziet zitten.

Deze samenwerkingen kunnen verschillende vormen hebben: advertising, gesponsorde content, linkbuilding, etc. Dit kan eenmalig maar sinds 2021 ook in abonnementsvorm. Vraag gerust naar mijn Mediakit met de nodige informatie.

Boeken als spreker

Ik ben van oorsprong Cardiologie verpleegkundige met jaren ervaring. Maar sinds 2014 helaas zelf ook (hart)patiënt. Hierdoor heb ik beide kanten van het bed meegemaakt en weet ik als geen ander hoe het leven is als chronisch zieke.

De persoonlijke verhalen op mijn blog over het ziek zijn worden enorm vaak gelezen en trekt veel reacties. Mensen vinden herkenning en erkenning op mijn blog, wanneer ze zoeken naar meer informatie over hun aandoening en het chronisch ziek zijn. Omdat ik beide kanten van de zorg als geen ander ken, kan ik mij inmiddels een deskundige ervaringsdeskundige noemen. Maar niet alleen ben ik deskundig in de zorg en het chronisch ziek zijn, ik heb geleerd om na te vallen weer op te staan. Keer op keer. Mijn rugzak is gevuld met hele heftige en verdrietige situaties, maar altijd heb ik daar positieve energie uit weten te putten. Goed om aan te vullen is mijn ervaring met psychologische begeleiding van hartpatiënten (in 2011 een succesvol afgeronde cursus ‘psychologische begeleiding van hartpatiënten via de Hartstichting).

Wil je mij boeken als gastspreker op (hoor)colleges, symposia of bijeenkomsten? Dat kan sinds 2020. Ik kan spreken over:

 • Antifosfolipidensyndroom en/of SLE
 • Zwangerschap en het antifosfolipidensyndroom
 • Mijn ervaring als hartpatiënt (eventueel in combinatie en gelinkt aan mijn werk als Cardiologie verpleegkundige)
 • Mijn ervaring op de Intensive Care met (buik)beademing en het Post Intensive Care Syndroom (PICS)
 • Chronisch ziek zijn in het dagelijks leven

Meer informatie? Mail naar info@lifesabout.nl

Print Friendly, PDF & Email

Comments (29)

 • Hoi Geertje,
  Wat goed dat ik dit tegen ben gekomen, collega (aangeboren) hartpatiënt en helaas ook bekend bij het FCIC nadat ik in februari 2012 door een vleesetende bacterie in mijn arm op het IC terecht kwam en het onzeker was of ik nog wel wakker zou worden.
  Wil graag ook mijn verhaal/leven schrijven maar weet niet hoe en waar te beginnen. Volgende week start ik met EMDR behandeling om 1 en ander een beter plaatsje te gaan geven en beter te kunnen verwerken en misschien daarna het leven iets beter kan handelen.
  Zal je gaan volgen en misschien advies vragen om ook op deze manier aan het schrijven te slaan.
  Bedankt dus alvast hihihi

  Fijne zonnige dag
  Gerlinde

  Beantwoorden
 • Ik word helemaal blij van jouw recepten zonder zakje. Ik heb je site net ontdekt en zie al heerlijke recepten staan die ik zeker ga maken.
  Conny

  Beantwoorden
  • Oh wat leuk! Wees welkom Conny!

   Beantwoorden
 • Leuke site . Ik ga vanavond voor het eerst een gerecht maken. Ik kan alleen niet meer vinden hoe je op de pagina komt waar de foto van de ingredienten staan . Kan jij me dat vertellen.

  Groet Ellen.

  Beantwoorden
  • Hi Ellen.
   Dank je wel! Je kunt alle recepten op alfabet vinden via de Receptenindex bovenaan de pagina.
   Alvast eet smakelijk! Groetjes Geertje

   Beantwoorden
 • Echt super blij met deze website! wij zijn inmiddels ook begonnen met koken zonder pakjes en zakjes. deze recepten zijn erg makkelijk te lezen en zelfs voor iemand die niet vaak kookt (mijn man) is het echt te doen! Wij zijn er blij mee 🙂 wordt de recepten index rustig ook uitgebreid?

  groetjes!

  Beantwoorden
 • Had graag de recepten ontvangen ,

  Beantwoorden
 • Hallo geertje ik ben blij dat ik je site heel onverwachts heb gevonden ken zonder pakjes en zakjes geweldig. en.

  Beantwoorden
 • Ik ben heel blij dat ik je site gevonden heb.

  Beantwoorden
  • Dank je wel, veel kookplezier!

   Beantwoorden
 • Ha Geertje, ook ik ben door surfen op jouw site gekomen. Heb al veel recepten van je gemaakt en heel veel zelfs meerdere malen.
  Ga alsjeblieft door want bij mij thuis merken ze echt als ik eens een keertje door tijdgebrek een doosje gebruik..gelijk commentaar haha!
  Groetjes ,Irma

  Beantwoorden
 • Hallo Geertje,

  Ik heb inmiddels 3 van je recepten geprobeerd en alledrie waren ze lekkerder dan het origineel (met pakje of zakje).
  Heerlijke blog, dank je!

  Groetjes,
  Marian

  Beantwoorden
  • Hey wat leuk Marian dank je wel! Heel veel kookplezier!

   Beantwoorden
 • hallo Geertje.. ik ben ook heel blij dat ik jou site gevonden heb .. dank je wel.. ga lekker zo door met inspiratie.. ik kan mezelf en soms ook mijn man lekker verwennen zonder pakjes en zakjes.. en natuurlijk de kinderen en kleinkinderen ook.. dank je wel ..

  Beantwoorden
  • Wat ontzettend lief dank je wel!

   Beantwoorden
 • Hoi Geertje,
  Wat ben ik blij dat ik jou site heb gevonden. We hebben 2 kindjes met meerdere voedselintoleranties, oa melk, tarwe en mijn dochter krijgt bijkpijn van smaakversterker E621. Waar ik koken voorheen leuk vind, is het nu een noodzakelijk kwaad geworden. Een eeuwige strijd om te zoeken naar een gerecht wat we allemaal kunnen eten of dan maar 2 potjes koken. Vaak werden het de saaie aardappels groente vlees… Wat wijzelf helemaal niet lekker vinden. Voordat de kinderen er waren kookten we juist vaak wereldgerechten, beef shanghai was onze favoriet. Doordat we jarenlang puur eten, hebben we al ontdekt dat kant en klare zakjes ons niet meer smaken. Onze smaak is veranderd gelukkig. Nu kan ik gaan experimenteren met je gerechten. Hier en daar een aanpassing: spelt, soja, geitenmelk, spelt room en we kunnen met z’n allen van 1 maaltijd genieten. Eerst even de kruidenla aanvullen… Ik heb weer inspiratie, het koken zal weer een feestje worden.
  Heel erg bedankt!
  Liefs Cindy

  Beantwoorden
  • Hi Cindy
   Dank je wel voor je lieve berichtje! Wat moet dat heftig zijn, twee kindjes met voedselintolerantie. Fijn dat je wat hebt aan de recepten, daar doen we het voor!
   Ik wens je nog heel veel kookplezier!

   Beantwoorden
 • wat een mooie site. Ik kwam hier terecht vanwege de recepten . Je schrijft heel mooi en je lijkt mij een leuke vrouw.

  Beantwoorden
 • Ben zo blij met jouw recepten! Heb er al velen gemaakt heerlijk! Dank je wel voor het delen met ons!

  Beantwoorden
  • Wat lief van je dank je wel!

   Beantwoorden
   • Hoi mijn man heeft een nierinfarct gehad vorig jaar december. Is al vanaf zijn 18de bekend met hoge bloeddruk. Voorv4 jaar termen hartinfarct gehad tien hij 47 jaar was.
    Nu moeten wij dus meer denken om het zoutgehalte in het eten ben er al druk mee bezig en haal geen pakjes en zakjes neer in huis werk veel met kruiden vind dit niet meevallen vaak toch het avondeten te laf
    Maar zijn jouw menu ”s ook voor nierpatiënten ik bedoel meer minder zout toevoegen? Want ik zag ook een menu met aardappel anders bacon ui dan is bacon toch te zout?
    Ik ben er benieuwd naar jouw reactie.

    Groetjes greetje faber

    Beantwoorden
 • Hallo Geertje,

  Ik maak graag je recepten, zeker de “bekende” gerechten, en dan zonder pakjes en zakjes. Minder suiker en minder zout, maar zeker smaakvoller.
  Ik kwam laatst het volgende wereldgerecht tegen Knorr Trattoria gehaktballetjes alla pizzaiola. Ik ben wel heel benieuwd. Zou je daar ook een recept van willen maken?
  Dank je wel!!

  Beantwoorden
 • Beste Geertje,

  Heb je ook een recept voor roti zonder pakjes of zakjes

  Vriendelijke groet,

  Celeste

  Beantwoorden
  • Staat op de website! Even zoekbalkje gebruiken en ‘roti’ invullen

   Beantwoorden
 • Hallo geertje ben al een tijd fan van je site.
  Maar hoe kom ik er achter wat het laatste nieuwe recept is.
  Ik zoek me rot in die grote lijst.
  Groetjes ed

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje
  Ook ik ben een grote fan van jouw site. Ik heb nl een voedingsallergie met name voor Koriander. Nou dat zit in heel veel bewerkte producten. Ben nu veel zelf aan het experimenteren met voeding.
  Mijn schoonzoon gaf mij de tip voor jouw site.
  Geweldig ,ik pas de recepten aan waar nodig is ,gebruik ik andere produkten.
  Ga zo door!
  Groetjes Karin

  Beantwoorden
 • Wat een toffe site, gisteren nog keihard uitgelachen door mijn pubers door mijn liefde voor “pakketjes” koken. “mamma dat is toch geen koken wat jij doet”- “duh….”
  De site gevonden via Pinterest komt dus als geroepen: mamma strikes back!

  Beantwoorden
  • dank je wel, veel kookplezier!

   Beantwoorden

Write a comment