Julia Challenge

Ovenschotel met shoarma en bonen.

Ik wilde iets makkelijks en voedzaams op tafel zetten voor de drukkere dagen. Gelukkig is deze ovenschotel naast makkelijk en lekker ook best wel gezond! Kijk snel verder hoe je dit lekkere gerecht binnen no time op tafel zet.

(Excuus voor de donkere foto, de zon verdween ineens en kwam niet meer terug)

shoarma

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 250 gram shoarmareepjes
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 pot kidneybonen
 • 1 pot witte bonen in tomatensaus
 • 1 bolletje mozzarella
 • 4 eieren
 • Boter of olie
 • Kruiden naar wens
 • 200 gram rijst (optioneel, wij vonden het lekker met rijst er bij)

Wat moet je doen?

Bak in een hapjespan in wat boter of olie de shoarmareepjes enkele minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg de kidneybonen en de witte bonen in tomatensaus toe en roer goed door. Laat het geheel op laag vuur even staan. Voeg naar wens kruiden toe, zoals peper en chilipeper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vul een ovenschaal met het vlees/bonenmengsel en maak 4 kuilen (ik gebruikte achteraf 3 eieren). Breek boven elke kuil een ei en verdeel de plakjes mozzarella.

Zet de ovenschotel voor 15 minuten in de oven.

IMG_0668

 

Eet smakelijk!

IMG_0673

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Leuk idee met die eitjes op het einde erbij! Smakelijk!

  Beantwoorden
 • Echt super lekker en makkelijk ik heb genoten van dit recept

  Beantwoorden
  • Dank je wel!

   Beantwoorden
 • Hoi, ziet er lekker uit! zou dit ook met kipshoarma lekker zijn?

  Beantwoorden

Write a comment