Lifestyle Random

Op zoek naar een nieuw telefoonabonnement: vier tips om je een handje op weg te helpen

Het is tijd om je mobiele abonnement te verlengen of een nieuw abonnement aan te schaffen. De keuze tussen een telefoon los kopen en een los abonnement afsluiten of een telefoon inclusief abonnement is lastig.
Waar moet je op letten bij de zoektocht naar een nieuw abonnement? In dit blog geven wij je vier handige tips zodat jij op tijd een
abonnement af kan sluiten dat past bij wat jij nodig hebt.

Met of zonder abonnement

Een abonnement met daarbij een nieuw toestel klinkt verleidelijk. Je kan een toestel naar keuze uitzoeken die je dan per maand afbetaalt samen met je abonnementskosten.
Op deze manier ben je niet in een keer een grote hoeveelheid aan geld kwijt.
Het is niet altijd goedkoper om een combinatiedeal af te sluiten. Je betaalt voor één of twee jaar een vast bedrag en je zit dan ook aan deze telefoon vast. Wanneer je goedkoper uit wilt zijn dan kan je sim only abonnementen vergelijken. Bij deze abonnementen betaal je alleen voor de bel, sms en internetkosten.

Wat heb je nodig

Voordat je de beste mobiele provider voor jou gaat zoeken is het verstandig om te kijken naar hoeveel data je nodig hebt. Je wilt natuurlijk niet betalen voor de diensten waar je geen gebruik van maakt, maar je wilt ook niet zonder internet zitten.
Wanneer je veel internet gebruikt kan je kiezen voor een abonnement met onbeperkte data. Op deze manier heb je geen limiet aan het internetgebruik.
Check voordat je iets afsluit eerst je dataverbruik van de afgelopen maanden. Zo kan je zien wat je verbruikt hebt en weet je wat je ongeveer nodig
denkt te hebben.

Het vergelijken

Als je weet wat voor abonnement en telefoon je wilt, dan is het tijd om providers te gaan vergelijken. Iedere provider heeft verschillende abonnementen en kortingen.
Soms krijg je bij een abonnement ook gratis extra’s zoals extra belminuten of een verdubbeling van het aantal megabytes. Soms kan het voordeliger zijn om je abonnement te verlengen bij je huidige provider. Kijk goed waar jij het goedkoopste uit bent voor wat je nodig hebt.
Er is ontzettend veel keuze als het gaat om het kiezen van de juiste provider. Gelukkig zijn er handige tools waarmee je gemakkelijk een overzicht krijgt van alle mogelijkheden.

Voordat je overstapt

Wanneer je hebt besloten om over te stappen van provider en kiest voor een nieuwe telefoon, dan is het belangrijk om de belangrijkste gegevens, bestanden en foto’s over te zetten.
Dit kan je doen door alle gegevens in de Cloud te zetten. Zo heb geen computers, kabels en harde schijven nodig, maar maak je gemakkelijk een back-up.
Wanneer je overstapt naar een andere telefoon met hetzelfde besturingssysteem dan kan je zelfs WhatsApp gesprekken overzetten.
Wanneer het overzetten van bestanden en gegevens niet lukt kan je toestelhulp vragen bij de provider waar jij je telefoonabonnement gaat afsluiten.
Overweeg voordat je een abonnement gaat afsluiten of je kiest voor een één jaarcontract of voor een contract van twee jaar.
Een contract van twee jaar is vaak goedkoper, maar daar zit je ook langer aan vast, niet alleen aan het abonnement maar ook aan de telefoon.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment