Lifestyle Random

Op mijn shorttime bucketlist: drie boeken schrijven!

Ik houd zo van schrijven. Mijn spreekwoordelijke pen en ik zijn sinds een paar jaar dikke maatjes. Nooit verwacht overigens, want ik had er nooit iets mee. Dat is nu wel anders.
Bijna dagelijks tik ik heel wat woorden weg om een ander te vermaken, te inspireren of te vervelen (grapje natuurlijk). Maar ik wil meer en ik wil iets tastbaars creëren. Ik wil bij wijze van spreken op het nachtkastje of salontafel van een ander liggen. Ik wil boeken gaan schrijven!

Binnen nu en een jaar hoop ik een start (en hopelijk ook een eind) te hebben gemaakt aan een boek. Omdat ik niet elke dag volop aan het schrijven kan slaan heb ik geen deadline, maar op korte termijn wil ik zeker het een en ander hebben geschreven. Drie boeken staan op mijn shorttime bucketlist. Benieuwd wat voor een boeken?

Een boek over de impact van een IC opname

Voor mij een boek met veel prioriteit: een boek over de impact en de nasleep van een opname op de Intensive Care, voor zowel de patiënt als diens naasten.
Ik weet als geen ander hoe heftig een opname op de IC is en hoe ontzettend onderschat de nasleep ervan is. Ik weet zeker dat ik met mijn ervaring (en ervaring van lotgenoten) heel veel kan betekenen voor (ex) IC patiënten en hun familie/naasten. Er is veel informatie te vinden over ziektebeelden, over de periode op de Intensive Care, maar weinig over alle problemen die je kunt krijgen na een opname, zoals depressie, PTSS, lichamelijke klachten, concentratieproblemen, etc.
Het moet een boek worden waar mensen naast informatie ook tips en handvatten kunnen vinden. Een boek die op elke Intensive Care afdeling in alle ziekenhuizen ligt. Hopelijk wordt zo de impact van een opname kleiner gemaakt en zijn mensen beter voorbereid op de periode na een opname.

Een kookboek

Echt verrassend is het niet denk ik he? Op dit moment ben ik nog bezig met een Ebook van de eerste 150 recepten, maar ik wil ook zo graag een kookboek maken gericht op zoutbeperkt koken en recepten met weinig zout, zodat hartpatienten en nierpatienten veel recepten en tips bij de hand hebben.

Maar wat ik wel heel belangrijk vind: origineel blijven. Dat is ook de reden dat ik de recepten ‘zonder pakjes en zakjes’ niet in een kookboek uitbreng maar in een Ebook.
Er zijn al veel kookboeken ‘zonder pakjes en zakjes’ en dat is voor mij de reden om een andere draai te geven aan de tastbare, papieren versie. En wie weet smaakt het naar meer en verzin ik nog een reeks voor een kookboek, we gaan het zien!

Een boek over omgaan met tegenslagen

Als derde wil ik heel graag een boek schrijven over hoe je omgaat met een veel te volle rugtas. Hoe je na eindeloze downs nog steeds de ups kunt zien en hoe je het hoofd boven water kunt houden. Wat je tijdens moeilijke tijden niet moet vergeten en hoe je ondanks alles zoveel mogelijk lichtpuntjes kunt blijven zien. Dat gaat niet vanzelf, dat kost veel energie.

Ik hoor heel vaak van een ander dat ze het zo knap vinden hoe ik met alles om ga en dat het mij nog steeds lukt om te genieten. Eerlijk? Dat lukte in het begin echt niet. Ik zag het niet en wilde het niet zien. Maar een proces heeft altijd tijd nodig en op een gegeven moment vallen puzzelstukjes op hun plek.
Verlies en ziekten zijn verdrietig, maar verpesten niet je hele leven. Hoe je toch, ondanks tegenslagen en chronisch ziek zijn, een feestje van je dagen kunt maken probeer ik in dit boek uit te leggen.
Hopelijk een inspiratie voor mensen die het moeilijk vinden om positief te blijven en te blijven genieten ondanks tegenslagen. Want het kan!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (13)

 • Ja, zeker doen! Succes ermee, ben heel benieuwd hoe het ke gaat lukken.

  Beantwoorden
 • Ik vind het super, ben heel benieuwd naar je boeken. Bij mij staat ook al heel lang op bucketlist, alleen weet nog niet waarover

  Beantwoorden
  • Lastig he? Dat je wel weet dat je het wil, maar niet precies wat…komt vast wel een keer, je bent onwijs inspirerend!

   Beantwoorden
 • Mooie plannen Geer, ben benieuwd! X

  Beantwoorden
  • Thanks lieverd!

   Beantwoorden
 • Succes Geertje hopend dat het een super schrijfjaar voor jou word, en het gaat je zeker weten lukken! Ben nu al benieuwd naar jou ervaring met betrekking tot doorbrengen op de ic. Helaas hier ook ervaring en er word nooit zoveel over verteld. Naar mijn ervaring is hey een beetje een taboe, achter gesloten deuren!

  Beantwoorden
  • Dank je wel! Inderdaad….weg met dat taboe!

   Beantwoorden
 • Wat een mooie onderwerpen! Ik kan me (gelukkig) niks bij voorstellen maar daardoor lijkt hetme ergens toch ook wel weer interessand. You can do it!

  Beantwoorden
  • Dank je wel!

   Beantwoorden
 • Hoi Geertje,
  Ik ben mijn vader onlangs verloren en heb geregeld veel steun aan de mooie woorden die je schrijft over verlies en tegenslagen.
  Ik wens je veel succes met je mooie doelen!
  Groetjes, Marieke.

  Beantwoorden
  • Hi Marieke. Wat vreselijk heftig en verdrietig en wat fijn dat je steun kunt vinden in sommige woorden! Ik wens je alle goeds voor het nieuwe jaar en heel veel sterkte.

   Beantwoorden
 • Wat een onwijs leuke blog heb je!! En wat een heerlijke recepten!! Die ga ik zeker uitproberen. Ik vind het heel knap van je en heb er echt bewondering voor. Kom maar op met die boeken!!!??

  Beantwoorden
  • Wat lief van je dank je wel! Ik wens je een hele fijne jaarwisseling!

   Beantwoorden

Write a comment