Lifestyle

Op gewicht blijven tijdens de vakantie. Zo doe je dat.

Midden in mijn proces van afvallen knijp ik er drie weken tussenuit om tussen de Franse kazen en stokbrood te struinen. Ik ga op vakantie en ik neem hopelijk geen extra bagage mee terug, als je begrijpt wat ik bedoel. Normaal gesproken liet ik mij altijd gaan in het buitenland en at ik alles wat ik wilde. Nu is dat niet verstandig en bovendien heel erg zonde. En…het liefst ga ik zelfs nog door met afvallen. Hoe ga ik dat aanpakken?

Op het moment dat ik dit artikel schrijf ben ik 5 kilo kwijt met het Killerbody dieet. Vijf kilo waar ik moeite voor heb gedaan, maar waar ik ook enorm trots op ben. Ik ga en wil door, zelfs in een land met ontzettend veel lekkernijen en streekproducten. Maar hoe val je af met al dat lekkers om je heen, terwijl je in je vakantie-bubble zit?

lunch

Als eerste neem ik het boek (Killerbody dieet) mee, omdat dit mij houvast geeft en structuur. Ik weet ondertussen wel wat ik zoal mag en kan eten, maar toch vind ik het fijn om iets te hebben waar ik op terug kan vallen en waar ik inspiratie én motivatie in kan vinden op momenten dat ik denk ‘fuck dat dieet, ik ga los’.
Die momenten zullen er heus wel zijn, bijvoorbeeld in de avond met een glaasje wijn en wat lekkers, of wanneer je besluit uit eten te gaan. Kortom: houvast en iets om op terug te vallen staat hoog op mijn lijstje.

Natuurlijk ga ik genieten van stokbrood, croissantjes en kaasjes. Het zou wat zijn als je dat jezelf allemaal moet onthouden. Nog steeds zie ik het hele proces als een verandering van leefstijl, niet als een dieet. Het moet vol te houden zijn en beslist geen marteling. Tevens vind ik lekker eten en daarvan genieten een belangrijk onderdeel van de vakantie.
Wat ik hiermee duidelijk wil maken? Ik zoek de balans en geniet met mate. Ik ontbijt niet meer elke dag met stokbrood en croissantjes tot ik vol zit, om in de middag hetzelfde te doen. Ik zal een ontbijt met stokbrood en kaasjes afwisselen met kwark, een proteïne pannenkoek of een omelet.
Ook in de middag is er genoeg anders te eten wat minder vet en slechte koolhydraten bevat. Hetzelfde geldt voor wijntjes en hapjes. Geniet je met mate, dan past het prima in een gezonde leefstijl. Wissel cheatmeals af met dagen dat je onwijs gezond en minder eet en zo is er niks aan de hand.

(Blijven) bewegen is hartstikke belangrijk. Je kunt je vakantie doorbrengen in een hangmat of op je handdoek aan het zwembad of strand, nippend aan je cocktail. Niks mis mee! Alleen geen goed idee als je nog in een proces zit van afvallen. Elke dag bewegen is belangrijk om je vetverbranding op peil te houden en die eventuele cheatmeals te compenseren. Daar kun je onder verstaan: zwemmen, wandelen, badmintonnen, etc.
In de vakantie wandelen en struinen we heel wat af en ook wordt er bijna elke dag gezwommen. Het kan zelfs zo zijn dat ik tijdens de vakantie meer beweeg dan thuis, ook omdat je met kamperen constant buiten bent. Ik neem tenslotte mijn springtouw en elastieken mee, zodat ik in de avond als het is afgekoeld mijn oefeningen uit het boek kan blijven doen.

Grote kans dat ik voor het eerst thuiskom na een vakantie en in plaats van ben aangekomen, verder ben afgevallen. En ook al blijf ik hetzelfde als bij vertrek…dan is mijn missie alsnog geslaagd. Op naar een gezonde vakantie met croissantjes, wijn en Franse kaasjes!

Ga jij altijd los op vakantie? En kom je altijd aan in die weken of val je juist af?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Ik val altijd juist af op vakantie, omdat ik daar opeens heel actief ga doen en uren loop haha. Thuis doe ik dat niet zo snel.

  Beantwoorden
 • Balans is inderdaad het toverwoord! En bewegen is op vakantie vaak een stuk makkelijker, omdat je gewoonweg meer tijd hebt… Meer kunt lopen en zwemmen etc. Fijne vakantie! Al ben je volgens mij al weg 😉

  Beantwoorden
 • Ik zal wel wat vakantie kilootjes bijkomen denk ik… maar gaat de eerste keer zijn dat ik mijn loopschoenen meeneem, dus wie weet valt het mee!

  Beantwoorden
 • Ik kom altijd aan tijdens een vakantie. Een goed doel om dit jaar eens anders te doen. Bedankt voor de motivatie.

  Beantwoorden
 • Ik probeer altijd een beetje een compensatie te vinden en dat lukt best aardig. Ik ben benieuwd hoe dat dit jaar gaat lukken

  Beantwoorden
 • Bij mij hangt het er een beetje van af. Ik let er niet echt op op vakantie, maar ik ben gelukkig ook nog nooit echt veel zwaarder terug gekomen.
  Momenteel ook aan het diëten en volgende week vakantie, maar ik ga niet op reis dus thuis kan ik er gelukkig wel goed op letten. Al ga ik met af en toe toch laten verleiden door een ijsje.

  Beantwoorden
 • Ik was van plan me te houden aan mn weightwatchers met een paar uitspattingen.. Maar dit ging toch iets anders haha. Maar.. geen spijt van en dat is het belangrijkste! Wel heb ik enorm veel bewogen op vakantie dus dat is wel enigszins een balans..

  Beantwoorden
 • Goede tips! Ik ga binnenkort weg en wil ook wel een beetje opletten en vooral genieten!

  Beantwoorden
 • Goed bezig! De verleidingen zijn groot. Balans is belangrijk. Maar genieten op de vakantie ook. Wat goed dat je ook op vakantie veel beweegt.

  Beantwoorden
 • […] je trouwens nog willen weten hoe je een beetje op gewicht blijft tijdens de vakantie, lees dan dit artikel die in enkele jaren geleden schreef. Het lukt mij op deze manier nog steeds om weinig aan te komen […]

  Beantwoorden

Write a comment