Een tijdje terug deelde ik een recept waar kinderen dol op zijn, namelijk de ovenschotel met vissticks. Hij was/is enorm populair en wordt veel gemaakt, zo leuk! Dat motiveerde mij om een nieuw ‘ook kinderen zijn er dol op’ recept te maken en wel een wraptaart/wrapschotel. Heerlijk met gehakt in een kruidige tomatensaus, met bacon en de zoete twist van rozijnen. Een heerlijke combinatie!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4-5 tortillawraps
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels Italiaanse kruiden voor gehakt (Euroma)
- 1 theelepel tijm
- 2 theelepels paprikapoeder
- Flinke hand rozijnen
- 10 plakjes bacon
- 100 gram geraspte kaas
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit boter of olie in een hapjespan, fruit de ui en de knoflook aan en bak het gehakt rul. Wanneer het gehakt klaar is, kruid het dan met de Italiaanse kruiden, tijm en paprikapoeder.
Voeg de rode paprika en de rozijnen toe, gevolgd door de gezeefde tomaten. Laat het even pruttelen.
Leg een wrap op de bodem van een ronde ovenschaal en schep hier een laagje gehaktsaus op en verdeel het goed over de wrap. Dek het af met een paar plakjes bacon en leg er weer een wrap op. Herhaal dit tot de saus op is. Eindig in elk geval met een laagje saus. Strooi vervolgens de geraspte kaas erover.
Laat de kaas goudbruin worden in de oven voor 10 minuten. Serveer de wraptaart met bijvoorbeeld een frisse salade. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 180 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Hoe zwaar zijn de 10 plakjes bacon als ik vragen mag? Dun gesneden zeker? Ik vroeg hier (Perth, Australia) vanmiddag 5 grote plaken bij de supermarkt en zag thuis dat ik 400 gram bacon had. Bedankt.
Oh dat is wel flink wat bacon haha! Wij hebben inderdaad dunne plakjes gebruikt (de ‘broodbeleg’ formaat).