recept Zonder pakjes en zakjes

Ook kinderen zijn er dol op: spaghetti met paprika-kaassaus, doperwtjes en salami

Wij hebben een echte pasta eter in huis. Of het nou met tomatensaus is of met een andere saus…macaroni, spaghetti, noedels….het gaat er allemaal goed in. Om haar ongemerkt groenten te laten eten maakte ik een lekkere saus van paprika met kaas. En ook dat was een succes, want ze bleef maar roepen ‘lekker mama, heerlijk!’

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram spaghetti
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 groene paprika, in stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje of potje doperwtjes
  • 250 ml kookroom
  • 250 gram salami of chorizo (worst) in plakken
  • 2 theelepels bieslook
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een pannetje en fruit de knoflook aan. Bak de stukken paprika in een paar minuten zacht. Voeg wat peper, zout en uienpoeder toe. Maak de paprika met de blender glad.

Bak de plakken salami kort zonder boter in een koekenpan. Voeg de kookroom toe aan het paprikasausje en verhit het geheel. Voeg nu de geraspte kaas en de bieslook toe en roer tot de kaas is gesmolten. Indien de saus te dun is, maak hem dan wat dikker met een papje van bloem en water. Voeg op het laatst de doperwtjes mee en verwarm kort.

Meng de worst door de paprika-kaassaus en serveer met de spaghetti. Eet smakelijk!

Is jouw kind ook zo dol op pasta?

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 180 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Kan dit ook met rode of gele paprika? Of heb je bewust voor groene paprika gekozen?

    Beantwoorden
    • Ja hoor dat kan ook prima!

      Beantwoorden

Write a comment