koken recept Zonder pakjes en zakjes

Ook kinderen zijn er dol op: kabeljauw uit de oven met tomaten-pestosaus en broccoli.

Sarah en tomatensaus: twee handen op 1 buik. Of het nou met rijst is of pasta, ze smult ervan. Vandaag een recept die je makkelijk kunt voorbereiden en in de oven kunt schuiven. Zo hoef je alleen nog maar rijst of pasta te koken en klaar!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 stukken kabeljauw (vers of diepvries)
  • 750 gram gezeefde tomaten
  • 200 gram broccoli, in hele kleine roosjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 190 graden. Ontdooi de kabeljauwfilets indien je ingevroren vis hebt.

Mix in een blender de gezeefde tomaten met de teentjes knoflook, pesto, peper, zout, uienpoeder en tijm. Giet de saus in een ovenschaal en meng de broccoli roosjes erdoor. Indien je kindje absoluut geen broccoli wil eten kun je de roosjes door de saus mengen in de blender.

Leg de kabeljauwfilets in de saus, maal er nog wat verse peper over en strooi vervolgens de geraspte kaas over de vis. Bak de ovenschotel gaar in 30 minuten op 190 graden. Eet de vis met tomatensaus met rijst of pasta. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 190 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

  • […] vis uit de oven met tomatensaus, olijven en tagliatelle. Ik was vergeten een foto te maken, maar dit recept wat gister online kwam was wel geinspireerd door dit […]

    Beantwoorden
  • Hoi hoi! Leuk recept, fijne blog, ga zo door 🙂
    Maar zou je misschien broccoli willen schrijven, met twee maal C en één maal L? Ik ga er vanuit dat je het ook op die manier uitspreekt (brok-koo-li dus, en niet broo-kol-lie) dus waarom schrijf je het niet zo? 😉

    Beantwoorden
    • Bedankt voor je ‘bijzondere’ feedback. Door medicatie kan ik niet altijd even helder zijn. Maar goed, fouten maken mag gelukkig op deze wereld!

      Beantwoorden
  • Klinkt reuze lekker dit recept! Even een vraag: op de foto’s zie je de tomatensaus bij de vis. In je verhaal schrijf je dat de vis alleen met peper en kaas in de oven moet. Wat is nu precies de bedoeling?

    Beantwoorden
    • In het recept staat dat je de vis in de tomatensaus legt in de ovenschaal, voordat je hem de oven in schuift. Dus je maakt de tomatensaus, giet de saus in de ovenschaal, legt de vis er in en eindigt met peper en wat kaas. Eetze!

      Beantwoorden
  • Bedankt voor het lekkere recept. Gisteravond gemaakt en het was top!

    Beantwoorden
  • Dit was lekker! Dankjewel!

    Beantwoorden
  • Is 30 minuten in de oven niet te lang voor de vis?

    Beantwoorden
    • Blijkbaar niet, want hier was hij perfect gaar!

      Beantwoorden
  • Hallo Geertje, ik wil het recept morgen gaan maken. Welke pesto is voor dit recept te gebruiken? De rode of de groene? Groeten en alvast bedankt Ton

    Beantwoorden

Write a comment