Spaghetti met balletjes doen het altijd goed. Maar altijd maar gehakt gebruiken wordt wat saai. Wat ook lekker is? Balletjes van tonijn door de spaghetti! Met natuurlijk veel verse groenten.
Wat heb je nodig?
- 3 tonijnsteaks (diepvries, ontdooit)
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel bloem
- 2 tenen knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 300 gram spaghetti
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels basilicum
- Peper en eventueel zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Maal in een blender de tonijnsteaks met de paneermeel, bloem en knoflook tot een papje. Draai er vervolgens balletjes van.
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui aan. Voeg de balletjes toe en bak deze rondom bruin.
Giet de tomatenblokjes bij de balletjes gevolgd door de blokjes paprika, oregano, basilicum, peper en eventueel wat zout.
Laat de saus 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?