recept Zonder pakjes en zakjes

Ook kids zijn er dol op: shakshuka met home made chips.

Niets lekkerder dan met z’n allen dippen uit een grote pan met iets lekkers! Ik maakte een shakshuka bomvol groenten (die je ook heel goed kunt verstoppen), gehakt en ei en maakte daarbij zelfgemaakte chips van tortilla. Deze chips kun je zelf een smaakje geven die je lekker vindt!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram (vegetarisch) gehakt
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 300 gram roerbakgroenten (Italiaans, Hollands…)
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels basilicum
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • Peper en een snufje zout
  • 3 tortilla wraps, in driehoeken gesneden
  • Scheutje (olijf)olie
  • Boter of olie om in te bakken
  • 2 eieren

Wat ga je doen?

Verhit boter of olie in een hapjespan, fruit de knoflook aan en bak het gehakt rul. Kruid het gehakt met de basilicum, oregano, peper en eventueel wat zout. Voeg de roerbakgroenten toe gevolgd door de gezeefde tomaten en laat alles in 10 minuten garen.

Mochten je kinderen slecht groenten eten, bak dan de roerbakgroenten in een aparte pan met wat boter, giet de gezeefde tomaten erbij en mix dit met een blender tot een gladde saus. Voeg vervolgens de saus bij het gehakt.

Verhit een koekenpan zonder boter en bak de stukjes tortilla wraps aan beide kanten bruin. Laat afkoelen.

Vet de tortillachips in met de (olijf)olie. Meng in een schaaltje de rozemarijn met de knoflookpoeder en uipoeder en meng dit met de tortilla chips. Mocht je andere kruiden lekkerder vinden dan kan dat ook! Bijvoorbeeld (gerookt) paprikapoeder, cayennepeper of kaaspoeder.

Breek twee eitjes boven de hapjespan met de shakshuka en laat de eieren stollen in ongeveer 10 minuten. Niet meer roeren.

Serveer de shakshuka met de chips. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 39 jaar, levensgenieter, mama en chronisch ziek. Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • O wat klinkt dat lekker. De kids eten sinds een jaar of anderhalf best goed, maar de oudste houdt niet van tomaat en de jongste niet van ei (behalve omelet) dus ik vrees dat shakshuka het niet goed gaat doen bij ons. Zelf ben ik er dol op. Dippen met chips deed ik nog niet eerder, goed idee!

    Beantwoorden
    • Je kunt de ei ook prima weglaten! En lekker wat mozzarella er in laten smelten bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
  • Lijkt me echt lekker, binnenkort maar eens proberen en anders in de zomervakantie, dan moeten we toch wel tijd er voor hebben.

    love As Always
    Di Mairo

    Beantwoorden

Write a comment