Boerenkool en rookworst, die eten wij meestal in de vorm van een stamppot. Echter kun je met zowel boerenkool als met rookworst veel andere gerechten maken. Om eens niet de standaart stamppot op tafel te zetten bedacht ik een variant die in de oven gaat, met een romige kruidenkaassaus. Naast dat hij heel erg lekker is, is deze maaltijd ook nog eens snel voorbereid. In nog geen 5 minuten staat hij in de oven!
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 400 gram voorgekookte aardappelblokjes naturel (voorgekookte krieltjes kan ook)
- 1 rookworst, in plakjes
- 200 gram boerenkool
- 125 gram kruidenkaas (light)
- 250 ml kookroom
- 2 handjes jonge geraspte kaas
- 2 theelepels bieslook
- Peper
Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de boerenkool 15 minuten voor en giet af.
Vul de bodem van een ovenschaal met de aardappelblokjes of krieltjes en leg hier bovenop de boerenkool.
Verspreid de plakjes rookwordt op de boerenkool.
Klop intussen de kookroom los met de kruidenkaas, geraspte kaas, bieslook en wat versgemalen peper. Giet het mengsel over de ovenschotel.
Bak de ovenschotel in 25-30 minuten goudbruin. Eet smakelijk!
Comments (19)
Hallo, misschien een domme vraag hoor.. Maar bak je de krieltjes eerst voordat je ze in de ovenschotel legt? & is kookroom hetzelfde als crème fraiche? Alvast bedankt voor uw reactie. Met vriendelijke groet, sandra
Kookroom is een stuk dunner dan creme fraishe. Waardoor er te weinig saus ontstaat met creme fraishe.
De aardappeltjes moeten voorgekookt zijn, niet gebakken
Lijkt me lekker. Ziet er in ieder geval lekker uit.
Vandaag je Maleisische kip gemaakt. Was ook lekker!
Gisteren gemaakt en hij was erg lekker… Alleen vonden we wel dat de aardappeltjes nog erg hard waren
Maar hij komt hier zeker vaker op het menu te staan
Dat hebben wij helaas ook regelmatig met ovenschotels en voorgekookte krieltjes/aardappeltjes.
De volgende keer kook ik ze zelf nog wat langer voor of ik snijd zelf aardappelblokjes en kook ze wat langer.
Nog véél lekkerder met gebakken gnocchi! De boerenkool conform recept maken, maar de aardappels dus weglaten. Verse gnocchi ca. 10 minuten bakken in de roomboter en dan de boerenkool daar overheen scheppen.
Je kunt de voorgekookte krieltjes ook een paar minuten in de magnetron doen, dan word het al wat gaar
M’n gezin heeft gesmuld van dit lekkere recept !
Bedankt hij komt zeker vaker op tafel te staan
super dank je wel!
Hallo. Is dit met verse boerenkool of diepvries?
Ik heb vers gebruikt! Diepvries kan misschien te nat worden.
Het probleem van nog harde krieltjes of blokjes kun je oplossen door het zakje krieltjes of blokjes even in te prikken en dan 5 min op vol vermogen in de magnetron te doen
Kook je de boerenkool ook voor? Ik heb het recept gemaakt zoals staat beschreven, maar ik vind het niet echt lekker met rauwe boerenkool
Nee ik kook de boerenkool niet voor. Maar als je niet van wat hardere boerenkool houdt, kun je hem prima even voorkoken of eerst roerbakken!
Sorry maar de boerenkool schotel is echt niet te eten!!
De boerenkool is bij dit recept nog veel te rauw.
Smaken verschillen! Je kunt prima de boerenkool voorkoken als je het zo niet lekker vindt.
De aardappeltjes zijn niet gaar en de boerenkool te rauw. Helaas bij ons geen succes
Jammer!
Het recept heb ik gebruikt met philadelphia kruidenkaas met bieslook erin. We hebben genoten van dit recept. Heerlijk. Het zit bij mij inmiddels in het schrijft van de lekkerste recepten
De kooktijd van de verse ingrediënten kan je het beste altijd zelf afstemmen op gaarheid.