kids recept Zonder pakjes en zakjes

Ook kids zijn er dol op: ovenschotel met boerenkool, worst en kruidenkaas.

3.5
(4)

Boerenkool en rookworst, die eten wij meestal in de vorm van een stamppot. Echter kun je met zowel boerenkool als met rookworst veel andere gerechten maken. Om eens niet de standaart stamppot op tafel te zetten bedacht ik een variant die in de oven gaat, met een romige kruidenkaassaus. Naast dat hij heel erg lekker is, is deze maaltijd ook nog eens snel voorbereid. In nog geen 5 minuten staat hij in de oven!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 400 gram voorgekookte aardappelblokjes naturel (voorgekookte krieltjes kan ook)
  • 1 rookworst, in plakjes
  • 200 gram boerenkool
  • 125 gram kruidenkaas (light)
  • 250 ml kookroom
  • 2 handjes jonge geraspte kaas
  • 2 theelepels bieslook
  • Peper

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de boerenkool 15 minuten voor en giet af.

Vul de bodem van een ovenschaal met de aardappelblokjes of krieltjes en leg hier bovenop de boerenkool.

Verspreid de plakjes rookwordt op de boerenkool.

Klop intussen de kookroom los met de kruidenkaas, geraspte kaas, bieslook en wat versgemalen peper. Giet het mengsel over de ovenschotel.

Bak de ovenschotel in 25-30 minuten goudbruin. Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 3.5 / 5. 4

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

  • Hallo, misschien een domme vraag hoor.. Maar bak je de krieltjes eerst voordat je ze in de ovenschotel legt? & is kookroom hetzelfde als crème fraiche? Alvast bedankt voor uw reactie. Met vriendelijke groet, sandra

    Beantwoorden
    • Kookroom is een stuk dunner dan creme fraishe. Waardoor er te weinig saus ontstaat met creme fraishe.
      De aardappeltjes moeten voorgekookt zijn, niet gebakken

      Beantwoorden
  • Lijkt me lekker. Ziet er in ieder geval lekker uit.
    Vandaag je Maleisische kip gemaakt. Was ook lekker!

    Beantwoorden
  • Gisteren gemaakt en hij was erg lekker… Alleen vonden we wel dat de aardappeltjes nog erg hard waren

    Maar hij komt hier zeker vaker op het menu te staan

    Beantwoorden
    • Dat hebben wij helaas ook regelmatig met ovenschotels en voorgekookte krieltjes/aardappeltjes.
      De volgende keer kook ik ze zelf nog wat langer voor of ik snijd zelf aardappelblokjes en kook ze wat langer.

      Beantwoorden
  • Hallo. Is dit met verse boerenkool of diepvries?

    Beantwoorden
    • Ik heb vers gebruikt! Diepvries kan misschien te nat worden.

      Beantwoorden
  • Het probleem van nog harde krieltjes of blokjes kun je oplossen door het zakje krieltjes of blokjes even in te prikken en dan 5 min op vol vermogen in de magnetron te doen

    Beantwoorden
  • Kook je de boerenkool ook voor? Ik heb het recept gemaakt zoals staat beschreven, maar ik vind het niet echt lekker met rauwe boerenkool

    Beantwoorden
    • Nee ik kook de boerenkool niet voor. Maar als je niet van wat hardere boerenkool houdt, kun je hem prima even voorkoken of eerst roerbakken!

      Beantwoorden
  • Sorry maar de boerenkool schotel is echt niet te eten!!
    De boerenkool is bij dit recept nog veel te rauw.

    Beantwoorden
    • Smaken verschillen! Je kunt prima de boerenkool voorkoken als je het zo niet lekker vindt.

      Beantwoorden
  • De aardappeltjes zijn niet gaar en de boerenkool te rauw. Helaas bij ons geen succes

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Gerechten zonder pakjes en zakjes #275. Tomaten-groentensoep (Honig)

Zoveel soorten soep, zoveel pakjes, zakjes en blikken. Soep blijft een favoriet gerecht om zowel overdag als in de avond...

Sluiten