kids recept recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Ook kids zijn er dol op. Mozzarellasticks met ketchup-dip

Ik knipperde met mijn ogen en de kleuter liep er al smullend mee weg. Ik maakte laatst hele makkelijke mozzarellasticks met wat milde kruiden, vergezeld met een homemade ketchup-dip. Het was een geslaagde missie, aldus de vierjarige mevrouw in huis. ‘Mama wanneer mag ik weer stokjes dippen?’

Wat heb je nodig voor 8 mozzarellasticks met dip?

  • 4 velletjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 bolletje mozzarella, in reepjes
  • 2 theelepels milde kruidenmix, zoals Italiaanse kruiden, Jonnie Boer funghi trifolati)
  • 3 eetlepels gezeefde tomaten
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel azijn
  • 1 augurk, fijngesneden
  • Peper, zout

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de reepjes mozzarella met de kruidenmix naar keuze.

Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft en vul elke keer een helft met een reepje mozzarella en rol het daarna op tot een stick. Vouw de zijkanten goed dicht.

Bak de mozzarellasticks in 25 minuten goudbruin. Maak ondertussen de ketchup-dip door de gezeefde tomaten te mengen met honing, azijn, een fijngesneden augurk, peper en zout.

Serveer de mozzarellasticks direct. Je kunt natuurlijk ook een andere kaas gebruiken! En voor de volwassenen is het heerlijk om wat plakjes jalepino peper op de mozzarella te leggen. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment