Ik werd geïnspireerd door een recept van HelloFresh. Het concept ken je vast wel. Echter wordt er behoorlijk wat bouillon gebruikt en dat kan natuurlijk anders. Deze romige lasagne met ham en kaas en aardig wat verstopte groenten is heerlijk voor jong en oud!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 10 (verse) lasagnebladen
- 8 plakken achterham
- 150 gram geraspte jonge kaas
- 50 gram Grana padano
- 750 ml kookroom
- 2 preien, in ringetjes gesneden
- 1 courgette, in plakken
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel oregano
- 2 theelepels uipoeder
- Bloem
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de prei in ringen en schaaf met een kaasschaaf plakken van de courgette.
Verwarm boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de prei toe en bak kort mee.Kruid de prei met de tijm, oregano, peper en zout.
Verhit boter of olie en voeg een flinke eetlepel bloem toe. Bak de roux een minuut en voeg vervolgens de kookroom al roerend toe tot een dikke saus. Indien gewenst kun je de saus nog wat dikker maken met een papje van water en bloem.
Voeg al roerend de geraspte jonge kaas door de kookroom, gevolgd door de uipoeder. Meng nu de prei door de kaassaus.
Beleg de bodem van een ovenschaal met een laagje saus, gevolgd door een laagje lasagnebladen, plakken courgette en plakken ham. Herhaal tot de saus op is. Eindig ook met een laagje saus.
Top de lasagne af met een laagje Grana Padano en bak de lasagne gaar en goudbruin in 25 minuten. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Mijn zoon van zes at twee borden vol! En wij ook! Heerlijk!
Echt een aanrader!!!
dank je wel!