Als je vraagt aan Sarah wat zij het liefst eet op haar brood, dan zijn het ‘knakworstjes’. Ik vind ze zelf ook heel erg lekker, alleen we eten ze niet heel vaak. Knakworstjes zijn niet de gezondste lekkernijen, maar af en toe kan het best! Ik maakte een kleuter dan ook enorm gelukkig met een hartige taart vol knakworst! Lekker makkelijk, nog relatief gezond door alle groenten en enorm lekker!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1,5 blikje knakworstjes
- 250 ml slagroom
- 3 eieren
- 300 gram broccoli, in kleine roosjes
- Handje cherrytomaten, in plakjes
- 150 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Peper, zout
- Beetje boter of olie
- 1 eetlepel paneermeel
Wat ga je doen?
Ontdooi alle plakjes bladerdeeg op het aanrecht. Vet een rond bakblik in en bekleed de bodem en de zijkant met de bladerdeeg. Houd 2 plakjes over. Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en strooi een beetje paneermeel erover.
Kook de roosjes broccoli beetgaar in 5 minuten en verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Snijd de knakworstjes overlangs doormidden, maar houd er 4 apart.
Beleg de bodem van de taart met de helft van de broccoli, gevolgd door de helft van de gesneden knakworstjes. Leg de helft van de plakjes tomaten er tussen en strooi de helft van de kaas over het geheel. Herhaal dit nog een keer (broccoli, knakworstjes, tomaten en kaas).
Meng in een kom of schaal de slagroom met de drie eieren, peper, zout en Italiaanse kruiden. Giet dit over de taart en zorg dat het goed verdeelt. Snijd de laatste twee plakjes bladerdeeg doormidden zodat je 4 plakjes krijgt. Rol de overige 4 knakworstjes in de plakjes deeg en leg die er bovenop. Strooi als laatste nog een beetje geraspte kaas.
Bak de hartige taart in 40 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Heerlijk,zeker bij de kindjes valt deze knakworstjestaart in de smaak!