Kipdijfilet is niet altijd even makkelijk te bereiden. Wanneer je het bakt wordt het al snel te droog of het blijft vrij vet. Wanneer je kipdijfilet gaat stoven is er veel meer kans op succes! En laat dit gerecht nou niet kunnen mislukken. Heerlijk met aardappeltjes, frietjes of rijst. En kids zijn er ook dol op door de milde, zoetige smaak.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram kipdijfilet
- 1 eetlepel Ras el hanout kruiden (toko, Jonnie Boer, Verstegen)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- Snufje kaneel
- 2 handjes rozijnen
- Half (zoutarm) bouillonblokje
- 400 ml kokend water
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Snijd eventuele vette stukjes van de kippendij en meng de kruiden met de kipdijfilet. Roer om.
Verhit in een braadpan of hapjespan boter of olie en braad de kipdijfilet rondom aan. Voeg de ui, kaneel en de knoflook toe.
Bak een paar minuten en verkruimel het halve bouillontabletje over de kip gevolgd door het kokende water. Voeg de rozijnen toe en laat het geheel 20 minuten stoven met de deksel op de pan.
Serveer met (gebakken) aardappels, rijst of frietjes en groenten naar keuze. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Heel lekker. We hebben genoten. Hoeveelheden pas ik aan want kids genieten volop van dit recept. Groeten en bedankt Ton
Ik vind het recept an sich heerlijk, maar de hoeveelheid wel wat weinig voor het aantal personen.
Ik maak het met meer kip en pas de kruiden naar ratio aan.
Helemaal goed! Wij zijn niet zulke grote eters en het aantal eters per recept is altijd lastig in te schatten.
Fijn dar het lekker was!