kids recept recept Zonder pakjes en zakjes

Ook kids zijn er dol op: kipdijfilet met Ras el hanout en rozijnen

Kipdijfilet is niet altijd even makkelijk te bereiden. Wanneer je het bakt wordt het al snel te droog of het blijft vrij vet. Wanneer je kipdijfilet gaat stoven is er veel meer kans op succes! En laat dit gerecht nou niet kunnen mislukken. Heerlijk met aardappeltjes, frietjes of rijst. En kids zijn er ook dol op door de milde, zoetige smaak.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepel Ras el hanout kruiden (toko, Jonnie Boer, Verstegen)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • Snufje kaneel
  • 2 handjes rozijnen
  • Half (zoutarm) bouillonblokje
  • 400 ml kokend water
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Snijd eventuele vette stukjes van de kippendij en meng de kruiden met de kipdijfilet. Roer om.

Verhit in een braadpan of hapjespan boter of olie en braad de kipdijfilet rondom aan. Voeg de ui, kaneel en de knoflook toe.

Bak een paar minuten en verkruimel het halve bouillontabletje over de kip gevolgd door het kokende water. Voeg de rozijnen toe en laat het geheel 20 minuten stoven met de deksel op de pan.

Serveer met (gebakken) aardappels, rijst of frietjes en groenten naar keuze. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Heel lekker. We hebben genoten. Hoeveelheden pas ik aan want kids genieten volop van dit recept. Groeten en bedankt Ton Beantwoorden

Write a comment