Kip stoven in wijn of bouillon hebben we allemaal weleens gedaan denk ik. Maar appelsap? Ja, heerlijk! de kip wordt er net zo mals van en wordt lekker zoet van smaak. Sarah heeft er van gesmuld en daarom wil ik dit recept geschikt voor kinderen zeker delen.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 kippenpoten of 6 drumsticks
- 1 liter appelsap
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels tijm
- 2 eetlepels mosterd (mild)
- 2 eetlepels bloem
- Half kippenbouillontablet
- 1 kilo krieltjes
- 500 gram sperziebonen, gedopt
- 2 appels, in blokjes
- Peper
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit boter of olie in een grote braadpan en braad de kippenpoten of drumsticks aan. Voeg de ui en de knoflook toe en maal er verse peper over. Voeg vervolgens de oregano en de tijm toe, gevolgd door de mosterd en de bloem. Roer door en bak een paar minuten.
Voeg het appelsap toe met het halve bouillontabletje. Breng het geheel aan de kook en zet de deksel op de pan met het vuur laag. Stoof de kip in 40 minuten gaar. Roer heel af en toe door.
Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar en bak de krieltjes goudbruin in een hapjespan of wok.
Voeg de laatste tien minuten de blokjes appel toe aan de stoof. Serveer de kip met de gekookte appeltjes, krieltjes en sperziebonen. En je kunt de krieltjes natuurlijk ook prima vervangen door rijst of patatjes. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 190 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?