Ik eet al jaren graag pannenkoeken met een hartige vulling, meestal met gehakt. Sarah eet het liefst haar pannenkoeken met stroop (en geef haar eens ongelijk) maar alleen maar stroop is niet altijd wenselijk. Zo bedacht ik een hartige variant die lekker is en verantwoord. Een enorme aanrader, deze hartige pannenkoeken met gehakt en een zelfgemaakte barbecuesaus.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 pannenkoeken
- 300 gram rundergehakt
- 1 rode puntpaprika
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels sojasaus
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 eetlepel ketchup
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel (appel)azijn
- Peper, zout
- 2 eetlepels appelmoes (of een klein appeltje in blokjes)
- 100 gram sla
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Bak het gehakt rul in een koekenpan met wat boter of olie. Kruid het gehakt met peper en eventueel zout. Snijd de puntpaprika in blokjes en voeg deze toe aan het gehakt. Bak mee tot de puntpaprika glazig is.
Verwarm de tomatenblokjes in een pannetje (laag vuur) en voeg de geperste knoflook, ketchup en honing toe met de paprikapoeder, peper en zout. Voeg de sojasaus en de (appel)azijn toe en roer door. Meng nu de appelmoes door de saus (indien je blokjes appel hebt: laat deze 15 minuten met de saus meekoken). Laat de saus 20 minuten zachtjes koken en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Meng de barbecuesaus met het gehakt. Beleg de pannenkoeken met wat blaadjes sla en vervolgens het gehaktmengsel. Rol op en serveer direct. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 210 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
[…] er ook online kwam: dit heerlijke kidsproof gerecht met pannenkoeken en een hartige vulling. Heb jij hem al […]