kids recept

Ook kids zijn er dol op: chili con carne pizza.

Een wat? Een pizza met chili con carne! In mijn hoofd een goede combinatie, in praktijk een heerlijke combinatie! Het prutje van de chili con carne gaat prima samen met pizza. Wij hebben hier enorm van gesmuld, zelfs Saar!

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s (4 personen)

 • 2 pizzabodems (kant en klaar of zelf gemaakt)
 • 200 ml gezeefde tomaten
 • 250 gram rundergehakt
 • 400 gram bruine bonen, uitgelekt
 • 1 rode paprika, in blokjes
 • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
 • 2 theelepels gemalen komijnzaad
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • Peper, zout
 • 150 gram geraspte kaas
 • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Verhit boter of olie in een hapjespan en bak het gehakt rul en gaar. Voeg de paprika en de bruine bonen toe, gevolgd door alle kruiden. Voeg vervolgens 100 ml van de gezeefde tomaten toe en verhit het geheel nog even kort.

Bekleed de pizza’s met de rest van de gezeefde tomaten, gevolgd door de chili con carne en eindig met de geraspte kaas. Bak de pizza’s op 220 graden in 10 minuten gaar. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 230 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment