kids recept

Ook kids zijn er dol op: broodje lekkerbek met verse ravigottesaus

Vorige week had ik door de operatie absoluut geen zin en puf om te koken. Ik zette wel een paar ingrediënten op het boodschappenlijstje: broodjes ciabatta, lekkerbekjes en wat ingrediënten voor een verse snelle ravigottesaus. En wat hebben we gesmuld…en wat was het makkelijk om te maken! Ideaal voor drukke dagen met weinig tijd of zin om te koken.

Wat heb je nodig voor 4 broodjes?

 • 4 ciabatta broodjes
 • 4 lekkerbekjes (visboer, diepvries, zelfgemaakt)
 • 3 eetlepels magere kwark
 • 3 eetlepels mayonaise
 • 2 augurken, in kleine blokjes
 • 2 eetlepels kappertjes
 • 2 theelepels uipoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 eetlepel (gedroogde) bieslook
 • Peper, zout
 • 1 theelepel honing
 • Handje sla, plakjes komkommer

Wat ga je doen?

Bak eventueel de broodjes af en bak de vis/ warm hem op.

Meng in een schaaltje de kwark, mayonaise, blokjes augurk, kappertjes, uipoeder, knoflookpoeder, bieslook, peper, zout en honing door elkaar.

Snijd de broodjes door en beleg ze met sla en komkommer. Leg het lekkerbekje er op, schep de ravigottesaus er overheen en leg de andere kant van het broodje er op. Eet smakelijk!

 

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 230 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Ik maakte deze broodjes vandaag en mijn zoontje heeft ervan gesmuld! Een blijvertje dus 👍🏻

  Beantwoorden
  • Hey wat goed dank je wel!

   Beantwoorden
 • […] eten wij met de warmte een lekker broodje, zoals deze met kibbeling en zelfgemaakte ravigottesaus. Hij is heel makkelijk om te maken, gezond en ook bij kinderen […]

  Beantwoorden

Write a comment