Restjes bij elkaar doen het soms onverklaarbaar goed, zo blijkt ook met dit recept. Een soort bobotie in een ovenschaal, maar dan net wat spannender. Met gehakt, peer en mango chutney. Heerlijk!
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 300 gram rijst
- 300 gram (runder)gehakt
- 1 eetlepel kerrie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rijpe (Conference) peer
- 2 eetlepels mango chutney
- 125 gram sour cream
- Peper, zout
Wat ga je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verhit boter of olie in een hapjespan, fruit de ui, de knoflook en de kerrie aan en bak het gehakt rul.
Snijd de peer in blokjes en voeg dit toe aan het gehakt. Kruid het gehakt met peper en zout en meng de sour cream door het vlees. Voeg ook de mango chutney door het mengsel en verhit het geheel al roerend.
Meng de rijst met het vleesmengsel en kiep het geheel in een ovenschaal. Bak de ovenschotel in 20 minuten goudbruin, zodat de rijst een klein korstje krijgt. Serveer met verse groenten naar keuze. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 260 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (4)
Met sour cream bedoel je zeker ‘zure room’ toch?
Klopt!
Ik kook heel graag maar weet niet altijd welke kruiden ik moet gebruiken , en pakjes en zakjes gebruik ik niet graag
Wow dit lijkt mij heerlijk! Welke mango chutney gebruik jij?