kids recept recept Zonder pakjes en zakjes

Ook kids zijn er dol op: Ovenschotel met vissticks, spinazie en mosterd-roomsaus.

Het kwam ineens in mij op: waarom eten we niet een keer vissticks op een andere manier? Niet saai op je bord naast aardappels en groenten, maar verwerkt in een lekkere, kindvriendelijke ovenschotel! En dat idee resulteerde in een onwijs lekker en makkelijk recept.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 10 vissticks
  • 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 3 eetlepels fijne mosterd
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 250 ml kookroom
  • 1 ei
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels bieslook
  • 2 handjes geraspte kaas
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verwarm de oven op 200 graden.

Verhit wat boter of olie in een wok of hapjespan, fruit de knoflook kort aan en roerbak de spinazie een paar minuten.

Beleg de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes, gevolgd door de spinazie en eindig weer met een laag aardappelschijfjes.

Kluts in een kom de kookroom, mosterd en het ei los en voeg alle kruiden toe. Giet het mengsel over de inhoud van de ovenschaal.

Leg bovenop de vissticks (bevroren) en eindig met een laagje geraspte kaas. Bak de ovenschotel gaar en goudbruin in 25 minuten. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 170 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (22)

  • Oh ik weet nu dus wat ik ga kopen dadelijk in de supermarkt voor vanavond! Klinkt echt heerlijk! Kun je ook creme fraiche gebruiken in plaats van kookroom? Die heb ik namelijk nog vier bekertjes staan haha..

    Beantwoorden
    • Ja creme fraiche kan eventueel prima, alleen ik denk dat je de saus dan iets moet verdunnen aangezien de aardappels anders niet gaar worden in de oven (het vocht is dan te dik). Of even de schijfjes nog wat langer voorkoken, kan ook!

      Beantwoorden
    • Ik mag van de huisgenoten niet zoveel mosterd erin doen. Ik doe de volgende keer ook diepvries spinazie. Verder is het zeker voor herhaling vatbaar !!!

      Beantwoorden
      • Hi, ik vroeg mij af of het gelukt is met de diepvries spinazie? Liep de spinazie niet erg uit?
        Groetjes, Anne.

        Beantwoorden
  • Vanavond deze ovenschotel gemaakt. Heerlijk! Weer eens wat anders. De ene helft met vissticks en de andere helft met plakjes gehaktbal, omdat niet iedereen hier vis lust. En ik heb het natuurlijk allebei geproefd en ik kan vertellen dat de gehaktbal er ook goed bij past.

    Beantwoorden
  • Ik heb gekookte fusili gebruikt. Ik vond de hoeveelheid spinazie erg weinig. Wij vonden het verder een heerlijk recept.

    Beantwoorden
  • Makkelijk en superlekker! Of ik dit vaker ga maken, vroeg mijn zoon van 7. Ik geef het compliment graag aan je door.
    Dank je wel voor het delen van je recept. Ik blijf je blog volgen voor nog meer lekkere recepten!

    Beantwoorden
    • Super om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden
  • Smaakte heerlijk!!makkelijk om te maken en daarna heerlijk gegeten!

    Beantwoorden
  • Super lekker we eten dit vanavond alweer voor de 2e keer de kinderen vinden dit ook heerlijk dank je wel voor dit lekkere recept❗️

    Beantwoorden
    • Hey wat goed dank je wel!

      Beantwoorden
  • Ik ga het maandagavond maken voor mijn schoondochter die hier vanwege haar werk regelmatig komt eten, probeer steeds iets nieuws, laat je wel horen hoe ze het vond !

    Beantwoorden
  • Wist niet hoe lang het in de oven moest.

    Beantwoorden
    • Staat in het recept 😉 25 minuten

      Beantwoorden
  • Ik heb vaak geen inpiratie, en heb vanmorgen al je recepten even door gespeurd. Vanavond maak ik deze schotel vast klaar voor morgen avond. Morgen na het werk zo de oven in!

    Inmiddels staat mijn notitieblok vol met jou recepten die ik nog graag wil uitproberen.

    Bedankt voor je inspiratie, en het delen van je recepten!

    Beantwoorden
  • Deze ovenschotel lijkt mij heerlijk zou ik hem ook in de vriezer kunnen doen?

    Beantwoorden
  • Voor het eerst gemaakt en echt heerlijk!!!!!
    Ik heb alleen iets meer van alles gebruikt ivm 2 personen ( 6 personen totaal) die ook mee aten.
    Heel veel complimenten gehad van iedereen.
    Bedankt voor dit lekkere recept.
    Ik ga het zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  • Dit was heel erg lekker! Ivm grote eters het recept iets aangepast: meer spinazie en 20 vissticks, een grote gefruite ui erbij en meer geraspte kaas. En ik had geen kookroom in huis, dus vervangen door slagroom. Het moet door de grotere hoeveelheid wel langer in de oven. Dit gaan we vaker maken! Dank je wel voor het recept!

    Beantwoorden
  • Ben hem nu aan het maken. Voor de saus de room en kruiden verdubbeld evenals de spinazie. Ben zeer benieuwd wat het gaat worden maar het ziet er zeker lekker uit!

    Beantwoorden
  • Het was een erg lekker recept. Mede dankzij de commentaren van anderen heb ik links en rechts kleine veranderingen aangebracht, die goed zijn bevallen.
    Jouw recept krijgt een plaats in de map “favoriete recepten “. Bedankt.

    Beantwoorden
    • Wat leuk! Jij bedankt voor de enthousiaste reactie!

      Beantwoorden
  • Vandaag gemaakt met zoete aardappel i.p.v. gewone aardappel. Eerst geschild en in plakken van 4 mm,. gesneden. Toen 15 mm gestoomd. Verder het recept gevolgd . Heerlijk!!

    Beantwoorden

Write a comment