Lifestyle Random

Snoep scheppen, eindeloze playlists en Schiphol. Onze tradities tijdens de vakanties!

Wij proberen elk jaar eventjes weg te gaan, al is het bijvoorbeeld een weekje Limburg. Dit jaar gaan we heerlijk kamperen aan de kust in Frankrijk en hopelijk kunnen we binnen nu en een aantal jaar weer eens naar Curacao. Waar we ook heen gaan, we hebben altijd onze vaste tradities. Zijn ze herkenbaar voor je?

*Dit artikel bevat gesponsorde content

 

Voorpret

Vakantie begint met….voorpret! En voorpret kan voor ons niet vroeg genoeg beginnen. Het begint vaak met het verzamelen en inpakken van spullen weken voordat we vertrekken. Dit doe ik al jaren.
Zo voorkom ik stress vlak voor vertrek en zorg ik dat voorbereidingen wat worden verspreid. Wanneer we gaan kamperen is het verzamelen natuurlijk helemaal aan de orde.

Ik kan mij nog herinneren dat ik als kind al plezier had door weken voordat we gingen kamperen, in het boekje te snuffelen wat er allemaal mee moest. Alle spullen die niet vergeten mochten worden stonden op alfabet en werden jaar in jaar uit afgevinkt tot het boekje gaar was. Ja….dat boekje was al voorpret!

Struinen op Schiphol

Voor mij geeft Schiphol hét ultieme vakantiegevoel. Het sfeertje, de spanning en natuurlijk de heerlijke winkels om de tijd te verdrijven. Eigenlijk hebben we alleen maar positieve ervaringen met vliegen zonder vertragingen, annuleringen of koffers die nooit meer boven water kwamen.

Een (enorme) vertraging lijkt mij overigens heel vervelend als je zoveel voorpret hebt. Maar ook als je reis zakelijk is, is vertraging flink balen. Je betaalt al genoeg voor je ticket en vertraging kost tijd en dus geld. Maar goed nieuws.
Vlucht vertraagd geld terug! Indien je meer dan drie uur vertraging hebt opgelopen kun je al een compensatie ontvangen.
Airhelp helpt je om deze compensatie te regelen en het bedrag wat je kunt ontvangen kan oplopen tot wel 600 euro.

Lange playlist

Eindeloos veel muziek tijdens de reis, heerlijk! Nu Sarah sinds 5 jaar ook meeluistert naar de muziek in de auto kunnen we niet meer onbeperkt de radio aanzetten.
We wisselen hits af met Disney liedjes, K3 of Katy Perry en wat Hollandse meezingers. Dit jaar zullen we overigens ook voor Sarah wat luisterboeken verzamelen die ze achterin de auto kan luisteren. Koptelefoon op en je hebt geen kind meer aan haar.

Een kilo snoep

Of het een kilo is weet ik niet, maar elke vakantie mag Sarah een zakje snoep scheppen om van te genieten in de vakantie. Je gelooft het niet, maar ze pakt netjes elke dag een snoepje uit het zakje. Iets wat ik zelf geloof ik nooit heb gekund.
Maar goed, inmiddels is dat een echte traditie hier in huis en dat maakt het zo leuk. Buiten de vakanties om snoepen we niet zo heel veel, op een koekje of een dropje elke dag na. Maar tijdens de vakanties gaan we los!

Mocht je trouwens nog willen weten hoe je een beetje op gewicht blijft tijdens de vakantie, lees dan dit artikel die ik enkele jaren geleden schreef. Het lukt mij op deze manier nog steeds om weinig aan te komen tijdens vakanties.

Pret voor tijdens de reis

Sarah is inmiddels al ruim vijf jaar en kan zich een stuk beter zelf vermaken dan een paar jaar geleden. Behalve de muziek en de luisterboeken zorgen we ook altijd voor wat leuke boeken achterin, een Ipad en ze neemt haar Vtech camera mee.
Voorgaande jaren had ik voor onderweg allemaal cadeautjes ingepakt om elk uur iets uit te kunnen pakken. Nu kan ze zich zo goed zelf vermaken dat we dat niet meer doen.

Mocht je nog zoeken naar meerdere tips om je kind(eren) te vermaken tijdens een autorit, lees dan deze twintig tips om de rit aangenaam en gezellig te maken!

Wat zijn jouw/jullie tradities tijdens de vakantie?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment