Lifestyle

Ontdek Nederland op de elektrische fiets.

Met het voorjaar en de zomer in aantocht komen ook de vakantiekriebels weer voorzichtig om de hoek kijken. En wat is er nu fijner dan je vakantie in de buitenlucht door te kunnen brengen, actief bezig te zijn én tegelijkertijd een heleboel van de omgeving te zien? Kies voor een fietsvakantie!
Heb je een elektrische fiets, dan kun je extra lange routes fietsen. Denk bijvoorbeeld eens aan de Veluwe, de Betuwe of het autoluwe eiland Vlieland.

Ontdek ons eigen land

We neigen al gauw naar een zonnig oord ergens in of buiten Europa, maar Nederland heeft ook heel wat te bieden. Vooral op de fiets is ons kleine landje bij uitstek te verkennen.
Hoewel het bijna overal aardig volgebouwd is, zijn er gelukkig nog steeds groene landschappen waar je al fietsend van kunt genieten.

De Veluwe

De Veluwe is een van Nederlands bekendste natuurgebieden. En dat is niet voor niks, de natuur is er prachtig. Er zijn een aantal speciale fietsroutes uitgestippeld, zoals bijvoorbeeld langs de bekende Posbank, maar ook rond het Veluwemeer en langs de Veluwezoom kun je heel mooi fietsen.

De Betuwe

Van bloesem tot beeldende kunst: Als je in de Betuwe gaat fietsen kun je alle kanten op.
De Betuwe is een streek in Gelderland en staat bekend om haar fruit: het merendeel van het fruit van Nederlandse bodem, komt uit deze streek.
Wanneer je een route tussen de bloesem fietst, kom je onderweg dan ook langs talloze fruitbomen.
In het vroege voorjaar is dit gebied het mooist. Wanneer je liever voor de kunstroute gaat, neem dan Tiel mee in de route. In deze stad staan 65 beelden.

Vlieland

Alle Nederlandse eilanden zijn heerlijke vakantiebestemmingen, maar Vlieland in het speciaal voor fietsvakanties, dit eiland is namelijk autoluw.
Je hoeft dus geen rekening te houden met drukke verkeerspunten, maar kunt onderweg lekker genieten van het eiland en de rust.

Op een betaalbare fiets

Een fietsvakantie hoeft niet duur te zijn. De aanschaf van een elektrische fiets is wellicht een investering, maar ook die hoeft geen fortuin te kosten als je kiest voor een tweedehands elektrische fiets.
Een puntje van aandacht bij de aanschaf van een tweedehands fiets is de accu, wanneer die in orde is, heb je van een goed onderhouden exemplaar nog lang plezier.
Denk bijvoorbeeld eens aan een Cortina elektrische fiets. Een stevige maar comfortabele fiets, die je de hele vakantie (en daarna) veilig naar je bestemmingen brengt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment