Lifestyle My killerbody motivation

Mijn onmisbare items voor het (thuis) sporten.

Het ‘Killerbody dieet’ is een onwijs vaak gezochte term op Google. Dagelijks komen er veel nieuwsgierige mensen hierdoor een kijkje nemen op mijn blog en lezen de artikelen over mijn ervaring met dit dieet. Naast de voeding zijn er echter ook veel vragen over het sporten bij dit dieet. Hoe ziet dat eruit? Hier schreef ik al eerder een blogje over. Ik krijg tevens veel vragen over wat je zoal nodig hebt bij het sporten en met name het sporten thuis. Ik besloot hier een artikel over te maken met mijn onmisbare items voor het sporten thuis!

Sportkleding

IMG_5905

Als eerste de basis: lekker zittende kleding. Dat kan natuurlijk je favoriete spijkerbroek zijn. Maar eerlijk is eerlijk: stretchende, ademende en absorberende stof sport zoveel fijner. Er is zo ontzettend veel keuze voor wat betreft sportkleding en dus ook een enorme keuze aan prijzen. Je kunt het werkelijk zo gek maken als je wilt en kunt.
Ik heb mijn sportoutfit van de sportcollectie van Hunkemöller en de kleding bevalt mij heel erg goed. Ik draag vaak een topje met een stretchbroek, zoals afgebeeld op de foto. Ik heb twee broeken (ook één met een wat dikkere stof) en naast dit topje nog twee shirtjes.

IMG_5911

Kijk voor de lol eens op Wehkamp of neus eens in de schappen van de Scapino. Je vindt daar prima sportkleding voor fijne prijsjes.

Matje

Ik heb heel lang zonder matje gesport, want waarom zou je het nodig hebben? Totdat we vorig jaar deze matjes scoorden bij de Lidl. Eén voor manlief en één voor mij. Dit is dus gewoon een simpel goedkoop matje, maar hij is zo fijn! Blijft mooi, voelt zacht en toch stevig en je merkt echt heel erg veel verschil met je oefeningen.
Mijn rug, knieën en ellebogen hebben er tevens veel plezier van en je oefeningen worden zoveel prettiger. Veel investeren in een mat hoeft dus niet, maar uberhaupt investeren in een mat kan ik zeker aanraden. De Lidl heeft af en toe hele goede acties voor wat betreft sportartikelen (en kleding). Houd de folders dus goed in de gaten.

Voeding

Voeding is voor 80% verantwoordelijk voor je figuur en dus je lijf. Je kunt sporten wat je wilt, maar wanneer je voeding slecht is en niet in verhouding, dan zie je dus amper resultaat. Dit was één van de grootste eye-openers toen ik het Killerbody dieet-boek las. Leuk dat sporten, maar voeding is nog veel belangrijker. Naast het eten van veel eiwitten en vezels en minder koolhydraten eindig ik de dag ook af en toe met een shake van eiwitten. Ja af en toe…absoluut niet elke dag.
Ik sport niet elke dag en wanneer ik heel veel eiwitten neem krijg ik last van mijn huid en buik. Op de dagen dat ik heb gesport neem ik wel een proteïneshake. Die maak ik dan met proteïne zonder smaak en iets van Optimel drink, of ik kies voor een smaakje (Vanille) met amandelmelk aangemaakt. Verder voeg ik de vanilleproteïne toe aan sommige gerechten, zoals chocoladeballetjes of de pannenkoek met vers fruit.

IMG_5933

Wanneer ik echt een dipje heb voor of na het sporten, dan eet ik vaak een banaan of een reep van de Body&Fit shop.

IMG_5925

Een tip om proteïnen te kopen (in allerlei vormen en smaken): myproteinshop.com of Body&Fit shop. Onwijs snelle levering, betaalbaar, veel keuze en altijd gratis samples.

Vocht

Drinken tijdens het sporten, ik vertel niets nieuws. Een glas volstaat prima om naast je neer te zetten, maar omdat ik altijd alles omgooi heb ik gekozen voor een bidon. Ook leuk voor in de sportschool of gewoon onderweg. Deze komt van de H&M trouwens.

IMG_5926

Sportattributen

Wat is sporten zonder attributen? Je komt een heel eind met alleen oefeningen en een matje, maar gewichten, elastieken en een springtouw maakt het helemaal compleet én effectief. Bij de Lidl nam ik vorig jaar met de matjes ook elastieken mee.
Het zijn drie elastieken in totaal: een lange en twee korte. Vooral de korte varianten zijn heavy en dus effectief. De prijs was prima en de kwaliteit ook.

IMG_5958

Onmisbaar om je conditie op te krikken: een springtouw. Niet heel uitdagend maar wel ontzettend effectief. Er zit bij mij een teller op, maar die gebruik ik eerlijk gezegd niet. Ik werk met minuten en niet met sprongen. Ik had hem gekocht vanwege het kleurtje (duh) en het feit dat hij zo soepel is.

IMG_5948

Verder heb ik laatst enkele Kettlebells aangeschaft, namelijk van 4, 8 en 12 kilo. Kettlebells zijn ideaal om je core, armen, rug en billen/benen te trainen met bepaalde oefeningen.
Ik gebruik zelf de 4 kilo en de 8 kilo, Giorgio de 12 kilo (die is ook echt heel zwaar). Ook deze kettlebells komen van de Body&Fit shop en werden heel makkelijk thuisbezorgd (arme bezorger).

IMG_5935

Verder gebruik ik nog een fitnessbal (niet op de foto) die ik ook een keer meenam bij de Lidl. Ik gebruik hem niet vaak, enkel voor buikspieroefeningen.

Wat is voor jou onmisbaar als je gaat sporten (thuis)? Laat het mij weten in de comments!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Ik ben erg benieuwd wat voor oefeningen je doet met de kettlebel en de elastieken.. Heb zelf een springtouw maar doe dat te weinig

    Beantwoorden
  • Een goede sport bh, en goede zin. En Haar elastiekjes

    Beantwoorden
  • Die kettlebells zien er goed uit! Ga ik zeker eens voor kijken als ik straks weer mag gaan sporten.

    Beantwoorden

Write a comment