Lifestyle Random

Een onbetaalbaar spel: De familie quiz en de vrienden quiz van Elma van Vliet.

Jaar in jaar uit keken wij als familie op Oudjaarsavond naar de televisie. Of we pakten de sjoelbak om een paar potjes te sjoelen onder het genot van een hapje en drankje. Maar dit jaar was Oudjaarsavond anders. De televisie bleef uit en we hadden een hele bijzondere avond. De tijd vloog voorbij terwijl we elkaar nog beter leerden kennen.

*Dit artikel bevat producten die ik heb toegestuurd gekregen

Een tijdje geleden kreeg ik enorm leuke post: twee nieuwe spellen van de schrijfster Elma van Vliet. Misschien ken je haar wel van de boekenreeks ‘Mam vertel eens…’ en ‘pap vertel eens…’. Nu zijn er dus spellen aan het assortiment toegevoegd: een om met je familie te spelen en een om met vrienden te spelen. Ken jij ze goed? Of toch niet helemaal? Afgelopen Oud & Nieuw zette ik de familie quiz op tafel en dat was de beste keuze ooit.

110 vragen en opdrachten om te beantwoorden, te lachen en herinneringen op te halen. Geschikt voor jong en oud en de vragen zijn heel leuk gekozen. Lekker luchtig, daar houd ik van. Wel hebben we het spel gespeeld zonder punten te tellen, want dit vonden we allemaal weinig toevoegen. Het ging ons tenslotte niet om het winnen, maar om de mooie verhalen!

Ook verkrijgbaar dus: ‘Vertel eens vrienden quiz’. Hij staat hier nog in de kast en gaat zeker een keer gespeeld worden met vrienden. Want net als met de familie quiz denk je mensen te kennen, maar je hoort nog zoveel nieuwe dingen!

Deze avond was bijzonder, omdat er geweldige herinneringen werden verteld en er kwamen mooie verhalen naar boven. Ook spraken we complimenten naar elkaar uit en beseften we maar weer: wat zijn we eigenlijk een mooie en hechte familie!En ondanks dat de vragen voorzich spraken, moest er soms even heel diep worden gevraven als er een vraag werd gesteld over vroeger.

En de avond was nog eens extra bijzonder omdat we allemaal niet wisten (maar wel hopen) of mijn moeder de volgende Oudjaarsavond nog zal meemaken. Daarom ben ik zo ‘blij’ dat de televisie uit bleef. In plaats van allemaal naar een schermpje te staren waren we bezig om mooie herinneringen te maken en met elkaar te lachen en te praten.

Het spel zelf spreekt eigenlijk voor zich. Om de beurt pak je een kaart met een vraag of opdracht. De vraag wordt aan jou gesteld of aan degene naast je of tegenover je. Sommige vragen waren makkelijk te beantwoorden, maar ik wist bijvoorbeeld niet hoe mijn opa en oma elkaar vroeger hebben ontmoet. En dat maakt dit spel ook zo bijzonder: je hoort geweldige verhalen die je anders nooit had gehoord.

Kortom: het was de meest bijzondere Oudjaarsavond ooit. Zo blijkt maar weer dat je helemaal geen televisie nodig hebt op zo’n avond. De verhalen zullen mij altijd bij blijven en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Ben je ook nieuwsgierig geworden? Je kunt deze spellen onder andere kopen bij Bol.com, voor een heel schappelijk prijsje. Ga jij het spelen met je familie en/of vrienden?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Het lijkt me een heel fijn spel om te doen.
  Ik ging naar een feestje met oudjaarsavond, dus ook geen tv gekeken. Veel leuke dingen geven ze ook niet meer vind ik.

  Beantwoorden
 • Hoihoi,

  Mijn familie heeft dit spel gekocht, maar hebben de spelregels niet. Weet u deze misschien?

  Groetjes, Marit

  Beantwoorden
 • Hi! Zu je mij misschien kunnen vertellen hoe de puntentelling werkt? Het kaartje met de gebruiksaanwijzing / wijze van spelen staat er net niet helemaal op.
  Ik ben het spel zelf aan het maken voor het trouwfeest van mijn ouders. En, als je nog tips voor kaartjes/vragen hebt?!

  Groetjes!

  Beantwoorden

Write a comment