Random

Mijn ‘oh yeah!’ momenten in de keuken.

Ken je dat? Die momenten in de keuken waar je een kick van krijgt? Die heel bevredigend zijn en die je altijd een goed gevoel geven? Dit zijn mijn ‘halleluja’ momenten die waarschijnlijk voor jou ook wel herkenbaar zijn!

 • Ik haat afwassen en ik haat een rommelige keuken die vol staat met borden en kopjes. Maar toch komt het weleens voor, wanneer er al een vaat draait in de vaatwasser bijvoorbeeld. Ik krijg dan serieus een goed gevoel van het inruimen van een lege vaatwasser. Alle vuile vaat er in (het liefst past het precies!) en een leeg keukenblad die vervolgens weer heerlijk schoon en opgeruimd is.
 • Een ander ‘halleluja’ moment heb ik wanneer een gerecht dat ik nooit eerder heb gemaakt, perfect lukt. Zoals een sausje of een stukje vlees. Perfect van dikte, perfect gaar….perfectie geeft mij altijd een ‘oh yeah’ moment.
 • Wanneer ik een pot pindakaas of appelstroop open en het eerste likje uit de pot haal…heerlijk! Vast en zeker herkenbaar voor heel veel mensen. Ik ervaar het trouwens ook wanneer ik een pot met kwark open en de lepel er voor het eerst in kan zetten.
 • Of wat dacht je van een nieuw pak koffie? Die geur die op je af komt wanneer je de verpakking opent…mmm! En dan meteen een verse bak koffie zetten van nieuwe koffie.

 • Ook in hoog in de lijst van bevredigende momenten in de keuken: wanneer ik een biefstuk op mijn bord snijd en zie dat deze mooi medium is geworden. Niet te rood, niet te doorbakken. Gewoon op en top medium, zoals ik graag wilde.
 • En wanneer de vaatwasser klaar is, alle schone en warme vaat weer opruimen. Misschien klink ik nu een beetje gek, maar ik vind die hete kopjes en borden heerlijk om vast te houden, aangezien ik altijd koude handen heb. Maar ik knuffel niet met mijn servies hoor…
 • Nog zo’n fijn moment: dat moment dat de koelkast weer vol zit na het doen van de weekboodschappen. Ik kan niet tegen een lege koelkast en het idee dat er weinig in huis is. Een volle koelkast met het eten voor de hele week: daar maakt mijn hart een sprongetje van!
 • Het uitruimen en uitsoppen van de keukenkastjes maakt mij ook blij, alleen ik kom er te weinig aan toe. Met als gevolg dat de kastjes soms wat rommelig zijn en bomvol spullen staan. Maar als het weer een keer gedaan is en alle spullen en voedingsmiddelen staan netjes gesorteerd, dan beginnen er nog net geen engelen te zingen. Of klink ik nou burgerlijk?
 • Koken gaat samen met heerlijke luchten (als het goed is). Niets is leuker dan van bezoek te horen dat het zo lekker ruikt in de keuken. Dus geen aangebrand vlees, maar geuren van kruiden, knoflook, specerijen en wijn. Wijn? Ja, warme wijn! Niets is lekkerder dan rode of witte wijn door je saus en dan die geur. Mmm.
 • Regelmatig sta ik met rode konen achter het fornuis, omdat het er om spant of mijn maaltje lukt of niet. En soms is het gewoon even hectisch of gaat er bijna wat mis. Maar dan volgt er vaak wel een ‘oh yeah’ moment wanneer alles net op tijd klaar is en niets is overgekookt of aangebrand. Zo leek alles eerst nog door elkaar te lopen, maar uiteindelijk valt alles als een puzzel in elkaar.

Heb jij nog een ‘oh yeah’ moment in de keuken om toe te voegen? En herken je mijn punten of juist helemaal niet? Ik hoor het graag!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Ik heb ook graag alles netjes, dus dat van de vaatwasser en de opgeruimde kastjes is wel herkenbaar. Maar voor de rest heb ik niet zoveel met koken.

  Beantwoorden
 • Koken vind ik wel leuk maar neem er te weinig de tijd ervoor. Wel een keer per week bakken met mijn dochtertje. En inderdaad als de keuken een rommel is, is dat wel balen maar eenmaal schoon een hele grote hell yeah! Haha

  Beantwoorden
 • Oh heerlijk, een net en schoon aanrecht en netjes ingerichte keukenkastjes. Ik moet dringend weer eens aan de slag met de kastjes! Achteraf steeds zo’n voldaan gevoel. En een blinkende kraan, zalig!!

  Beantwoorden
 • Hahaa de eerste mes pakken uit de nieuwe pot jaaa ik herken het!

  Beantwoorden
 • […] te verbouwen. De huidige keuken was plakkerig, ouderwets en niet praktisch. Vandaag de dag is onze keuken nog steeds een favoriete plek in […]

  Beantwoorden

Write a comment