Lifestyle

Nutteloos bovenlipzweet

Het was weer zover de afgelopen dagen: een keurig lijntje bovenlipzweet kwam opzetten. Hier hoefde ik niet veel voor te doen overigens, een afwasmachine uitruimen of even naar zolder rennen was al voldoende. Bovenlipzweet, ik snap het nut niet.

Mijn eerste okselhaar kwam rond mijn 12e tevoorschijn. Overigens bleef dit de enige okselhaar die ik ooit zou krijgen, want meer kwam er niet. Trots gaf ik toe mijn oksels nooit te hoeven scheren omdat het bij één haar bleef en een beetje verdwaald dons. En nog steeds, als ik mijn arm optil, kijk ik in de ogen van slechts één haar. En om die ene gekweekte haar nu te onthoofden vind ik dan weer zonde en misschien ook wel zielig. Nee, dat ene haartje reist altijd met mij mee. Door weer en wind, in voor- en tegenspoed. Wij zijn samen een team en niet te breken (of te scheren).

Zweten doe ik dan ook nauwelijks onder mijn oksel. Ik spuit elke ochtend braaf wat Dove onder mijn armen, maar meer omdat ‘het er bij hoort’. Elk volwassen wezen met oksels spuit of smeert deodorant, is mijn overtuiging. En om mee te kunnen doen en mijzelf ook enigszins volwassen te voelen ‘deo’ ik braaf mee. Voor dat ene haartje die eigenlijk niet ruikt of voor zweet zorgt.
Het fenomeen klotsende oksels ken ik dan ook niet. Wel ‘met het zweet in je handen staan’ of het zogenaamde zweet op je bovenlip.
Als je alle donsharen gaat tellen, wint mijn bovenlip het zeker van mijn oksel. En misschien dat de plek daarom vochtiger wordt bij warmte dan mijn okselhuid. Maar please, waarom? Ik heb zoveel liever klotsende oksels dan een verzuipende bovenlip. Oksels kun je verbergen, natte oksels zijn sociaal geaccepteerd en hoort bij het leven. Althans, dat lijkt zo.

swat

Zweet op je bovenlip lijkt totaal niet nuttig en bovendien staat het verre van charmant. Ik breng graag wat highlighter aan op het randje van mijn bovenlip, maar dikke druppels verpesten die mooie finish. Ook gaat het zweet zich bemoeien met eventuele foundation of poeder die daar tijdelijk verblijft. Bij mannen kan ik het nog begrijpen wanneer het past bij een stoppelbaard en woest aantrekkelijk uiterlijk. Maar zie je het voor je? Vrouwen met het zweet op hun bovenlip? Ik wel, maar liever niet.

In mijn tas zit vaak heel veel zooi maar niet datgene wat nou echt nodig is. Denk aan 12 haar elastiekjes, lege tubes handcrème, 9 pennen (why?) of oordopjes. Alles behalve tissues of zakdoekjes om mijn bovenlip te matteren.
Onopvallend wel te verstaan, want welke vent versier je met het deppen van je bovenlip? In plaats daarvan gebruik ik maar een mouw van mijn trui of jas of ik blaas (helemaal sexy) met mijn onderlip naar voren getuit, lucht richting de druppels. Een soort handdroger die je in veel toiletten ziet hangen, maar dan natuurlijk. En voor lul sta je helemaal, want probeer maar eens je bovenlip te drogen en in de spiegel te kijken. Zie je dat gezicht? Geen Snapchat filter nodig.

Ik herinner mij nog de avondjes op de dansvloer in de kroeg. Winter of zomer, tussen alle stinkende mensen (met okselhaar) werd het al snel warm. Nou nee, bloedheet. Wanneer je voor sluitingstijd weg was had je geluk, maar wanneer je tot het bittere eind bleef had je pech. Want zodra de lichten aan gingen kon iedereen je tomatenhoofd en bezwete bovenlip zien. Niet tof.

Ken je dat programma dat mensen met behulp van botox worden verlost van hun zweetproblemen? Ook al verafschuw ik die glimmende worm op mijn gezicht, dit gaat voor mij wel een beetje ver. Zo erg en dramatisch en alles beheersend is dit natte probleem niet. Ik drijf niet in mijn eigen lip en ik ga er psychisch niet aan onderdoor. Al had ik veel liever klotsende oksels met stoppels gehad dan bovenlipzweet. Misschien moet ik daar eens deodorant gaan spuiten.

Vertel, herken jij dat bovenlipzweet?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

 • Ik herken het allebei: en bovenlipzweet en okselzweet haha. Ik weet eigenlijk niet hoe zichtbaar het bovenlipzweet is, maar het voelt totaal niet charmant.

  Beantwoorden
 • Ja, ik heb dat ook. Met als gevolg dat mijn bovenlip altijd veel bruiner wordt dan de rest van mijn gezicht. Ik haat het. Maar ik moest wel om je lachen 🙂

  Beantwoorden
 • Nou, oksel zweet is ook niet altijd leuk! heb je je leuke truitje aan zit er meteen weer een grote ronde plek onder je oksels.. Loop je de hele avond angstvallig met je arm dicht tegen je lichaam. Daar hoef ik niet veel voor te doen.. Gelukkig heb ik nu eindelijk een goed middel gevonden wat de transpiratie aanzienlijk verminderd! Geef mij dan maar bovenlipzweet haha!

  Beantwoorden
 • Hahahahahah ik zou toch heel graag met je willen ruilen. Alles om van die klotsende oksels af te komen! Zeker in de puberteit was het elke dag wel raak met flinke natte plekken in je shirt. Gelukkig nu een geweldige nacht Deo gevonden die je 1x per week moet sprayen en dan ’s ochtends je gewone Deo op doen. No more sweat!!

  Beantwoorden
  • Oh dat wil ik ook! Mag ik vragen welke dat is?

   Beantwoorden
   • Wat bedoel je?

    Beantwoorden
    • Oh sorry, ik bedoelde die deo waar Annick het over had. Ik wil uiteraard geen bovenlipzweet 😉

     Beantwoorden
 • Ja herkenbaar, maar ik zweet volgens mij overal dus niet per se uitzonderlijk. Pff ellende. Ik heb liever zweet op mn bovenlip als kletsende oksels ?

  Beantwoorden
 • Haha! Zo geweldig leuk geschreven!
  Helaas herkenbaar maar ook met de oksels 😉 Ik zou dus zo tekenen voor enkel de bovenlip 😉

  Beantwoorden
 • Haha gekkie! Je boft wel met je ene okselhaartje!!

  Beantwoorden
 • hehe gekkie. Gelukkig heb je geen okselzweet op je bovenlip 😀

  Beantwoorden

Write a comment