Lifestyle

Nog maar vier weken….

We tellen met z’n allen de dagen en weken af. Nog ongeveer vier weken en dan vertrekken we voor 2,5 week met de auto naar het zuiden. Hoe en wat precies, dat vertel ik je vandaag!

Vorig jaar gingen we eindelijk weer op vakantie na jaren niet geweest te zijn. Het jaar ervoor was ik nog heel zwak van de bevalling en de complicaties en de jaren daarvoor hadden we andere prioriteiten: trouwen en een huis kopen. Och wat waren wij toe aan vakantie buiten ons huis.
Want hoewel een paar weken vrij zijn thuis ook wel lekker is, is erop uit helemaal een feest. Gewoon even helemaal weg van al het vertrouwde en het mooie weer én een mooie cultuur bezoeken. En de warmte van de zon natuurlijk, die je hier in Nederland toch net wat minder ziet dan in de zuidelijke landen.

Heel ver gaan we nog niet, want net zoals vorig jaar vertrekken we richting Frankrijk. Vorig jaar bezochten we de westkust van Frankrijk, dit jaar bezoeken we de Ardèche. Niet meer in een huisje maar ‘die hard’ kamperen in een tent.
Een grote familietent welteverstaan waar we allemaal in kunnen, maar toch het echte kamperen nog steeds kunnen ervaren. Inclusief water koken in een pannetje en als je pech hebt loop je met een rolletje toiletpapier onder je arm richting het toilet.

IMG_0413

Je houdt er van of je vindt het verschrikkelijk. Als kind ging ik elk jaar mee met mijn ouders naar een heerlijke camping in Frankrijk. Dan bezochten we de zee of juist de bergen en deden we ons dagelijks tegoed aan stokbrood, Franse kaasjes en croissantjes. Geen straf als je het mij vraagt en poepbruin kwamen we terug van vakantie. Uitgerust en fris van het leven in de natuur.
Kamperen deed ik dus van jongs af aan en ik heb er altijd ontzettend van genoten. Behalve het zwembad vermaakten we ons prima met yahtzee, badminton, tafeltennis en boeken lezen. Heel veel boeken lezen.

Kamperen in een klein tentje waar je niet in kunt staan vind ik dan weer niks, want als het een keer regent zit je meteen zo opgesloten. De tent die wij meenemen is de tent van mijn ouders waar we vroeger altijd mee op vakantie gingen. Zij hebben nu een caravan en wij pakken de tent.
Heerlijk hoe je in de nacht diep onder je warme dekbed kunt kruipen (ja we nemen een dekbed mee) en de krekels hoort buiten. En dan nog de typische geur van de tent….die geur brengt heel veel goede en warme herinneringen met zich mee.

benen

Wat betreft Lifesabout: die gaat gewoon door. Net als vorig jaar schrijf ik artikelen vooruit en plan ik ze in, zodat er elke dag wat online komt. Niet dat rust niet erg is, maar ik vind het gewoon veel te leuk. En tijdens de vakantie zelf raak ik geen computer aan.
Het enige wat ik ga doen is nieuwe ideeën bedenken en opschrijven. Vaak als je tot rust komt en je hebt echt de tijd om rustig na te denken, komen de nieuwe ideeën vanzelf. En zo kan ik na de vakantie meteen weer aan de slag met een fris hoofd.

Het enige wat een beetje spannend blijft is de gezondheid van Shiva. Op dit moment gaat het redelijk goed met alle medicijnen die ze heeft. Echter wordt ze wel steeds magerder en houdt ze vaak het eten niet binnen. Het zal hoe dan ook aankijken zijn en zo ook de lange heen- en terugreis. Maar vorig jaar heeft ze ook zo ontzettend van de natuur genoten dat ik ervan overtuigd ben dat het dit jaar weer een succes gaat worden. Waarschijnlijk is het haar laatste vakantie en haar achterlaten in een pension met alle stress die erbij komt kijken is een no go.

Dus wat gaan wij 2,5 week doen? Uitrusten, zwemmen, zonnen, dutjes doen, steden en dorpen bezoeken, bergen bekijken en heel veel foto’s maken. En vooral heel erg genieten van kleine Saar die nu voor de tweede keer in haar leven gaat kamperen. Vorig jaar heeft ze het ondanks de hitte ook zo ontzettend goed gedaan en ze vond met name het zwemmen helemaal fantastisch. En het klinkt cliché maar het is toch echt waar: zolang je kind geniet, geniet jij ook.

Ik ben heel benieuwd, wat zijn jouw vakantieplannen? En houd jij net als ik van kamperen of vind je het helemaal niks?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Oh lekker! Ik ben wel lichtelijk jaloers! Wij hebben nog geen plannen, misschien dat we in oktober nog even weg gaan…

  Beantwoorden
 • Heerlijk hoor! Wij gingen ook altijd naar campings, maar dan in een stacaravan. Dat vind ik zelf nu ook fijner! Wij gaan binnenkort een weekje naar een bungalowpark, ik zei altijd: daar wil ik nooit heen, maar het kleine kinderen vind ik het nu ideaal 🙂

  Beantwoorden
 • Heerlijk het vooruitzicht van vakantie! Wij slaan dit jaar over wat betreft vakantie aangezien ik eind Juni ben uitgerekend. Ik moet zeggen dat ik geen fan ben van kamperen maar hoe meer ik er aan denk dat het voor een kindje wel erg leuk kan zijn mijn mening wel iets is bijgedraaid. Dus wie weet zitten we zelf over een paar jaar ook in een tent op de camping haha.

  Beantwoorden
 • Heel veel plezier! Kamperen is zo’n beetje mijn ergste nachtmerrie dus wij gaan naar een appartement in Italië.

  Beantwoorden
 • Ik hou van kamperen!! En ik zou willen dat we dat dit jaar ook gingen doen. Net verhuisd en een kleine gekregen, dus het zit er dit jaar even niet in. Misschien een weekendje weg, maar dan blijven we zeer waarschijnlijk wel in Nederland. Ook leuk!
  Veel plezier met voorgenieten. Dat is ook altijd zo fijn

  Beantwoorden
 • Fijn vooruitzicht. Ik heb dit jaar geen vakantieplannen. Alhoewel veel mensen denken dat het feit dat ik een jaar in Suriname ga wonen en werken ook vakantie is. Is het natuurlijk ook wel een klein beetje 😉 Veel plezier met de voorpret!

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik heb ook goede herinneringen aan camperen vroeger. Mijn man krijgt er alleen rode vlekken van in zijn nek ?. Deze zomer zijn wij thuis en wordt het mooi weer in Nederland, dat heb ik alvast besteld.

  Beantwoorden
 • Wat een fijn vooruitzicht! Wij gaan waarschijnlijk ook kamperen maar dan gewoon in Nederland, dus ik hoop op mooi weer deze zomer!

  Beantwoorden
 • Frankrijk is heerlijk en echt vakantie. De Ardèche zijn wij ook vaak geweest toen ik jong was en daar gaan we ook zeker nog eens heen met onze spruit.

  Beantwoorden
 • Oh wat lijkt me dat leuk kamperen met zo’n kleine dreumes. Wij gaan eind augustus naar Frankrijk met Emily, wel spannend hoor, 1200km rijden met een kindje van 13 maanden. Wij hebben een sta caravan gehuurd, dat leek ins het meest praktische nu.

  Ik snap dat je aan het aftellen bent, ik wens jullie alvast heel erg veel plezier!

  Beantwoorden
 • Jaa heerlijk! Wij hebben zelf een caravan, waarmee we over een paar maanden ook naar Frankrijk gaan. Echt zo fijn!

  Beantwoorden
 • Nog maar vier weken! Dat is echt al snel. Hier hebben de kinderen nog zeven weken school.

  Beantwoorden
 • Wat een fijn vooruitzicht! Ik hoop dat jullie een heerlijke tijd zullen hebben!
  Wij gaan over 2 weken lekker een weekje naar Zeeland, spontaan besloten deze week!

  Beantwoorden
 • Oh wat lekker! Vorig jaar gingen we een week en zei ik nog dat ik dit jaar langer wilde gaan en anders helemaal niet. En nu wordt het toch weer een week haha, tsjah vakantie is gewoon fijn vooral voor m’n man ook even weg. Wij gaan ook over 4 weken overigens ?

  Beantwoorden

Write a comment