Lifestyle

Nog maar 6 weken… Maar eerst wat regelen!

Gistermiddag keek ik in de agenda van mijn telefoon en ik telde de weken tot aan onze vakantie op Curaçao. Nog maar 6 weken en dan is het zover! Leek het eerder nog heel ver weg, nu kan de voorpret echt beginnen. En het regelen van een aantal dingen…

In 2010 waren we voor het laatst (en ik ook voor het eerst) op Curaçao. Na ruim een week in Miami te zijn geweest zijn we doorgereisd naar Curaçao. Alweer zeven jaar geleden dus…maar ik weet nog goed dat ik het er heerlijk vond. Het water was net zo blauw als op de foto’s en alles was kleurrijk en mooi. Helaas hadden we in die week ook een begrafenis in de familie van Giorgio waardoor onze vakantie er toch anders uit kwam te zien.

Maar dit jaar doen we het dunnetjes over! Samen met mijn ouders twee weken lang genieten en uitrusten. Mooie plekken bezoeken, zwemmen, heerlijk eten en natuurlijk Giorgio zijn familie opzoeken. Zijn moeder komt ook die kant op en zal Sarah weer zien. Zij heeft Sarah voor het laatst gezien toen ze een maand oud was. En voor veel familieleden en haar oom (de broer van Giorgio) zal het de eerste keer zijn. Dat is al een reden om dit mooie eiland te bezoeken!

Dit zal ook de eerste keer zijn dat we met Sarah in een vliegtuig stappen. Het is wel even een lange zit, maar dan heb je ook wat. En als ik terugdenk aan onze vakanties naar Amerika, dan gaan die uren zo voorbij. Beetje slapen, beetje lezen, kletsen, muziek luisteren….
En een betere gids dan een oud bewoner van het eiland kun je niet hebben natuurlijk. Het is ideaal dat Giorgio het eiland heel goed kent, de beste en de slechte plekken kent, weet wat je wel en niet moet proeven en indien nodig kan hij Papiamento praten, al spreken heel veel mensen gewoon Nederlands.

Maar voordat het zover is zal ik nog het één en ander moeten regelen. Mijn paspoort verloopt bijna, ik heb genoeg medicijnen nodig om mee te nemen, doseringen, brieven in het Nederlands en Engels over mijn medicijngebruik. En natuurlijk voor de douane ook de nodige formulieren om te bewijzen dat ik toch echt geen pillen het land in smokkel om te verkopen. Maar als dat eenmaal geregeld is, dan kan de vakantie beginnen.

Hebben jullie al een vakantie geboekt? Of heb je iets op het oog? En ben je weleens op Curaçao geweest?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Curacao is geweldig! Doordat mijn vader er voor zijn werk bij de Marine 3 jaar werkte, ben ik er geboren en heb ik er mijn eerste 2 jaar gewoond. Ik ben er 5 jaar geleden voor het laatst geweest. Heel veel plezier! Wij gaan dit jaar niet op vakantie. We hebben vorig jaar een huis gekocht waar veel aan moest gebeuren, en eind september verwachten we ons tweede kindje. Hopelijk dit keer wel een roze wolk..

  Beantwoorden
 • Ik ben er ooit geweest, toen mijn papa 50 werd dus al meer dan 20 jaar geleden.
  Daarna zijn we nog doorgereisd naar Guadeloupe maar dan ben ik heel erg ziek geworden dus daar heb ik (en mijn mama) echt niets meer aan gehad.
  Geniet er van!

  Beantwoorden
 • Alvast heel veel succes met regelen. Natuurlijk ook genieten van de voorpret!!

  Beantwoorden
 • Heerlijk vooruitzicht! Nog nooit geweest, wel op Aruba en dat was ook erg fijn.

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijk vooruitzicht! Nog een paar weekjes en dan lekker samen genieten! Fijn ook dat jullie de familie van Giorgio kunnen bezoeken!

  Beantwoorden

Write a comment