Lifestyle Random

Je nieuwe keuken uitzoeken: tips van een foodblogger en kookgek.

We kochten een huis met een verouderde keuken. Het was niet onze smaak en de apparatuur was oud en zelfs vies. Al snel wisten we dat er een nieuwe keuken in zou komen en met dank aan een bouwdepot bij onze hypotheek was dat ook geen probleem.
We hielden ons in de weken erna bezig met keukens shoppen en hoppen. Je komt zo ontzettend veel tegen en weet door het aanbod al snel niet meer wat je moet kiezen. Om jou te helpen met je zoektocht deel ik hier mijn tips die het uitzoeken van je droomkeuken makkelijker moet maken!

Onze wensen voor een droomkeuken waren van tevoren nog niet duidelijk, onze droomkeuken werd bij elkaar bedacht tijdens een schets van een verkoper. Wat wij al wel wisten was dat de keuken tijdloos moest zijn. Dus geen opvallende kleur of een bijzonder ontwerp. Maar strak en wit.
Het keukenblad moest strak en ruimtelijk ogen, maar niet goedkoop. Tijdens het schetsen werd ‘ een keuken’  steeds meer ‘ onze keuken’.
Naast inbouwapparatuur keken we ook naar honderden soorten greepjes en moesten we beslissen waar de greepjes geplaatst zouden worden. Wat een lastige klus!

Achteraf ben ik nog steeds zo ontzettend blij met onze tijdloze keuken. Hij is licht, clean, strak en oogt enorm ruim. De werkhoogte is heerlijk en het is en blijft mijn favoriete plek.
Het enige nadeel van onze keuken vind ik het ontbreken van een diepvries. We hebben daarom ook een grotere koelkast met diepvries in de garage staan. Niet erg, maar het scheelt wel wat op- en neer lopen.

Naast dat een keuken een lust moet zijn voor het oog, moet hij ook praktisch en fijn zijn. Wist je dat je je droomkeuken gratis vorm kunt geven door een ontwerp te maken met een zogenaamde 3D tool? Met deze handige 3Dtool kun je je keuken bijna tot ‘ leven’ wekken zodat je meer zicht hebt op verhoudingen en ruimtes.
Onze zoektocht was naast het gebruik van deze tool nog makkelijker geweest als we onze wensen en algemene goede tips alvast op een rijtje zouden hebben gezet.


Om anderen een lastige zoektocht te besparen leek het mij goed om mijn persoonlijke tips met jullie te delen. Ik sta ontzettend vaak in de keuken en het is mijn favoriete plek in huis. Welke tips kan ik als Foodblogger geven als het gaat om het uitkiezen van een goede en fijne keuken?

 • Houd rekening met je lengte. Ik ben klein maar Giorgio is een stuk langer. Wij hebben dan ook gekozen voor een hoog werkblad, waardoor hij minder snel last van zjn rug krijgt. Ik werk ook het liefst iets te hoog dan te laag. En de hoogte van het blad is gewoon perfect voor ons allebei.
 • Weinig kasten aan de muur boven geeft meer ruimte en een open gevoel. Wij hebben maar 1 klapkast als kast boven de keuken, waardoor er veel muur te zien is. Dit geeft een heel ruim gevoel en we hebben alsnog genoeg opbergruimte in de kaste beneden.
 • Veel werkruimte met het keukenblad betekent veel kookplezier. Zorg ervoor dat je gerust met twee personen tegelijk in de keuken kan staan tijdens het koken, zonder dat je elkaar in de weg loopt (mits de ruimte in je huis dit toelaat). Een diep werkblad is ook ontzettend fijn, omdat je dan spullen wat verder weg kan zetten zonder dat kinderhandjes er van alles af kunnen pakken.
 • Wat ik ideaal vind: een besteklade onder het gasfornuis. Je hebt al je bestek en kookgerei bij de hand en dat is zo ontzettend fijn.
 • Over kookgerei gesproken: investeer in goed keukengerei. Niets is frustrerender dan aangebakken voedsel tijdens het koken of slecht te reinigen spatels en lepels. Het verhoogt het kookplezier en goed gerei en goede pannen gaan ook nog eens veel langer mee.
 • Kies voor gietijzeren pannendragers in plaats van ijzer met een laagje plastic. Gietijzer gaat zoveel langer mee, gaat niet rosten en staat veel mooier. En de prijs is niet eens zo heel veel hoger!

Tot zover mijn tips! Heb jij nog aanvullingen? En wat vind jij het fijnst aan je keuken? Ik hoor het graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Toen wij net in onze woning kwamen wonen was de keuken nog rokers geel, zo onfris gezicht. Maar de keuken had een landelijke uitstraling met een schouw en 6 pits gasfornuis
  dus we konden er wel door heen kijken en hebben de keuken wit over laten spuiten door zo’n bedrijf. Zo ontzettend blij mee want nu is het echt een landelijke keuken.
  Dat over laten spuiten is het alleen waard als je de kleur van je keuken niet mooi vind. Het muurtje erachter hebben we licht taupe geschilderd waardoor het wit mooi naar voren komt.

  Beantwoorden
  • Oh dat klinkt wel heel gaaf!

   Beantwoorden
 • […] ook leuk is om te lezen. Ik maakte bijvoorbeeld een blog met tips die je kunt gebruiken als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken. Of dit blog over de meerwaarde van supplementen voor je huid en je […]

  Beantwoorden

Write a comment